(KarriereStart.no):

– En miljøarbeider er en som jobber med mennesker, og hjelper dem i forskjellige situasjoner, forklarer Monica Pettersen, som er miljøarbeider i Fredrikstad kommune.

 

Når hun kommer på jobb får hun en liste over hva hun skal gjøre den dagen. Det kan være alt fra å følge noen til legen eller svømmehallen, til å henge opp gardiner eller sette på vaskemaskinen hjemme i leiligheten deres.

 

– Det som motiverer meg, er å få lov til å hjelpe folk til å få en enklere og bedre hverdag. Og det jeg gleder meg til hver dag, er å se de jeg jobber med.

 

Hun mener en god miljøarbeider må bry seg om andre, være empatisk, fokusert og tilstede i jobben de gjør.

 

For å bli miljøarbeider er det fint å ha en helsefaglig utdanning fra videregående skole. Men det finnes også mange videreutdanninger som gir deg kompetanse til å jobbe innenfor ulike områder. Monica har for eksempel en videreutdanning innen psykisk helse og rus, fra Fagskolen i Østfold.

 

– Som miljøarbeider kan du jobbe med veldig mye. Du kan jobbe i en bolig, innen rus og psykiatri, med barn og unge eller med eldre. Du kan jobbe med mennesker. Det synes jeg er helt fantastisk, sier hun.


 

– Jeg synes du skal bli miljøarbeider, fordi da har du en jobb som gir mening. Du får en hverdag full av utfordringer, og du får jobbe med mennesker som gir deg glede – og som du kan gi glede til, avslutter Monica.

 

Les mer om arbeidsgivere og jobbmuligheter innen helse og omsorg