Elkem

Industri og produksjon

Elkem ASA er en av verdens ledende produsenter av silisiumrelaterte avanserte materialer. Selskapet leverer produkter i hele verdikjeden fra kvarts til silisium og nedstrøms silikonspesialiteter, i tillegg til sterke markedsposisjoner innen støperilegeringer og karbonmaterialer. Elkem har 6100 ansatte, 27 verk og salgskontorer i til sammen 28 land. Omsetningen i 2017 var på 21 milliarder kroner. Elkem er notert på Oslo Børs og hovedkontoret ligger i Oslo. Mer informasjon om Elkem finner du på www.elkem.com.

Les mer
Fakta om Elkem
Hovedkontor
Oslo
Antall ansatte
5001-10000
Se alle fakta
Vi ser etter
Ledig Stilling
29.09.2019
Sogn og Fjordane

Ledige stillinger hos Elkem

Elkem har utviklet sin driftsform basert på Lean - i Elkem kalt Elkem Business System (EBS). Strukturert og kontinuerlig forbedringsarbeid er basis for alle aktiviteter i Elkem og sikrer at verket når sine operative og strategiske mål. Da vår IT-sjef har gått over i annen stilling, søker vi hans etterfølger. Vi søker en erfaren leder som vil være med å realisere Elkem Bremangers ambisiøse mål innen digitalisering og utnyttelse av ny avansert teknologi. Du vil få ansvaret for prosess-styring og administrative informasjons-systemer. Du vil bidra til forretningsmessig og teknologisk utvikling gjennom deltakelse i teknisk ledergruppe på verket. Din avdeling vil bidra til at verkets ansatte får en enklere, sikrere og mer effektiv arbeidshverdag. IT-sjefen har ansvar for å sette strategiske mål innenfor IT og automasjon for verket. Innenfor dette er digitalisering og effektivisering viktige delmål. IT-sjefen må videre sørge for at Elkem Bremanger har tilgang på de støttefunksjonene de trenger innenfor disse områdene. Stillingen er sentral som støtte for både våre produksjonsavdelinger og administrative funksjoner, og dermed sentral i utviklingsarbeidet ved Elkem Bremanger Noen av de viktigste arbeidsoppgavene vil være: Ansvar for automasjons-, informasjons og administrative IT-systemer Prosjektleder for verkets digitaliseringsportefølje Overordnet ansvar for IT-sikkerheten på verket Ansvarlig for utarbeidelse av IT og automasjons-strategi for verket, samt være en pådriver for å understøtte verkets, divisjonens og Elkems IT-strategi Leie inn og følge opp eventuelt eksterne konsulenter og underleverandører innenfor IT Samarbeid med de ulike verk og avdelinger som inngår i Elkemkonsernet Personal og budsjettansvarlig for IT- og automasjonsavdelingen Vi ønsker at du har følgende kvalifikasjoner: Akademisk utdannelse på minimum bachelornivå Relevant arbeidserfaring fra industri, og praktisk erfaring med Lean er ønskelig Evne til å følge opp prosjekter og andre arbeidsoppgaver frem til ferdigstillelse Ryddig og strukturert Gode samarbeidsegenskaper, og evne til å motivere og utvikle medarbeidere Ansvarsbevisst, selvstendig, målrettet og resultatorientert Nytenkende, fremoverlent og genuint opptatt av forbedringer Gode formuleringsevner både på norsk og engelsk Stillingen som IT-sjef krever evne til tverrfaglig samarbeid og vil være en viktig del av divisjonen og verkets støtteapparat. IT-sjefen vil rapportere til Teknisk Sjef. Hvis du synes dette virker spennende, og mener du har det som skal til for å lykkes i stillingen, ønsker vi å høre fra deg Vi foretar bakgrunnssjekk av kandidater i vår rekrutteringsprosess.      
29.09.2019 Sogn og Fjordane
Vi ser etter deg som er omgjengelig og som har solid faglig kompetanse og interesse for regnskap, gjerne med master i regnskap og revisjon. Du har erfaring fra IFRS og konsolidering, forståelse for komplekse regnskapsmessige sammenhenger og evne til å fremstille resultater og løsninger på en pedagogisk og profesjonell måte. Arbeidssted vil være på Skøyen i Oslo og stillingen rapporterer til selskapets Head of Group Accounting. Du vil selv kunne påvirke og utvikle stillingens innhold og dine viktigste ansvarsområder vil være: fagansvar for Elkems regnskapsprinsipper i henhold til IFRS delta i og kvalitetssikre konsolideringen av Elkem delta i utarbeidelse av kvartals- og årsrapporter samarbeid med forretningsområdene i regnskaps- og skatterelaterte problemstillinger implementering og opplæring ved endringer i regnskapsprinsipper/retningslinjer deltakelse i og ledelse av prosjekter (transaksjoner, regnskap og annet) kontakt med rådgivere og revisor ad hoc problemstillinger innenfor konsernøkonomi   Kvalifikasjoner høyere økonomisk utdannelse, fortrinnsvis Master i regnskap og revisjon minimum 5-10 års relevant erfaring, gjerne fra revisjon grunnleggende solid regnskapsforståelse og interesse for faget god kjennskap til og interesse for IFRS erfaring fra konsolidering i en internasjonal virksomhet gode norsk- og engelskkunnskaper, både muntlig og skriftlig fordel med sterk interesse/erfaring med vareproduksjon samt kunnskap og interesse for derivater   Personlige egenskaperDu har evne til å fokusere på de rette arbeidsoppgaver. Du har et ønske om å utføre arbeidsoppgaver så enkelt og forståelig som mulig. Du viser initiativ og engasjement. Videre er du strukturert, nøyaktig og analytisk med evne til både å se det store bildet samtidig som du er opptatt av detaljer. Du liker å jobbe selvstendig, men trives også med samarbeid og kommuniserer godt med andre. Du er opptatt av å overholde både interne og eksterne tidsfrister.   Vi tilbyrDersom du er nysgjerrig og har et sterkt og kontinuerlig ønske om å lære mer om selskapet, både faglig og operativt, kan du nå få være med på en spennende reise og bidra med å forme finansiell rapportering på en god måte fremover. Det tilbys konkurransedyktige betingelser. Arbeidssted vil være Oslo, noe reisevirksomhet må påregnes. Virker dette interessant ber vi deg søke via www.financepeople.no. Ved spørsmål kan du kontakte FinancePeople ved Anne Hilde Nilsen på mobil 975 89 490 eller på anne@financepeople.no. Alle henvendelser behandles konfidensielt.
29.09.2019 Oslo
Eager to start your career in an innovative global company, creating sustainable solutions for tomorrow?   We are looking for tomorrow's technical experts, with passion for sustainability, technology and continuous improvement. As our technical trainee, you will take part in our innovative projects to increase the sustainability and efficiency of our operations across the world. In our two-year technical trainee programme, you will be given challenging work assignments and projects, a personal mentor and an individual development plan. This is a unique opportunity for personal and professional development and an excellent way to kick-start your career in the processing industry. The main work assignments will be based on your competence and interests, and could include: Operation-related issues, based on continuous improvement Research and development projects on processes and products Environmental and energy efficiency projects to increase sustainability The work assignments will vary according to the needs of the receiving unit Qualifications required for the position: Master of Science with great academic results, graduated within August 2020 Materials technology, mechanical engineering, electro, energy & environment, cybernetics, nanotechnology, mechatronics, physics or chemical engineering Excellent cooperation skills Initiator and accountable Flexible when it comes to tasks and mobility You can read more about the graduate programme on our website, and here you will also find our inspiring trainee blog. Feel free to write your application in English or Norwegian. We conduct background checks of candidates in our recruitment process.
20.10.2019 Nordland, Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag, Sogn og Fjordane, Hordaland, Vest-Agder, Oslo
Dette kan vi tilby deg
Ingen "salgsargumenter" lagt til!
Kan variere med stilling / arbeidsted
Ingen frynsegoder lagt til!
Vi ser etter
Ledig Stilling
20.10.2019
Nordland, Nord-Trøndelag +5

Traineeprogram

Internship

Summer analyst
Antall interns : 1 (flere)

Lærlinger

Lærlinger i Elkem
Antall lærlinger : 8 (flere)

Registrer deg i CV databasen!

Opprett en brukerkonto, og del din CV og kandidatprofil slik at aktuelle arbeidsgivere får tilgang til deg dersom du matcher en nåværende eller fremtidig jobbmulighet.

  • Opprett en profesjonell kandidatprofil
  • Del profilen med aktuelle arbeidsgivere
  • Bli oppdaget av hodejegere

Kontaktperson

Fakta om Elkem

Adresse

Elkem AS
Postboks 334, Skøyen
NO-0213 Oslo