(KarriereStart.no):
Navn: Sigbjørn Hannevik
Alder: 25
Fra: Kristiansand
Stilling: Osteopat

Hvordan er en typisk arbeidsdag for deg?

Arbeidsdagen starter ved å gå gjennom journalen til alle dagens pasienter og forberede meg til disse. Behandlingene består av gode historier, mye humor og spennende utfordringer. Hvis jeg har tid mellom pasientene bruker jeg tiden på å lese meg opp på aktuelle tema. På slutten av dagen går jeg gjennom dagens pasienter og skriver en liste på hva jeg bør lese mer om.

Hva er det du liker best ved jobben din?

Det jeg liker best ved jobben min er at en dag aldri er lik. Alle pasienter er forskjellige med varierte problemstillinger vi må ta tak i. Og så er det alltid hyggelig når pasientene kommer tilbake og sier at de har blitt bedre.

 

Hva er viktige egenskaper i yrket ditt?

Viktige egenskaper å ha som osteopat er å være flink med mennesker. Jobben går i hovedsak ut på å behandle pasienter. Da må man klare å sette seg inn i pasientens problemer og forklare hva man kan gjøre sammen for å bli bedre.

Hva har du av formell utdanning?

Jeg har en 4-årig utdannelse i osteopati fra Høyskolen Kristiania.

 

Hva er det mest utfordrende med å jobbe innen yrket ditt?

Osteopati er ikke et yrke man kan lese og pugge seg til. Man må hver dag håndtere mennesker, og det kreves mye trening for å bli flink til det.


 

Har du noen tips til andre som kunne tenke seg å jobbe med det samme som deg?

Søk deg inn på osteopatistudiet på Høyskolen Kristiania. Møt opp på skolen hver dag, og gjerne bli igjen etter for å øve ekstra. Det er på skolen man har best mulighet til å prøve og feile.

 

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger