<  
>  

Grimstad kommune

Statlig / Offentlig / Kommunal sektor
Grimstad er en kystkommune i Aust-Agder fylke. Kommunen grenser til Arendal i øst, Froland og Birkenes i nord og Lillesand i vest. Grimstad vokste fram som en fiskerlandsby i middelalderen og fikk bystatus og fikk bystatus i 1816. Grimstad sentrum er omgitt av 5 «fjell». Kommunen har også en skjærgård med mange små og store øyer og holmer, og har flere vernede naturområder. Grimstad er blitt kåret til byen med flest soldager i året. Idag er Grimstad Aust-Agder fylkes skipsfartsby med rederiene til familiene Ugland, Bergshaven og Tønnevold. I 1953 ble Norges første plastbåt produsert og sjøsatt her. Ved Vikkilen er det stadig skipsverft (Nymo). I 2002 ble mikrobryggeriet Nøgne Ø stiftet, og bryggeriet har mottatt en rekke priser for sitt øl. Nøgne Ø blir eksportert til Danmark og USA. Et fruktvinfirma holder også til i byen. Både forfatterne Henrik Ibsen og Knut hamsun har bodd her. Byen er kjent for sitt unike steinbruddsteater i Fjæreheia, drevet av Agder teater. Her er over 1000 sitteplasser. Befolkning 19 974 (2008)
Les mer
Logg inn for å få full tilgang
Er du interessert i arbeidsgivere som denne? Da bør du opprette din profil slik at arbeidsgivere kan oppdage deg. Vi vil også tipse deg om relevante jobbmuligheter.
Ikke medlem? Registrer deg gratis her!
Bedriftsprofil
Her kan du lese om jobbmuligheter og
ledige stillinger

Registrer deg i CV databasen!

Opprett en brukerkonto, og del din CV og kandidatprofil slik at aktuelle arbeidsgivere får tilgang til deg dersom du matcher en nåværende eller fremtidig jobbmulighet.

  • Opprett en profesjonell kandidatprofil
  • Del profilen med aktuelle arbeidsgivere
  • Bli oppdaget av hodejegere

Fakta om Grimstad kommune