(KarriereStart.no):


– En dataingeniør hjelper virksomheter med å få verdi ut av dataen de produserer. Det kan også gi dem innsikt i hvordan det egentlig går og hvordan det kanskje kommer til å gå, forklarer Mathias Sollie, som har tittelen data engineer i Aztek.


Alle selskaper har nemlig mye data som ligger i kilder eller i forskjellige systemer. Mange vet kanskje ikke hvordan de skal få brukt dataen til å rapportere, eller at dataen ikke er klar for rapportering enda.


– En data engineer kan ta den dataen, rense den og gjøre den klar til bruk, å kunne rapportere på og se verdi, sier Mathias.


Han mener at man må være analytisk og ryddig for å kunne jobbe som dataingeniør. Det er fordi alt må være 100 prosent korrekt for at dataen skal kunne gi noen som helst verdi.


– Når man snakker om data og analyse, kan man veldig fort snakke forbi hverandre, og spesielt hvis man snakker med de som kanskje ikke er så erfarne i feltet. Derfor kommer de menneskelige egenskapene vel så godt med som de analytiske.Det er veldig viktig for ham å få kunden til å forstå kompleksiteten i det han gjør. At kunden er med på dataens reise og forstår den.


– Det jeg synes er gøy, er å kunne hente frem verdiene som gjemmer seg i dataen. Det byr ofte på mye logiske floker og vanskelige tekniske oppgaver. Sluttresultatet er noe man ellers ikke hadde før man fikk hentet dataen frem, forklarer han.


Den vanligste veien å gå for å bli data engineer, er å ta en bachelor i generelle IT-fag, og eventuelt en mastergrad. Selv tok Mathias en mastergrad ved Universitetet i Oslo.


– Du bør brenne for teknologi og være nysgjerrig på nye løsninger. Jobbmulighetene er ganske mange, og en god dataingeniør kan få jobb i alle de store IT-selskapene, avslutter Mathias.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger