Om utenlandslektoratet i norsk - Wien/Bratislava
Stillingen er delt mellom Universitetet i Wien (75 %) og Universitetet i Bratislava (25 %).
Hovedarbeidsgiver: Universitetet i Wien, avdeling for skandinavistikk, med adresse Inst. für Europäische und Vergleichende Sprach- und Literaturwissenschaft, Abteilung für Skandinavistik, Universitätsring 1, 1010 WIEN.
Universitetet i Wien har i dag totalt 88 000 studenter. Ved institutt for skandinaviske studier har det vært norskundervisning i flere tiår. I dag tilbys norsk som et tilvalgsfag over tre år innen en bachelorgrad (licence), sammen med islandsk, svensk og dansk, og det er ca. 100 studenter som studerer norsk på alle nivåer. Høstsemesteret varer fra oktober til januar, og vårsemesteret fra mars til juni. Det avvikles eksamen to ganger i året, for tiden foregår dette i januar og i juni.
Biarbeidsgiver: Komenius-universitetet i Bratislava, Katedra germanistiky, nederlandistiky a skandinavistiky, Filozoficka fakulta, Gondova 2, 818 01 BRATISLAVA.
Ved Universitetet i Bratislava tilbys norsk som støttefag på avdeling for germanistikk, nederlandsk og skandinavistikk. Norsk tilbys studenter med svensk som hovedemne som skal utvide sine kunnskaper i et skandinavisk språk til. Undervisningen tilbys i to semestre, høstsemesteret begynner i midten av september og varer til en uke før jul. Vårsemesteret begynner i midten av februar og slutter i midten av mai. Norskkurset avsluttes med tentamen.
Stillingen er en engasjementsstilling på ett år, med mulighet for forlengelse i inntil fem år.
Tiltredelse fra og med 1. september 2020 eller etter avtale med arbeidsgiver.
Arbeidsoppgaver
Wien: Undervisning i norsk språk, litteratur, kultur og samfunn for begynnere og viderekomne, totalt 75 % stilling. Undervisningsplikten er 10 timer pr. uke. I tillegg kommer tentamen/eksamensavvikling. Ved siden av undervisningen forventes det at lektoren tar seg av studierelaterte administrative oppgaver. Det er også ønskelig at norsklektoren er med og organiserer eventuelle universitetskonferanser som instituttet arrangerer, kinoklubb for studentene og lignende.
Bratislava: Undervisningen omfatter grunnkurs i norsk språk, litteratur, samfunnsforhold, kultur, media, osv., til sammen 4 timer pr uke, som utgjør en 25 % stilling. Det er også ønskelig at lektoren inviterer gjesteforelesere og andre til universitetet, gjerne i samarbeid med Universitetet i Wien.
Kavlifikasjonskrav
Søkere må ha mastergrad eller tilsvarende utdanning.
Nordisk språk og litteratur og/eller norsk som andrespråk må inngå i fagkretsen og minimum som årsstudium (tilsvarende 60 studiepoeng). Søkere med mastergrad/hovedfag i nordisk språk og litteratur eller norsk som andrespråk vil prioriteres over søkere med tilsvarende utdanning i andre fag.
Søkerens utdanning i norsk/nordistikk må være fra en norsk utdanningsinstitusjon, og søkeren må ha praktisk skriftlig og muntlig språkferdighet i norsk på morsmålsnivå for å komme i betraktning.
Erfaring fra undervisning i norsk som andre -/fremmedspråk og/eller utdanning i norsk som andrespråk tillegges vekt.
Økonomiske vilkår
Lektoren mottar til sammen full lønn fra hhv. Universitetet i Wien og Undervisningsdepartementet i Slovakia. Lønn fra Universitetet i Wien utgjør ca. 26 500 euro brutto per år. I Slovakia får man mellom 250 og 450 euro brutto per måned, avhengig av ansiennitet.
I tillegg yter Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning (Diku) et kompensatorisk lønnstilskudd og ut- og hjemreisetilskudd etter nærmere satser.?For søkere som medbringer familiemedlemmer kan?Diku?også yte et mindre forsørgertillegg i henhold til nærmere vilkår.??
For mer informasjon, se?Dikus?nettside knyttet til utenlandslektoratordningen: ?
Søkere oppfordres til å sette seg inn i hvilke.
Lektoren må selv skaffe seg bolig. Å leie en leilighet i nærheten av universitetet i Wien på 50-60 kvadrat koster rundt 500-750 euro i måneden, alt etter avstand. Om ønskelig kan instituttet bistå lektoren med å finne bolig.
Generell informasjon
Søknad til stillingen må være innsendt til Diku senest den 12. juni 2020.
Søknad og komplett CV, vitnemål/karakterutskrifter, samt attester på relevant arbeidserfaring skal legges inn via lenke på denne siden (JobbNorge). Merk at avhandlinger (masteroppgaver o.a.) ikke skal legges ved.
Kontaktinformasjon
For spørsmål vedrørende arbeidsoppgaver/arbeidssted m.v., vennligst kontakt Universitetet i Wien ved instituttbestyrer Roger Reidinger, e-post:eller Universitetet i Bratislava ved instituttbestyrer Margita Gáborová, e-post:
For spørsmål vedrørende søknadsprosess, vilkår m.v., vennligst kontakt seniorrådgiver Hege Fjeld hos Diku, e-post:.
Se annonsen og søk på stillingen