<  
>  
Jobbmarked
Institusjonskokk
Møt 35 arbeidsgivere og bli kjent med jobbmuligheter for yrket
Legg til i jobbønsker
Eksempler på arbeidsgivere
Oversikt
Om yrket
Arbeidsgivere 35
Rekrutteringsbyråer 1
Stillinger 5
Studier 8
Skoler 8
Relaterte yrker 33
Kandidater 333
Ledige stillinger
5
Arbeidsgivere som ansetter
35
Relatere yrker
33
Jobbsøkere
333
Utforsk relaterte utdanninger
Utforsk arbeidsgivere og jobbmuligheter
Her finner du informasjon om arbeidsgivere og jobbmuligheter for yrket Institusjonskokk. Siden oppdateres løpende med nye arbeidsgivere og nye jobbmuligheter.

Vår målsetting er å samle alt av informasjon som finnes om jobb og karriere for yrket slik at jobbsøkere enklere kan få oversikten over alle mulighetene.

Registrer deg gjerne for å bli varslet om nye muligheter eller tipset om aktuelle arbeidsgivere som passer deg.
Vis mer 

Institusjonskokk

Om yrket, jobb, utdanning og lønn

 

Hva gjør en Institusjonskokk

En institusjonskokk er en kokk som arbeider på store institusjoner hvor det er lagt opp til effektiv og hygienisk produksjon av store mengder mat. Slike institusjoner kan være sykehus, Forsvaret, eldresentre, fengsler og lignende.

Som institusjonskokk vil du ha hånd om det daglige arbeidet på kjøkkenet. Du må innfri krav til utseende, lukt, smak og konsistens. Maten skal også produseres innenfor definerte økonomiske rammer.

 

Vanlige arbeidsoppgaver for institusjonskokken:

- tilberede mat i store kvanta
- sørge for en høy hygienisk standard i arbeidet
- bruke maskiner og annet utstyr, og gjøre enkelt vedlikehold på det
- følge budsjetter og annen bedriftsøkonomisk praksis i forbindelse med produksjon
- følge næringsmiddelsmessig korrekt variasjon av retter og menyer
Institusjonskokken skal kunne lage mat som gir positive opplevelser, til både friske og syke. I helse- og omsorgssektoren er institusjonskokken en viktig ressurs for å gi gode og næringsrike måltider. Yrket har utviklet seg i samsvar med at ernæring og helse har fått mer oppmerksomhet. Du kan ofte arbeide tett sammen med kostøkonomer i planleggingen av ukemenyer.

Yrket kalles også storkjøkkenkokk.

Som institusjonskokk bør du være glad i å lage mat, være godt organisert, samt jobbe effektivt og planmessig med oppgavene du er satt til å fullføre. Kokkearbeid er fysisk krevende, kroppen blir utsatt for belastninger i knær, skuldre, rygg og nakke. Det er derfor viktig å være i god fysisk form. Som kokk må du regne med å jobbe turnus, noe som for mange innebærer arbeid på kveldstid, i helgene og på helligdager. På mange kjøkken jobber du i team, og ofte under stort tidspress. Dette gjør at det er viktig å ha gode samarbeidsevner.

 

Utdanning / kompetansekrav - Institusjonskokk

Utdanningsløpet i videregående opplæring er fireårig, hvorav to år består av opplæring i bedrift

 

Jobbmuligheter - Institusjonskokk

Institusjonskokken jobber på større arbeidsplasser innenfor det private og offentlige. Eksempler på arbeidsplasser kan være sykehus, fengsler, Forsvaret, eldresentre og lignende.

 

Lønn for Kokker
Gjennomsnittlig lønn
479.160
Per år
Data levert av Statistisk Sentralbyrå
35 arbeidsgivere
Vis alle

 

333 kandidater
vis alle

 

 

Relaterte yrker
vis alle

 

Disse studiene gir relevant kompetanse til yrket Institusjonskokk
Studienavn Fagområde Nivå
FAGARBEIDEREN I DEN DIGITALISERTE NÆRINGSMIDDELINDUSTRIEN, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - MATTEKNIKK, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
KJØKKEN- OG RESTAURANTLEDELSE, DELTID Hotell- og reiselivsfag Fagskoleutdanning
LOKAL MATKULTUR, DELTID Fiskeri-, husdyr- og landbruksfag Fagskoleutdanning
OFFSHORE ARBEIDSLEDELSE Økonomi, marked og administrasjon Fagskoleutdanning
REISELIV OG ENTREPRENØRSKAP, DELTID Hotell- og reiselivsfag Fagskoleutdanning
VEILEDNING AV LÆRLINGER - FOR INTRUKTØRER OG FAGLIGE LEDERE - MED ANSVAR FOR OPPLÆRING I BEDRIFT, DELTID Pedagogiske fag Fagskoleutdanning
VERDISKAPNING I LOKALMAT, DELTID Fiskeri-, husdyr- og landbruksfag Fagskoleutdanning