Kjetil Vabo begynte i Skanska som betonglærling I 1989. Etter å ha vist entusiasme og engasjement for jobben, ble han forfremmet til bas og senere til produksjonsleder. I dag, etter 21 år i Skanska og et lite avbrekk i et annet selskap, jobber han som kalkulatør og lærer nye ting hver dag.

- Skanska har tilbudt kurs og opplæringsprogrammer slik at jeg kunne nå målene mine. Jeg er veldig takknemlig for at jeg jobber i et selskap som gir sine ansatte muligheten til å utvikle seg både personlig og profesjonelt.

Fikk ledererfaring

Kjetil jobbet noen år som betongarbeider i Skanska etter at han fikk fagbrevet i 1991. Å armere vil si å bruke netting, stål og kabler til å forsterke sementen når man bygger bygg, broer og veier. Det er et krevende arbeid som krever fysisk styrke og utholdenhet. Kjetil likte arbeidet i felten og var god på det. Snart ble han forfremmet til å lede et team av byggearbeidere.

- Som leder fikk jeg større utfordringer og mer ansvar, noe jeg likte.

Utviklingsprogram betalt av Skanska

I 2008 ble Kjetil valgt ut til å delta i et fireårig utviklingsprogram tilbudt av Skanska. Det innebar teknisk fagskole på kveldstid i tillegg til fulltidsjobb som bas. Skolepengene ble dekket av Skanska og 20 studenter fra Skanska deltok.

- Takket være programmet har jeg økt kunnskapen min, høstet gode erfaringer og fått venner over hele Norge.

Forfremmet til produksjonsleder på betongprosjekt

Etter ett år i utviklingsprogrammet, ble Kjetil tilbudt jobben som produksjonsleder på et av Skanska Norges betongprosjekter. Arbeidet innebar planlegging og allokering av ressurser for å møte prosjektets behov, og å følge opp kvalitet, kostnader og tidsbruk i produksjonen.

- Skanska investerer tungt i effektiv produksjon og involverende ledelse. Involvering av medarbeidere synes jeg som produksjonsleder er svært spennende. Jeg jobbet med involverende ledelse der jeg oppfordret kolleger til å delta i aktiviteter som å sette mål, planlegge og avgjøre arbeidsmåter.

Nye utfordringer som kalkulatør

I 2014 fikk Kjetil nok en gang muligheten til å prøve noe nytt i byggebransjen. Denne gangen som kalkulatør.

- Som kalkulatør kan jeg bruke all den erfaringen jeg har samlet i løpet av mine 21 år i Skanska. Og jeg lærer fortsatt nye ting hver dag.