– En ferskvaremedarbeider jobber med ferskt kjøtt, fersk fisk og delikatesser hver eneste dag, og serverer kundene det beste av det beste av kvalitet, sier Casandra Perkins, som er ferskvaremedarbeider hos Coop Mega.


Hun synes det er enormt givende å gå hjem fra jobb og vite at hun har hjulpet noen med middagen deres, eller kanskje en første date.


– Eller kanskje det er småbarnsfamilier som ikke aner hva de skal ha. Det er veldig morsomt å vite at det nå sitter noen hjemme og spiser mat som jeg har anbefalt, og at de synes det er godt og kommer tilbake. Det er bare fantastisk gøy.


Casandra oppfordrer til å søke seg til ferskvaredisken hvis man liker å jobbe med folk og mat, og liker å lære nye ting hver eneste dag.


– Det er så lett som å bare søke på en åpen mulighet. Du trenger ikke å ha gjort dette i mange, mange år. Hvis du ser en liten deltidsstilling, så grip sjansen, sier hun.


Selv om det ikke finnes noe satt utdanningskrav til disse stillingene, finnes det forskjellige løp du kan gå for å ha en utdanning i bunn.



– I dag kan du utdanne deg som ferskvaremedarbeider innen kjøtt og fisk, og med dette fagbrevet kan du bli kjøttansvarlig, fiskeansvarlig, assisterende ferskvaresjef eller ferskvaresjef. Med fagbrev i bunn er mulighetene uendelige, men du må ikke ha et fagbrev for å jobbe her. Du må like å jobbe med mennesker og snakke med mennesker hver eneste dag, for det er det vi gjør aller mest.


– Det er enorme jobbmuligheter over hele landet. Hvor enn det er et supermarked, finnes det gjerne en ferskvare. Det er alltid behov for flinke folk, avslutter Casandra.

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger