(KarriereStart.no):


– En Cloud Engineer er kort fortalt en som utnytter Cloud computing. Du transformerer noe som er tradisjonelt, over til å utnytte noe som er i Cloud computing, sier Olav Nguyen, som er Cloud Engineer i Iver.


Det vil si at han og kollegaene hver dag hjelper kunder med å transformere deres applikasjoner, funksjoner eller tjenester ut til skyen.


– Det gjør at kundene får en mye bedre hverdag, ved at ting kan gå mye raskere i deres digitale transformasjon. De kan legge til funksjoner og tjenester mye raskere enn det de har gjort før. Dette gjelder uansett om du driver en pølsebod, en blomsterbutikk eller et oljeselskap med mange tusen ansatte, forklarer han.


Det skjer stadig utvikling innenfor IT-bransjen. I løpet av de siste årene har Cloud blitt det virkelig store fokuset i bransjen. Siden det er veldig nytt, er det også stadig voksende. Det legges veldig mye teknologi i Cloud fortløpende hele tiden. Siden det er veldig få som har jobbet mye med Cloud, er denne kompetansen veldig ettertraktet.– Cloud er veldig stort og veldig bredt. Cloud er på en måte den gamle IT-mannen. Du skal kunne nettverk, utvikling og database. Du skal egentlig kunne alt sammen innen IT-segmentet, sier Olav.


For å jobbe med Cloud, trenger man som regel bare en hvilken som helst bachelor innen IT-faget. Det er fordi at Cloud inneholder veldig mange fagområder. Man kan spesialisere seg videre innenfor det fagområdet man har påbegynt, også i Cloud.


– Hvis du er sugen på ny teknologi, eller å løfte applikasjoner til et mye mer moderne nivå, er dette et utrolig spennende område for deg, avslutter Olav Nguyen.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger