(KarriereStart.no):

Sofie Vatne jobber som tannlege i Tannlegene Vatne i Oslo. Hun forteller at veien frem til tannlegeyrket krever en nokså omfattende utdanning.

 

– For å bli tannlege må du ha tatt matte, fysikk og kjemi på videregående, og så er det femårig skole etter det. Selv er jeg utdannet allmenntannlege og har derfor studert i fem år, men hvis du vil spesialisere deg må du studere tre år til, forteller Sofie.

 

Som privatpraktiserende tannlege møter Sofie alle slags typer pasienter. Som allmenntannlege er det hennes jobb å eventuelt henvise pasienter videre til spesialist.

 

– Som allmenntannlege utfører du ganske mye forskjellig behandling. Du borrer hull, du kan rotfylle og du fjerner tannstein.

 

Lyst på jobb i helsesektoren? Les mer om arbeidsgivere og jobbmuligheter her

 

En fleksibel hverdag

Å gå til tannlegen er ikke noe de fleste av oss gleder seg veldig til, og Sofie mener at det er viktig for en tannlege å møte pasienten på en god måte.

 

– For de fleste pasienter vil jeg tro at det som kjennetegner en god tannlege, er at du lytter til de slik at de føler seg komfortable, og at du på en fin og rolig måte forklarer dem hvordan de kan bedre tannhygienen, understreker hun.


 

Sofie forteller at man gjerne styrer arbeidshverdagen sin selv. Man kan velge å jobbe 8-4, men det er mange pasienter som ønsker time etter arbeidstid, noe som gjør at det ikke er uvanlig å jobbe kvelder. Er man tannlege i det offentlige, er imidlertid 8-4 vanlig arbeidstid.

 

– Det jeg liker best med å jobbe som tannlege, er at jeg møter veldig mange hyggelige mennesker. Jeg har en veldig fleksibel hverdag, får lov til å bestemme mye selv og være min egen sjef.

 

Det som motiverer meg, er å se at pasientene som kommer tilbake faktisk har tatt i et tak og fulgt rådene jeg gav dem siden sist gang vi møttes. Det er veldig hyggelig for meg også! avslutter Sofie.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger