(KarriereStart.no):

En naprapat er en spesialist på muskel og skjelett. Om du har problemer med rygg, nakke eller skuldre, er det fint å få time hos en naprapat.

 

– Vi bruker henda våre og masserer opp, trykker triggerpunkter, tøyer ut og justerer ledd. Det er det vi gjør behandlingsteknisk, men vi hjelper og pasientene våre med øvelser, trening og generell rådgivning, sier naprapaten Haakon Rønning Kvam i Rygg og Rehab.

 

For å lykkes som naprapat må man være en god menneskekjenner, og prøve å finne en løsning for hver pasient, forklarer Haakon. Han jobber med alt fra de som jobber på kontor eller sykehus, og håndtverkere. Det er veldig mye forskjellig pasienter – noe som gjør jobben veldig morsom.

 

– Jeg har ca. ti pasienter hver dag, og det er ti forskjellige personligheter. Man må finne en nøkkel for hver lås hos hver pasient. Det er litt sånn detektivarbeid å finne løsninger for hver enkelt, og det er ganske interessant.

 

For å bli naprapat går du på Naprapathøgskolen i Stockholm. Der får man støtte fra Lånekassen, og de har kvotering for norske studenter hvert år. Man kan jobbe som naprapat på en etablert klinikk, eller starte egen virksomhet.


 

– Det er noen som og jobber med idrettslag, men hovedsakelig er det gjennom en klinikk som idrettslaget engasjerer.

 

Det som motiverer Haakon mest, er når pasientene kommer tilbake og forteller at de har blitt mye bedre.

 

– I forrige uke hadde jeg en pasient som kom inn med akutt plager i korsryggen. Noen dager senere var han så og si smertefri i korsryggen, sier Haakon fornøyd.

 

– Jeg synes at også du skal bli naprapat, slik at du òg kan hjelpe mennesker til å få en bedre hverdag.

 

Klikk her for å lese mer om arbeidsgivere og jobbmuligheter i helsesektoren