(KarriereStart.no):

– Jeg har valgt denne jobben fordi jeg er en leken person selv. Jeg får være ute hver dag, jeg får leke masse med mange blide barn, og i tillegg får jeg betalt for det, sier Lars Andreas Sundt Jensen, som jobber i Ørebekk barnehage i Fredrikstad kommune.

 

I jobben som barne- og ungdomsarbeider liker han best å jobbe med barna, som han treffer hver dag, og være en støttespiller for dem. Det kan være alt fra å skifte på barn som har hatt et uhell, eller å trøste barn som trenger det, eller bare leke med dem.

 

– Det er en utrolig fin jobb, fordi man treffer mange fine og forskjellige barn. Vi får være med på deres utvikling og kanskje også påvirke den, sier han.

 

For å bli barne- og ungdomsarbeider må man gå to år på videregående skole, så to år i lære, før man kan ta fagbrevet. For å øke kompetansen ytterligere, er det også mulig å ta en videreutdanning. Selv har Lars Andreas tatt en videreutdanning innen barn med særskilte behov.

 

Når man er ferdig utdannet barne- og ungdomsarbeider kan man gjøre som ham, og søke seg til en jobb i en barnehage. Men det finnes også mange andre jobbmuligheter.


 

– Du kan jobbe på SFO, i barnehage og på skoler generelt. Og i tillegg kan du jobbe på alle mulige alderstrinn fra barnehage og helt opp til tredje trinn på videregående.

 

Hvis du har et brennende engasjement for barn og ungdom, mener Lars Andreas at dette er den perfekte jobben for deg.

 

– Jeg har ansvar for at barn får oppleve omsorg, lek, læring og trygghet, avslutter han.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger