– Vi tannleger sørger kort og godt for god tannhelse. Det vi gjør er å veilede pasienter i god munnhelse, diagnostisere og behandle sykdom i tenner og munnhulen, fjerne og erstatte tenner, korrigere tannstilling og hjelpe pasientene våre med de problemene de skulle ha, sier tannlege Karoline Rebne ved Oris Dental.


For å bli tannlege må man gå et femårig profesjonsstudium i odontologi, der man fra tredjeklasse begynner med pasientbehandling og gradvis får utvikle seg og utfordre seg på mer kompliserte behandlinger.


Hun forklarer at en god tannlege er en som bidrar til at pasientene føler seg trygge.


– Veldig mange er engstelige for å komme til oss, og da handler det mye om å se mennesket og gi en forutsigbarhet i alle steg av behandlingen.


Paradoksalt nok var Karoline veldig redd for tannlegen som barn. Men med tiden fikk hun kun positive tanker om yrket, og så etterhvert for seg at det kanskje var det eneste yrket som ville passe henne.


– Jeg ønsket å jobbe med og for mennesker, ha en variert arbeidsdag, gode arbeidstider og å kunne drive med både medisin, psykologi og håndverk. Vi ser flere og flere sammenhenger mellom munnhelsen og den totale helsen, og derfor er det utrolig viktig å ivareta egne tenner, avslutter tannlege Karoline Rebne.


Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger