<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Stipendiat i personorientert helsearbeid innen barnevern (PYC) Høgskolen i Sørøst-Norge

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse



Ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap er det fra 15.08.2018 ledig en stilling som stipendiat i personorientert helsearbeid innenfor barnevern. Stipendatstillingen vil være tilknyttet forskningsprosjektet Foreldreveiledning til barnets beste - implementering av foreldreveiledningsprogrammet Parenting Young Children (PYC) i Norge 2018 - 2021.

Stillingen er knyttet til Institutt for helse-, sosial-, og velferdsfag, og nærmeste overordnede er instituttleder. Hovedarbeidssted er p.t. Campus Porsgrunn.

Stillingen er en utdanningsstilling som i hovedsak skal gi lovende forskere en mulighet til  faglig utvikling gjennom å fullføre et doktorgradsløp. Stipendiaten ansettes for en periode på tre år med ren forskerutdanning.

Kvalifikasjoner
Søkere til stipendiatstillingen må ha profesjonsutdannelse som barnevernpedagog, sosionom eller vernepleier og relevant mastergrad, innen helse- og sosialfag, normalt med gjennomsnittskarakter B eller bedre. Graden må være oppnådd innen søknadsfristens utløp.

Det forutsettes at den som tilbys stillingen søker og innvilges opptak ved høgskolens doktorgradsstudium i Personorientert helsearbeid. Prosjektbeskrivelsen må ha en tydelig personorientert forankring - jf.  studieplan for ph.d-programmet i personorientert helsearbeid:

Det er utarbeidet en betenkning/prosjektbeskrivelse som kan fås fra instituttleder eller kontakpersonene for prosjektet. Prosjektbeskrivelsen til stipendiaten må konkretiseres i det overordnede prosjektet.

Det er en fordel om kandidatene har erfaring med bruk av både kvantitative metoder som spørreskjema og kvalitative metoder som intervju.

Den som tilsettes må ha evne til selvstendig og fokusert arbeid, og samtidig være motivert for å dele kunnskaper, og ha evne til å jobbe som en del av et aktivt forskerteam. I tillegg til formell kompetanse vil motivasjon for å ta en doktorgradsutdanning vektlegges.

Personlig egnethet for stillingen vil bli vektlagt. God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk er en forutsetning.

Ved vurdering vil det bli lagt vekt på søkerens potensiale for forskning innenfor fagfeltet, og vedkommendes personlige forutsetninger for å gjennomføre forskerutdanningen.

Stillingen anses som en viktig rekrutteringsstilling til vitenskapelig stilling ved universiteter og høgskoler. Ved bestått doktorgrad vil tilsetting ved instituttet kunne være en mulighet.

Om stillingen
Det forventes at PhD kandidaten utvikler et prosjekt som faller inn under tematikken i hovedprosjektet som er et forskningsprosjekt som vil følge implementeringen og utprøvingen av foreldreveiledningsprogrammet parenting Young Children (PYC) i Norge 2018-2012. Prosjektet skal belyse hvorfor PYC velges som hjelpetiltak inn i familiene og hvordan PYC virker som hjelpetiltak. Prosjektet består av deltakende observasjon, intervjuer, dokumentstudier, kartlegging av foreldrenes omsorgsferdigheter og pre- og postmål når det gjelder hvordan foreldreveiledningsprogrammet PYC påvirker endring av kommunikasjonsmønster, samspillsferdigheter og grad av stress i familiene.

Stipendiatens prosjekt vil bidra med ny kunnskap som kan styrke norsk barnevernstjeneste og bedre levekårene til foreldre med kognitive vansker og deres barn. Det er i dag ca. 10 000 barn mellom 0 og 18 år som har foreldre med kognitive vansker i Norge. 30-50 % av barna plasseres utenfor hjemmet, og omsorgen tas fra foreldrene i løpet av de første ett til to årene, rundt skolestart eller når barna er omtrent ti år. I Norge har det vært lite fokus på hvordan hjelpetiltak i barnevernstjenesten tilpasses disse familienes situasjon. PYC-programmet bygger på brukermedvirkning og myndiggjørende praksis, og et av prosjektets mål er å undersøke hvordan programmet nettopp virker inn på familiens deltakelse i egne endringsprosesser. Dette er helt i tråd med fakultetets PhD-program i personorientert helse. Brukermedvirkning er et sentralt grunnlag for følgeforskningen ved utprøvingen av PYC. Brukere i prosjektet kan defineres som barnevernsarbeidere, foreldre og barn. Prosjektet vil få frem perspektivet og erfaringene til foreldrene, barna og barnevernsarbeiderne gjennom delstudier.

Det er Høgskolen i Sørøst-Norge ved professor Halvard Vike og professor II Øyvind Kvello som er ansvarlig for prosjektet og vil ha et hovedansvar for veiledning. Førstelektor Ellinor Young og høgskolelektor Anne Thronsen leder PYC-implementeringen i Norge, og vil være deltakere i prosjektet. Prosjektet blir knyttet til forskningsgruppen Velferdstjenester for utsatte grupper (VETUG).

Generelle krav til utdanning og kompetanse for stillingene er fastsatt i henhold til: Forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat:

Tilsetting skjer i en 100 % stilling for en periode på tre år. Det vil ikke bli lagt undervisningsplikt til stillingen.

Studiet gjennomføres i hovedsak ved Høgskolen i Sørøst-Norge, bortsett fra eventuelt avtalt utenlandsopphold i et anerkjent relevant forskningsmiljø.

For utfyllende opplysninger om stillingen kan Instituttleder Ramona Lorentsen, tlf.: Logg inn for å se kontaktinformasjon/Logg inn for å se kontaktinformasjon, Forskningsleder Halvard Vike, tlf.: Logg inn for å se kontaktinformasjon/Logg inn for å se kontaktinformasjon eller Professor II Øyvind Kvello, tlf: Logg inn for å se kontaktinformasjon kontaktes.

For opplysninger om ph.d.programmet i Personorientert helsearbeid kan professor Kirsti Skovdahl, e-post: Logg inn for å se kontaktinformasjon,  tlf.: Logg inn for å se kontaktinformasjon/Logg inn for å se kontaktinformasjon kontaktes.

Vi tilbyr
. Faglig miljø i utvikling og gode muligheter for kompetanse- og karriereutvikling
. Godt sosialt miljø
. God pensjonsordning i Statens pensjonskasse
. Mulighet for trening i arbeidstiden

Lønn
Stipendiat (stillingskode 1017): NOK 436 900 i året. Videre opprykk skjer etter tjenesteansiennitet i stillingen. I særskilte tilfeller kan det blir aktuelt å tilsette i stillingskode 1378. Stillingskode 1378: NOK 436 900 - 600 200 i året. Fra lønna går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Andre opplysninger
Tilsettingsorgan er tilsettingsutvalget for stipendiatstillinger ved Høgskolen i Sørøst-Norge. Det vil bli gjennomført sakkyndig vurdering av søkerne, og aktuelle søkere vil deretter bli innkalt til intervju og må i den sammenhengen regne med å presentere og utdype prosjektet sitt muntlig.

Den som tilsettes, må rette seg etter de lover, forskrifter og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med minoritetsbakgrunn. Personer med minoritetsbakgrunn oppfordres til å søke stillingen.

I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Slik søker du
Høgskolen i Sørøst-Norge benytter elektronisk søknadsbehandling. Vi ber søkere om å registrere sin søknad og CV elektronisk ved å klikke på lenken til høyre "Søk stillingen". Følgende dokumenter skal legges ved den elektroniske søknaden :

1. attesterte vitnemål fra høgskole/universitet og attester
2. hovedfags-/masteroppgaven
3. maksimum 5 siders prosjektbeskrivelse
4. eventuelle vitenskapelige publikasjoner og liste over disse
5. kontaktinformasjon til tre referanser

Vi gjør oppmerksom på at alle dokumenter må være på et skandinavisk språk eller på engelsk. Eventuelle oversettelser må være attesterte.

Det er søkers eget ansvar å sørge for at etterspurt dokumentasjon har blitt lastet opp som vedlegg til søknaden!







Adresse: Postboks 235 3603 KONGSBERG

Web: http://https://www.usn.no/

Om arbeidsgiveren

Høgskolen i Sørøst-Norge ble etablert 1. januar 2016, og har om lag 18 000 studenter og ca. 1500 ansatte. Høgskolen er organisert i fire fakulteter, og har undervisnings- og FoU-virksomhet på åtte campus. Høgskolens hovedprofil er å tilby profesjonsrettete, arbeidslivsorienterte og samfunnsrelevante utdanninger, samt anvendt forsknings- og utviklingsarbeid.

Les mer om Høgskolen i Sørøst-Norge

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Kandidatmatch
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jobsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%

Se flere annonser

Vil du bidra med din kompetanse til vårt automasjonsmiljø?
25.05.2025 Tromsø
Er du klar for å bidra til å skape smarte, tekniske løsninger for fremtidens bygg? #TeamGK
25.05.2025 Skien
Vil du også bli en del av Norges største byggautomasjonmiljø?
Fortløpende Flere steder
Om oss I Bane NOR har vi ett felles mål – å sette spor vi er stolte av, som kan
11.05.2025 Trondheim
Om oss I Bane NOR har vi ett felles mål – å sette spor vi er stolte av, som kan
21.05.2025 Oslo
I Bane NOR har vi ett felles mål – å sette spor vi er stolte av, som kan drive samfunnet
25.06.2025 Oslo
Nå har du mulighet til å forme fremtiden. I Bane NOR handler det om bærekraft, knutepunkt, og om å drive
27.05.2025 Flere steder
Jernbanen er på spor mot en ny fremtid. Fra å være mekanisk og manuell, er den i ferd med å
20.05.2025 Oslo
Vis alle 30.978 ledige stillinger

Fakta om Høgskolen i Sørøst-Norge