<  
>  

Time kommune

Statlig / Offentlig / Kommunal sektor
Time er en kommune i Rogaland som ligger på Midt-Jæren og grenser til Sandnes i nord, til Gjesdal i øst, til Bjerkreim og Hå i sør og Klepp i vest. Eneste byen er Bryne, som og er administrasjonssentrum og har gode servicetilbud på de fleste område. Andre tettsteder er Lye, Kvernaland og Undheim. I grove trekk kan man si at det er to landskapstyper i kommunen. I den vestre delen finner vi det typiske, flate Jær-landskapet. Her ligger og det meste av jordbruksarealene. Mot øst finner vi et kupert og variert heilandskap med lynghei og noe skog og beite, og med talrike vann, elver og bekker. Bryne vokste frem som Thime Station, en av stasjonsbyene langs Jærbanen, som kom i 1878. Etter hvert kom Jæderens Uldvare-fabrik i 1898, og Jæderen Meieri s.å. Fra gårdssmiene vokste det frem en jordbruksrelatert industri, med produksjon av ploger, slåmaskiner, fôrhøstere og senere gravemaskiner. Denne førte over i industri som gikk andre veier, bl.a. med robotproduksjon. Landbruket og husdyrholdet er betydelig i kommunen, med blant annet hønse-, saue-, storfe- og svinehold. Industrien sysselsetter likevel omtrent dobbelt så mange. Befolkning 15 459 (2008)
Fakta om Time kommune
Logg inn for å få full tilgang
Er du interessert i arbeidsgivere som denne? Da bør du opprette din profil slik at arbeidsgivere kan oppdage deg. Vi vil også tipse deg om relevante jobbmuligheter.
Ikke medlem? Registrer deg gratis her!

Ledige stillinger hos Time kommune

Me søker: Me søker etter sjukeheimslege i fast 60 % stilling på Bryneheimen. Det kan vera mogleg å få vikaravtale
10.12.2023

Registrer deg i CV-database!

Opprett en brukerkonto, og del din CV og kandidatprofil slik at aktuelle arbeidsgivere får tilgang til deg dersom du matcher en nåværende eller fremtidig jobbmulighet.

  • Opprett en profesjonell kandidatprofil
  • Del profilen med aktuelle arbeidsgivere
  • Bli oppdaget av hodejegere

Rekrutteringskalender

  • DES 10
    2023
    1 STILLING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)
Jobbmuligheter (72)

Fakta om Time kommune