– En tannhelsesekretær er limet i klinikken. Det er sekretærens arbeidsoppgave å bistå tannlegen under behandling og sørge for at det er flyt i hverdagen på tannlegekontoret, sier Tina Skjøld, som er tannhelsesekretær ved Oris Dental.


Hun forklarer at jobben som tannhelsesekretær er stor og variert.


– Vi gir pasientene en tryggere opplevelse ved å ta dem godt imot, ivareta dem og følge dem gjennom tannbehandlingen. Vi sørger for at behandlingsrommet er klart til pasienten. Vi sørger for at tannlegen har alt utstyret som trengs for å kunne gjøre arbeidet. Vi sørger for en god kommunikasjon med pasientene, slik at de føler seg ivaretatt og trygge hos oss.


I tillegg samarbeider dem med resepsjonistene når det kommer til kommunikasjon med pasienter. De bestiller også varer, tar røntgenbilder og avtrykk.


– Egenskaper som er gode å ha som tannhelsesekretær er at du liker en variert arbeidsdag og at du liker å møte nye mennesker. Jeg valgte dette yrket fordi jeg hadde lyst på en variert jobb og hadde lyst å gjøre en forskjell for mennesker.Arbeidstiden er gjerne fra kl. 08 til kl. 16, men mange tannklinikker ønsker å kunne gi pasienten et ekstra tilbud utover kveldstid. Det er derfor vanlig å jobbe en kveld i ny og ne.


– Utdanningen som tannhelsesekretær kan du ta på videregående, eller du kan ta den som voksenopplæring. Du kan jobbe i privat praksis, men også i det offentlige. Du kan også jobbe på depoter. Da selger du utstyr til tannlegekontoret. Det er gode jobbmuligheter. Det trengs tannhelsesekretærer i hele landet, avslutter Tina.

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger