Noen mennesker trenger hjelp for å kunne komme seg ut, være sammen med andre eller delta på aktiviteter. Støttekontakten er den hjelperen som bidrar til å gi en mer meningsfull fritid, økt tro på seg selv, noe å se fram til og gode minner.
Som støttekontakt gir du et annet menneske som har behov for dette assistanse, støtte og oppfølging på fritiden. Hjelpen er tilpasset den enkelte, og målet er en meningsfull fritid i samvær med andre. Oppdraget er som regel noen timer per uke. Som støttekontakt er du oppdragstaker, og får timebetalt.
Hva gjør man som støttekontakt?
En støttekontakt skal bistå personer som ikke kommer seg ut på egenhånd, eller hjelpe de med å mestre ønsket fritidsaktivitet. Støttekontakten skal legge opp til fritidsaktiviteter i samarbeid med bruker.
Du kan bli støttekontakt for mennesker med fysisk eller psykisk funksjonshemming, mennesker som har behov for praktisk hjelp, eller som har psykiske vansker.
Felles for disse er at de har behov for assistanse for å få en aktiv og meningsfull fritid. Den som trenger hjelp, kan være barn, ungdom, voksen eller eldre.
Hvilke kvalifikasjoner må jeg ha?
Du bør være sosialt engasjert, ha evne til å finne på aktiviteter og finne glede i å hjelpe andre mennesker. For å skape stabilitet for brukeren, bør du kunne binde deg over en lengre periode (minimum ett år).
- Du er pålitelig, trygg på deg selv og glad i å jobbe med mennesker.
- Du må være over 18 år, og ha en stabil livssituasjon.
- Hvis du blir spurt om å være støttekontakt for en person du kjenner, kan man få være støttekontakt fra 16 års alder.
- Du må ha gode norskkunnskaper, både muntlig og skriftlig.
- Du må ha gode kommunikasjons- og samarbeidsevner.
- Du må kunne fremlegge politiattest etter forespørsel fra kommunen.
Det stilles ikke krav til at støttekontakten skal ha noen spesiell utdannelse, men oppgi gjerne erfaring/utdannelse som er relevant i søknaden din.
Vi tilbyr
- Lønn etter egne satser (per 01.05.2022 er timelønn på kr. 166,62,- for støttekontakter over 18 år)
- Utgiftsdekning etter avtale
Som støttekontakt får du nødvendig opplæring og veiledning. Du har selv ansvar for å ta kontakt med oss på Tildelingskontoret og melde fra om behov for støtte/veiledning. Innholdet i oppdraget utarbeides i samarbeid mellom den som trenger støttekontakt og evt. kontaktperson i kommunen.
Annet
Som støttekontakt er du oppdragstaker. Stillingen gis som oppdragsavtale, og er ikke som ansettelse å regne. Det innebærer at det f.eks. ikke er rett til feriepenger eller sykepenger innenfor arbeidsgiverperioden.
Det er krav til fremlegg av gyldig politiattest før oppdraget kan starte opp.
Kontaktinformasjon
Monica Strand Gothenborg, Leder for Tildelingskontoret,
Logg inn for å se kontaktinformasjonArbeidssted
Jernbanevegen 22
2900 Fagernes
Nøkkelinformasjon:
Arbeidsgiver:Nord-Aurdal kommuneReferansenr.:
Logg inn for å se kontaktinformasjon54Stillingsprosent: 1%AnnetSøknadsfrist: 30.11.2022