– En yrkessjåfør er en som kjører bil overalt og leverer varer. Du trenger bare vanlig førerkort klasse B og villigheten til kjøre. Gode egenskaper er å være punktlig, serviceinnstilt, blid og omgjengelig, og det er en fordel om du liker mennesker, for det er de du omgås hver eneste dag, sier Simen Clausen, som er yrkessjåfør for Stil Tekstilservice.

Han forteller at jobben som yrkessjåfør er veldig fleksibel. Blant annet fordi du ofte kan velge om du vil starte på kvelden, om morgenen eller om ettermiddagen, alt ut ifra hva som passer dine behov best.

– Det er stort sett alltid varer på veien, og det er alt fra små duppedingser til store pakker. Hverdagen består av å tilfredsstille kundene dine, levere varene og kjøre bil.

I dag er det vanlig å bestille en vare på nett og få den levert på døra hjemme. Nettopp derfor mener han at dette er et veldig trygt yrke i overskuelig fremtid.

– Det er en hel haug av jobbmuligheter. Posten, Bring, Peppes, Interflora, Elkjøp, Lefdal, Meny, Oda, Rett Hjem, Godt Levert, DHL eller i Stil Tekstilservice, der jeg jobber, forklarer Simen.

Han synes du skal bli yrkessjåfør om du liker å kjøre bil, liker å omgås mennesker og søker en trygg og god arbeidsplass.

– I Stil ser vi etter følgende egenskaper: godt humør, punktlig og serviceinnstilt. Har du disse, kommer du veldig langt som yrkessjåfør, avslutter Simen.

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger