(KarriereStart.no):

Elisabeth Lian driver Néroli Hudpleie på Fredensborg i Oslo sammen med Emma Modén, som i likhet med Elisabeth er hud- og kroppsterapeut med internasjonal CIDESCO-godkjenning. De åpnet klinikken i 2012, og tilbyr i dag en rekke behandlinger innen skjønnhet og velvære.

 

– En hudterapeut jobber med hud, både på kropp og i ansikt. Det kan for eksempel være hudbehandlinger, vipper og bryn, voksbehandlinger, massasje, anti-age behandlinger og alt som gjør at kroppen føler seg vel, forklarer Elisabeth.


Hun mener en god hudterapeut må¨være veldig dyktig rent faglig, men man må også være veldig flink med mennesker.

 

– Det er viktig fordi du kommer veldig nærme folk, og du er innenfor intimsonen deres i veldig mange av de behandlingene du utfører som hudterapeut. Man er i en ganske sårbar situasjon, og det er derfor viktig å få kunden til å slappe av, føle seg vel, føle seg ivaretatt og sett og hørt, forklarer hun.

 

For å bli en god hudterapeut anbefaler hun å ta en god utdanning innenfor faget.


 

– Det finnes flere gode alternativer for å ta en god hudpleierutdannelse. Jeg har selv gått på Hudpleieakademiet i Oslo.

 

Som hudterapeut kan du enten jobbe i en etablert klinikk eller starte egen bedrift. Du kan jobbe med veldig mange forskjellige typer behandlinger, eller jobbe spesifikt innenfor det du ønsker mest å jobbe med.

 

– Det jeg liker best med å være hudterapeut, er å møte utrolig mange forskjellige mennesker, og at de får føle seg bedre når de går, enn når de kom. Det skal ofte veldig lite til. Det kan være bare litt ekstra glød i huden, et fint løft på bryn eller en god massasje for å slappe av. Det føles utrolig godt, når folk føler seg så vel at de går ut herfra, og sier at du har gjort meg til den beste versjonen av meg selv, avslutter Elisabeth.

 

Les om arbeidsgivere og jobbmuligheter innen helse, kroppspleie og velvære