<  
>  
Jobbmarked
Kreftlege / Onkolog
Møt 2 arbeidsgivere og bli kjent med jobbmuligheter for yrket
Legg til i jobbønsker
Eksempler på arbeidsgivere
Oversikt
Om yrket
Arbeidsgivere 2
Studier 1
Skoler 175
Relaterte yrker 122
Kandidater 42
Ledige stillinger
0
Arbeidsgivere som ansetter
2
Relatere yrker
122
Jobbsøkere
42
Utforsk relaterte utdanninger
Utforsk arbeidsgivere og jobbmuligheter
Her finner du informasjon om arbeidsgivere og jobbmuligheter for yrket Kreftlege / Onkolog. Siden oppdateres løpende med nye arbeidsgivere og nye jobbmuligheter.

Vår målsetting er å samle alt av informasjon som finnes om jobb og karriere for yrket slik at jobbsøkere enklere kan få oversikten over alle mulighetene.

Registrer deg gjerne for å bli varslet om nye muligheter eller tipset om aktuelle arbeidsgivere som passer deg.
Vis mer 
Egenskaper ved yrket Kreftlege / Onkolog

Kreftlege / Onkolog

Om yrket, jobb, utdanning og lønn.

 

Hva gjør en kreftlege / onkolog

Som spesialist i onkologi, også kalt kreftlege, har man kunnskaper om det naturlige forløp av kreftsykdommer, diagnostikk, planlegging og gjennomføring av ulike kreftbehandlinger.

Hovedvekten legges på ikke-kirurgisk behandling og oppfølging av pasienter med kreftsykdommer.

 

Vanlige arbeidsoppgaver

En kreftlege arbeider med det som kalles multimodal behandling i samarbeid med en rekke kirurgiske og indremedisinske spesialister.

Ved ikke-kirurgisk behandling av kreftsykdommer, vurderes strålebehandling ofte som den viktigste behandlingsmåten, mens andre medikamentell behandlinger har stor betydning for enkelte kreftformer.

De fleste kreftpasienter behandles fortsatt utenfor onkologiske avdelinger, og spesialiteten har en viktig oppgave i den regionale og nasjonale planleggingen av behandlingsopplegg og organisering av kreftomsorgen.

Spesialistene ved universitetssykehusene bidrar med en betydelig konsulentfunksjon overfor andre nivåer i helsevesenet.

De onkologiske avdelinger står for all strålebehandling som gis i Norge, og planlegger behandlingsopplegget ved en rekke kreftsykdommer. De gjennomfører også komplisert kjemoterapi. Høydosebehandling med autolog stamcellestøtte er etablert ved alle universitetssykehus.

Onkologi omfatter også forståelse av sammenheng mellom livsstil og helse, livskvalitet, lindrende behandling, symptomkontroll, og informasjon og kommunikasjon med pasienter og pårørende.

Onkologer bør brukes mer aktivt i forebyggende arbeid, særlig i kampen mot tobakksbruk, som antas å være direkte årsak til ca. 30% av alle nye krefttilfeller i Norge.

 

Personlige egenskaper - Kreftlege / Onkolog

Utover de krav som stilles til samtlige leger, og som må tilegnes og bearbeides gjennom studiet og hele den yrkesaktive karriere, har onkologi som fag en del spesielle forhold.

Majoriteten av onkologiske pasienter har uhelbredelig sykdom, og arbeid med alvorlig syke og døende mennesker stiller krav til egne reaksjoner og holdninger til alvorlig sykdom og død.

Man må søke å forstå og bearbeide disse forhold, ta opp og diskutere medisinske/etiske problemstillinger med kolleger, veiledere og annet helsepersonell.

 

Utdanning / kompetansekrav - Kreftlege / Onkolog

Alle legespesialiseringer forutsetter at du har fullført medisinstudiet og er autorisert lege i Norge.

For å få opptak til medisinstudiet, kreves det at du har generell studiekompetanse.

I tillegg, har dette studiet spesielle opptakskrav. Disse er:

Matematikk R1 og/eller Matematikk S1+S2
Fysikk 1 og Kjemi 1+2.

Etter at du er ferdig med medisinstudiet og autorisert lege, begynner du på videreutdanningen til legespesialist. Den foregår over minimum 6,5 år, mens du jobber som lege.

Første delen er en praksisdel, med ett års praksis på sykehus og et halvt års praksis i kommunehelsetjenesten.

Etter dette, kan du velge en spesialisering som du fordyper deg i de neste fem årene. Dersom du ønsker å bli kreftlege, velger du spesialiseringen onkologi.

Dersom du ønsker å utdanne deg til å bli kreftlege/onkolog, har studievalg.no oversikt over hvilke skoler som tilbyr denne utdanningen.

 

Jobbmuligheter - Kreftlege / Onkolog

Som kreftlege/onkolog, kan man arbeide på sykehus, offentlige og private klinikker, samt på universiteter som forelesere og forskere.

 

Lønnsnivå - Kreftlege / Onkolog

Gjennomsnittlig lønn vil variere avhengig av utdanning, erfaring og spesialisering, men legespesialister tjener generelt rimelig høyt.

Lønnsnivået i privat sektor vil være noe høyere enn for statlig ansatte.

 

0 Rekrutteringsbyråer
Vis alle

 

42 kandidater
vis alle

 

 

Relaterte yrker
vis alle

 

Disse studiene gir relevant kompetanse til yrket Kreftlege / Onkolog
Studienavn Fagområde Nivå
MEDISIN Medisin, odontologi, helse- og sosialfag Profesjonsutdanning
Du kan studere til å bli Kreftlege / Onkolog ved 175 skoler
Høgskole
Oslo Nye Høyskole
Vi er en uavhengig breddehøyskole med et moderne og fremtidsrettet studietilbud innen psykologi, helse, økonomi og administrasjon samt statsvitenskap og internasjonale relasjoner.