Jobbe og bo i Hammerfest
Velkommen til Hammerfest, en spennende kommune med en kreativ og entusiastisk befolkning. Sammen har vi alle muligheter for å skape et godt lokalsamfunn og et godt sted å bo!
Nyttige nettsteder å besøke:
- Innbyggere i Finnmark tilbys nedskriving av
- Tiltakssonen
Om arbeidsstedet
Hammerfest brann og redning har døgnkasernert brannberedskap ved Hammerfest brannstasjon. Beredskapsavdelingen består av fire vaktlag, med fire mannskap per vaktlag – én brannmester, én underbrannmester og to brannkonstabler. Vaktlagene går i turnus, med syv døgnvakter over fire uker.
Beredskapsavdelingen er samlokalisert med forebyggende avdeling, brannadministrasjon og daglig leder for beredskapssamarbeidet IUA på Hammerfest brannstasjon. Hammerfest brann og redning er vertskap for beredskapssamarbeidet IUA Vest-Finnmark, og er også godkjent av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) som opplæringsinstans på vegne av Brann og redningsskolen.
Arbeidsoppgaver
Forberedende arbeid til beredskapstjeneste og utrykning, herunder trening, deltakelse i øvelser, systematisk kontroll og vedlikehold av materiell/kjøretøy/båt/utstyr sammen med resten av vaktlaget
- Operativ tjeneste i vaktlag som innsatsstyrke
- Bidra til evaluering, dokumentering og rapportering i etterkant av øvelser, hendelser og liknende
- Bidra til erfaringsutveksling og samarbeid
- Bidra til og tilrettelegge for virksomhetens informasjonsarbeid, undervisning og kursvirksomhet
- Bidra til og delta i interne og eksterne øvelser
Listen er ikke utfyllende
Stillingens oppgaver og plikter er definert i egen stillingsbeskrivelsen for brannkonstabler. I tillegg er det etablert rutinebeskrivelser og retningslinjer for arbeidet i virksomheten.
Kvalifikasjonskrav
Krav til utdanning er i henhold til Forskrift om organisering, bemanning og utrustning av brann- og redningsvesen og nødmeldesentralene (brann- og redningsvesenforskriften) § 37
Personell som skal arbeide som brannkonstabel i heltidsstilling, skal ha gjennomført yrkesutdanning i samsvar med kursplan for brannkonstabel heltid innen to år fra tilsetting.
Utdanning
- Videregående skole eller fagbrev
- 2 års relevant erfaring kan kompensere for manglende videregående skole
Ferdigheter
- Førerkort kl. B
- Båtførerbevis og VHF-sertifikat (innen 6 mnd. etter tilsetting)
- Førerkort kl. BE og C (innen 6 mnd. etter tilsetting, besørges av den ansatte)
- Kompetansebevis for utrykningskjøring (innen 6 mnd. etter tilsetting, besørges av den ansatte)
Helseattest
Du må levere helseattest (ikke eldre enn 6 måneder), sammen med din søknad, som viser at du tilfredsstiller kravene til røyk- og kjemikaledykking. For å få en slik helseattest, må du bestille time hos en kompetent lege. Denne helseundersøkelsen utføres av flere godkjente bedriftshelsetjenester. Her finner du Hvis du allerede har en gyldig helseattest som viser at du tilfredsstiller kravene til røyk- og kjemikaliedykker, kan denne vedlegges søknaden. Du må likevel gjennomføre de fysiske opptakstestene
Fysiske tester
Du må bestå «Fredrikstad-testen» før du kan gå videre til et eventuelt intervju og. Testen er arbeidsrelatert og består av 12 funksjonelle elementer som stiller krav til fysisk kapasitet, eksempelvis å bære slanger og sette opp stige. Testene oppfyller krav til test av fysisk utholdenhet og styrke. Testen gjennomføres på tid.
Du vil bli invitert til test om øvrige krav er i orden. Om du er søker fra andre deler av landet vil vi så langt som mulig organisere test gjennom lokale brannvesen eller gjennom bedriftshelsetjenesten.
Om du allerede har bestått en slik test, som ikke er eldre enn 6 måneder kan du vedlegge dokumentasjon på dette i din søknad
Personlige egenskaper
- Lagspiller
- Løsningsorientert
- Empatiske
Politiattest
Det stilles krav om politiattest hjemlet i henholdsvis Brannvern- og eksplosjonsvernloven §18. Legges ikke ved søknad, innhentes etter at du har fått tilbud om stilling, men før arbeidsavtale skrives
Dette tilbyr vi
For samtlige stillinger i Hammerfest kommune
Gode forsikrings- og pensjonsordninger. Her finner du informasjon om
- Gode muligheter for videre- og etterutdanning
- Eget introduksjonsprogram for nyansatte
- Lønn etter avtaleverk
Tilsetting skjer på de vilkår og med de plikter som følger av lov, tariffavtale og reglementer.
Kontaktopplysninger
Generell informasjon
I henhold til offentlighetsloven § 25 kan opplysninger om søker bli offentliggjort selv om søker har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.