(KarriereStart.no):

Fretex er Norges største arbeids- og inkluderingsbedrift. Men for oss kunder er de kanskje mest kjent som Norges største bruktkjede, hvor vi kan finne skjulte skatter i form av alt fra klær, møbler og sportsutstyr – til leker, bøker og pynt til hjemmet.

 

I én av Oslos seks Fretex-butikker møter vi Noomi Silfwerin, som gir oss et innblikk i hva jobben som butikkmedarbeider går ut på.

 

– En butikkmedarbeider gjør mye forskjellig. Vi jobber mye med kundebehandling, også jobber vi mye med salg. Det handler om å være serviceinnstilt, og å være innstilt på kundeservice, med en veldig variert hverdag som er veldig hektisk, forklarer hun.

 

Du må være forberedt på å stå mye oppreist og være mye sammen med kundene rundt om i butikken. Også gjelder det å være fleksibel og flink med de forskjellige situasjonene som oppstår i en butikk.

 

– En god butikkmedarbeider er serviceinnstilt, engasjert, sosial og flink med mennesker. For å lykkes i en butikkjobb må man se hver enkelt kunde, og ha fokus på å gjøre kunden glad, sier Noomi.


 

– De fornøyde kundene kommer selvsagt tilbake, legger hun til.

 

Alle kan søke seg til butikkjobber. Som butikkmedarbeider kan du jobbe i alle typer butikker, med alle typer produkter, som for eksempel klær, interiør, klokker, sko, sportsutstyr og dagligvarer. Og det er stadig behov for gode og engasjerte butikkmedarbeidere, mener Noomi.

 

– For å kunne få jobben, må du være veldig engasjert og vise at du virkelig har lyst til å jobbe der.

 

For Noomi er arbeidstiden i butikkens åpningstider, som er fra 10 til 18. Men i jobben som butikkmedarbeider må man være forberedt på å jobbe både morgen, dag, kveld og helg.

 

Hun mener jobben passer for dem som er glad i mennesker, og som trives med varierte og hektiske arbeidsdager.

 

– Jeg synes du skal bli butikkmedarbeider, fordi det er en fantastisk morsom jobb med veldig mye forskjellig som skjer hver dag, avslutter Noomi.

 
Les mer om arbeidsgivere og jobbmuligheter innen varehandel og butikk

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger