– En konditor er en som lager kaker og desserter. Du kan lage petit fours, sjokolade, konfekter, makroner... Du kan egentlig lage alt mulig som er søtt og godt, sier Thea Thorén, som er konditor hos restauranten Vaaghals i Oslo.


Konditorer lager ofte kaker til store anledninger, som bryllup, konfirmasjoner, dåp, babyshower og bursdager. Ofte er kreasjonene deres en viktig del av selskapet.


– En god konditor har et godt øye for det estetiske, og for smak. Det er også veldig viktig å være strukturert, å vite hva man skal gjøre den dagen. Planlegge godt.


Thea understreker at når man er konditor, er det viktig å ha et lidenskapelig øye for faget.


– Det skal ikke bare smake godt av kaker og desserter, det er også viktig at det ser bra ut, sier hun.


For å bli konditor kan du ta yrkeslinjen på videregående skole, for så å gå ut i lære. Som konditor kan du jobbe både på konditori og på restauranter. Thea jobber som sous chef konditor på Vaaghals, som innebærer at hun har ansvaret for alle dessertene de lager til gjestene.– Jeg valgte å bli konditor fordi jeg er veldig glad i å være kreativ. Jeg er veldig glad i å lage kaker, jobbe med smaker og teknikker, og å lære nye ting.


– Man bør bli konditor om man ønsker en hektisk hverdag, og å jobbe masse med alt det søte og smaker som hører med. Vi er med på å lage kunstverk hver dag, og å lage smakskombinasjoner man ikke tenker over var mulig, avslutter konditor Thea Thorén.

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger