– En bilselger er en som selger bil med fire hjul. Og jeg tenker en god bilselger er en som lytter til kunden, er opptatt av kundens behov og sørger for at man gir riktig produkt til riktig kunde, sier Kim Andre Østberg, som er bilselger hos Toyota Romerike AS.


Det kan være om det gjelder en stor eller liten bil, om vedkommende trenger hjelp med forsikring, finans eller andre tilleggstjenester. Rett og slett hva som skal til for å gjøre kunden fornøyd.


– Klarer du å få på plass det ganske tidlig, er du i mine øyne en god bilselger. Og du har fått utdelt to ører og én munn. Bruk ørene dobbelt så mye som du bruker munnen. Da kommer du langt.


Som bilselger lærer man seg å kjenne mennesker, og det er vel egentlig det som det går ut på. Som menneskekjenner kan man stort sett selge det meste, mener Kim Andre.


– Det kan være alt fra små SIM-kort til store hus. Jeg ønsker å selge bil.


Han anbefaler å skaffe seg en lang og god salgserfaring før man setter i gang som bilselger.


– Det finnes i tillegg en egen skole. Bilakademiet gjør deg til en bilselger.Man kan jobbe som bilselger i hele Norge. Man kan selge både nytt og brukt til privatmarkedet. Kim Andre selger biler til næringsdrivende, som kan være alt fra enkeltmannsforetakene på hjørnet, til de aller største bedriftene.


– En privatbilselger har som regel arbeidstid fra 09 til 17. I tillegg er det åpent på lørdager, som er den desidert beste salgsdagen i uka. Jeg, som jobber med næringskunder, starter normalt mellom 07 og 08. Det er da næringskundene er ute og skal ha morgenkaffen, og så avslutter jeg når jeg velger at dagen er omme.


Det kan med andre ord regnes som fleksitid. Han bestemmer og styrer sin egen hverdag.


– Hvis du er glad i mennesker og glad i biler, er bilselger det yrket du skal velge, avslutter Kim Andre Østberg.

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger