– Massasje er en behandlingsform der vi jobber med hendene våre for å kna, stryke og lage friksjoner og vibrasjoner. Det løser opp og forebygger spenninger i muskler og bindevev. Det gir mye bedre bevegelighet i de områdene vi jobber med, sier Henrik Kjos Knivsberg, som er massør på The Well Spa & Hotell.


Han forklarer at veldig mange av oss tilbringer altfor mye tid på telefonen eller foran en skjerm, noe som kan gi spenninger i kroppen. Det å endelig få en pause og puste ut hjelper derfor mye på stress i hverdagen.


– Det er forskjellige måter å jobbe på. Man kan gi veldig avslappende behandlinger. Man kan gi en god blanding av mykt og hardt. Man kan bruke et ganske dypt grep også.


Alle gjester har forskjellige behov. Derfor mener han at en god massør må kunne kommunisere med gjestene sine, for å avdekke hva de har behov for og hvilke ønsker de har.


– Man får litt ego boost etter hver gjest, for man hører ganske ofte at det er den beste opplevelsen de har hatt. Det føles bra. Det er veldig givende å oppleve gjestens takknemlighet etter behandling.Som massør kan man jobbe i bedrifter, i spa, ha avtaler med firmaer og klinikker, eller jobbe selvstendig. I Norge er ikke massør en beskyttet tittel, men flere skoler gir utdanning. For eksempel Akselsons eller Institutt for helhetsmedisin. På Norges Massasjeforbund sin nettside kan man finne kvalitetssikrede massører fra godkjente skoler.


– Jeg syns det er altfor få massører i verden. Vi kunne alltids trengt flere, avslutter Henrik.

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger