Professor i sosiologi (3 stillinger)
Ved Universitetet i Nordland, Fakultet for samfunnsvitenskap er det fra 1. august 2014 ledig tre professorstillinger i sosiologi.
Har du lyst til å være med å bygge opp et spennende fagmiljø ved Norges yngste universitet? Ved Universitetet i Nordland, Fakultet for samfunnsvitenskap, er det ledig tre stillinger som professor i sosiologi innen fagområdene velferdssosiologi og miljøsosiologi.
Om Universitetet i Nordland
Universitetet i Nordland tilbyr utdanninger på bachelor-, master- og ph.d.-nivå. Det tas årlig opp studenter til mer enn 100 forskjellige studier innenfor både profesjonsutdanning og teoretiske disiplinfag, inklusive studenter til ph.d i bedriftsøkonomi, ph.d i sosiologi, ph.d i akvakultur samt ph.d i studier av profesjonspraksis.
Universitetet i Nordland har over 600 ansatte og i overkant av 6000 studenter fordelt på campus Bodø og studiestedene Helgeland og Vesterålen.
Om Fakultet for samfunnsvitenskap
Fakultet for samfunnsvitenskap (FSV) er ett av fire fakultet ved UiN. FSV har ca. 1900 studenter fordelt på ph.d i sosiologi, masterprogram, bachelorprogram og årsstudium, både i disiplinære og profesjonsrettede studier. FSV har totalt 100 ansatte.
Undervisningen ved fakultetet er forskningsbasert, og vi ønsker flere forskere velkommen. Ved FSV foregår det forskning både av disiplinær art og av tverrdisiplinær, tematisk art. Samfunnsfagene ved institusjonen har en tradisjon som strekker seg helt tilbake til tidlig på 1970-tallet, og er blitt formet både av den utdanningsprofil og de forskningsinteresser som har preget miljøet over tid.
Interesser for velferdsyrkene, velferdsstatens brukere, ledelse, politikk og offentlig forvaltning, samt miljø- og ressursforvaltning har stått sentralt gjennom hele denne perioden. Forskningen har også hatt fokus på landsdelens næringsstruktur, på landsdelens historie og på journalistisk praksis. De siste ti årene har nordområdeperspektiver fått en mer sentral plass.
Fakultetets forskning er organisert i ti forskningsgrupper; Velferdsforskning; Ungdom i risiko; Sosialt arbeid; Kjønn, etnisitet og likestilling; Miljø- og ressursforvaltning; Styring, organisering og ledelse; Statsvitenskap; Historie; Nordområder, internasjonalisering og høyere utdanning, og Journalistikk.
Om stillingene
Fakultet for samfunnsvitenskap trenger tre faglig engasjerte professorer i velferdssosiologi og miljøsosiologi. FSV opererer ikke med snevre definisjoner, men søker forskere som ønsker å være med på å videreutvikle fagområdene. De velferdssosiologiske perspektivene som har stått sentralt ved FSV retter seg inn mot velferdssamfunnet, velferdsstaten og velferdsstatens yrker. Typiske tematiske områder er rehabilitering, medisinsk sosiologi og organisering av velferdssamfunnets tjenester. De miljøsosiologiske perspektivene retter seg inn mot utvikling av sosiologiske forståelser av samspillet mellom natur og kultur, og mellom økologiske systemer og sosiale systemer. Typiske tematiske områder er ressurs- og naturforvaltning, økologisk bærekraft og samfunnssikkerhet.
Vi ønsker kandidater som har bred og omfattende forskningsproduksjon, relevante nasjonale og internasjonale faglige nettverk, og som har lyst til å bidra aktivt til å bygge opp et sterkt, relevant og produktivt forskningsmiljø ved Universitetet i Nordland.
De som blir tilsatt i professorstillingene vil bli medlem i en av forskningsgruppene, fortrinnsvis forskningsgruppe for velferdsforskning og forskningsgruppe for miljø- og ressursforvaltning. De som tilsettes bør derfor ha sin primære forskningsvirksomhet innen disse områdene, eventuelt sosialt arbeid for professorene i velferdssosiologi. I alle tre stillingene inngår undervisning i sosiologi. De som tilsettes innen fagområdet velferdssosiologi må i tillegg påregne undervisning og veiledning i fagene ved fakultetets sosialarbeiderutdanninger.
Kvalifikasjonskrav
For stillingen kreves professorkompetanse i sosiologi. Kvalifikasjonsgrunnlag for professor er vitenskapelig nivå i samsvar med internasjonal og/eller nasjonal standard innen gjeldende fagområde. Kandidater til stillingen vil bli vurdert og rangert av en sakkyndig komité med tre medlemmer.
Det blir i tillegg lagt vekt på pedagogiske evner, undervisningserfaring og annen formidlingsaktivitet. Relevant administrativ erfaring og gode samarbeidsevner vil også tillegges vekt. Kandidater som blir funnet kvalifisert og rangert av den sakkyndige komiteen, vil bli kalt inn til intervju og prøveforelesning.
Lønns- og arbeidsvilkår
Professorstillingene lønnes etter Statens regulativ, lpl. 17.510, professor kode 1013. Lønn etter ansiennitet og kvalifikasjoner. Fra lønnen går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.
De som tilsettes må rette seg etter de lover, avtaler og instrukser som til enhver tid gjelder for stillingen. Det tas forbehold om endring i ansvars- og arbeidsoppgaver som følge av fremtidig omorganisering.
Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Personer med innvandrerbakgrunn oppfordres til å søke stillingen. Universitetet praktiserer moderat kjønnskvotering i samsvar med lokal tilpasningsavtale for Hovedavtalen i Staten.
Kvinner oppfordres til å søke.
Kontakt
Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til dekan Hanne Thommesen (hth@uin.no), visedekan Ann Therese Lotherington (atl@uin.no) eller fakultetsdirektør Geir M. Tveide (gmt@uin.no)
Søknad
Søknad, attester og vitnemål sendes elektronisk innen 24.november 2013 via linken:
Søk stillingen herSøknadsfrist: 24.november 2013.
Følgende materiale skal ettersendes innen en uke etter søknadsfristen:
- Søknad og CV
- Attesterte kopier av vitnemål og attester
- Fullstendig liste over vitenskapelig produksjon
- Inntil 10 av søkerens mest relevante arbeider
Søknaden sendes i fire eksemplarer, mens de 10 vitenskapelige arbeidene som skal tas i betraktning ved vurderingen sendes inn i tre eksemplarer. Vedlegg til søknaden merkes st. nr 30052071 og sendes til Universitetet i Nordland, postboks 1490, 8049 Bodø innen 1 uke etter søknadsfristen.
Etter søknadsfristens utløp vil det bli utarbeidet offentlig søkerliste. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv etter ønske om å bli utelatt fra søkerlisten. Søkere som likevel ber om konfidensialitet, må grunngi dette særskilt i søknaden. Søkerne vil i tilfellet bli forhåndsvarslet om offentliggjøring.