For Helene er jobben som industriell fagoperatør i Nortura langt mer enn en vanlig jobb – det er en kombinasjon av teknisk presisjon, kvalitetskontroll og stolthet i håndverket. Hennes hverdag er fylt med ansvar for produksjonsprosesser som sikrer at matvarer av høy kvalitet når ut til forbrukerne.

Fra råvare til ferdig produkt

Industriell matproduksjon innebærer hele prosessen fra råvare til ferdigpakkede produkter, og som fagoperatør har Helene en sentral rolle i å sikre at alt går som det skal.

 «En fagoperatør gjør sikkerhetssjekker på maskinene, kontrollerer produktkvalitet og sørger for at alt er i henhold til kravene.» forklarer hun.

Hennes hovedansvar ligger i grillinjene, hvor produksjonen av grillpølser skjer i et imponerende tempo.

 «Vi produserer omtrent fire tonn grillpølser i timen – det blir veldig mange pølser!» sier hun med et smil.

I denne prosessen er hun en del av et team på tre personer som har ansvar for hver sin del av maskinen. Sammen utgjør de et viktig ledd i produksjonskjeden.

Trygg mat – hver eneste gang

Helene understreker at mattrygghet og kvalitet er førsteprioritet i Nortura.

 «Du kan være helt trygg på at produktene vi sender ut er 100 prosent sikre. Vi følger strenge regler før vi får lov til å sende noe ut til butikkene.»

Hun og hennes kollegaer jobber derfor nøye med kvalitetskontroller for å sikre at sluttproduktet alltid holder høy standard.

Veien til fagoperatør

For de som ønsker å bli fagoperatører, forklarer Helene at det vanligvis innebærer to år på videregående skole, etterfulgt av to år som lærling.

 «Nortura er veldig flinke til å etterutdanne sine operatører. De ønsker at vi skal ha fagbrev og riktig kompetanse.»

Helene selv kom inn i yrket på en litt annen måte. Under korona pandemien ble hun permittert fra sin tidligere jobb og ønsket å prøve noe nytt.

 «Jeg trivdes så godt at da permitteringstiden var over, ville jeg bli værende.»

Nå står hun i kø for å ta fagbrev via jobb, en ordning som gjør at hun etter fem år kan gå opp til fagprøven.

Et godt arbeidsmiljø skaper trivsel

Noe av det Helene setter mest pris på i Nortura er det gode arbeidsmiljøet og hvordan hun blir sett og hørt.

 «Jeg trives veldig godt med mine kollegaer. Det er et veldig fint arbeidsmiljø, og jeg føler meg virkelig verdsatt.»

Da hun uttrykte ønske om å ta fagbrev ble hun oppmuntret av ledelsen til å satse videre.

Med sitt engasjement og dedikasjon bidrar Helene hver dag til at forbrukere kan få trygg og god mat på bordet – en jobb hun er stolt av å utføre.