(KarriereStart.no): 

Som barnehagelærer jobber du med barn i alderen 0-6 år og har ansvar for hvordan en avdeling driftes i barnehagen. Solvor Uggerud Fossum jobber som barnehagelærer ved Framtia Barnehage i Lørenskog. Der leder hun avdelingen med barn fra tre til seks år.

 

– Det som motiverer meg med jobben min er å se at foreldrene er fornøyde. At foreldrene er trygge er nesten alfa og omega, for da blir som regel barna trygge, også, sier Fossum.

 

Gode rammer

For Fossum er det viktig at barna gleder seg til å komme i barnehagen, og hennes jobb som barnehagelærer handler mye om å skape gode rammer for barna.

 

– For at barna skal glede seg tenker jeg at det er vår jobb å skape gode rammer. Vi skal sørge for at alle barn har noen å være sammen med, at de føler at de har venner i barnehagen. Da gleder man seg til å komme i barnehagen, utdyper Fossum.

 

Les også: Vurderer du å bli barnehagelærer? Les dette først!

 

En god barnehagelærer jobber for at barnet skal trives både individuelt og som en del av kollektivet.

 

– Det som skal til for å bli en god barnehagelærer er at man ser det enkelte barns behov, og samtidig klarer å lage en god barnegruppe.


 

For å bli barnehagelærer må du ha en treårig bachelorutdanning i faget. Som barnehagelærer må man regne med å jobbe i påskeferien og vinterferien, og har fem uker ferie som skal fordeles utover året.

 

– Jeg synes du skal bli barnehagelærer fordi du er med på å gjøre en stor forskjell. De menneskene som jobber i barnehage er med på å forme den generasjonen som skal vokse opp nå, og det er det viktigste for framtida, avslutter Fossum.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger