(KarriereStart.no):

Stephanie Jahn jobber på restauranten Olivia, som ligger på Aker Brygge i Oslo. Olivia er en kjede restauranter som byr på autentisk italiensk mat, hvor de har fokus på at service og personale skal utstråle lidenskap – akkurat som i en italiensk familie. Som restaurantsjef har hun ansvaret for den daglige driften av restauranten.

 

– Som restaurantsjef må du være et forbilde. Det er veldig viktig at du jobber sammen med de ansatte, og faktisk møter gjestene som kommer inn gjennom døren. Du kan ikke sitte bak et skrivebord og tro du kan drive en restaurant fra en data. Det er ikke sånn det fungerer i denne bransjen, forklarer Stephanie.

 

Samtidig består yrket av mer enn bare kundekontakt. Det innebærer også en del administrative oppgaver, samt at man må lykkes i rollen som leder for de ansatte.

 

– Mye handler om å kunne rekruttere, å jobbe sammen med de ansatte, medarbeidersamtaler, personutvikling og organisasjonspsykologi.

 

LES OGSÅ: Vurderer du å studere hotelledelse? Les dette først!

 

For å bli restaurantsjef gjelder det å ha relevant erfaring fra servicebransjen. Man kan for eksempel starte som servitør, hovmester eller vertinne, og klatre i gradene etterhvert som man bygger seg opp den nødvendige erfaringen. Men i følge Stephanie kan det også være lurt å ha en relevant utdanning i bunn.


 

– Det kan være smart å ta en bachelorgrad i for eksempel økonomi og ledelse, eller business administration, for å kunne jobbe som leder, sier Stephanie.

 

Det er også viktig å ha visse personlige egenskaper dersom man skal lykkes i rollen som restaurantsjef, forklarer hun.

 

– Du må kunne motivere dine ansatte, og det er utrolig viktig at du er en person som er utadvendt, har mye energi, liker å være sammen med mennesker, både i større og mindre sammenhenger, avhengig av hva slags restaurant du skal drive.

 

– Og det er viktig at du er villig til å kjempe hardt for å få restauranten du driver til å lykkes.

 

Lyst på jobb i restaurantbransjen? Les mer om arbeidsgivere og jobbmuligheter her

 

Noe av det Stephanie liker best med jobben sin, er det sosiale miljøet på arbeidsplassen.


 

– Vi deler alle samme interesser i form av mat og vin – og ikke minst har vi det
veldig moro på jobb, avslutter hun.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger