<  
>  

Gjøvik kommune

Statlig / Offentlig / Kommunal sektor
Gjøvik er en kommune som ligger i Oppland. Den grenser i nord til Lillehammer, i sør til Østre Toten og Vestre Toten, og i vest til Søndre Land og Nordre Land. Over Mjøsa i øst ligger Ringsaker kommune. Størstedelen av innbyggerne i kommunen bor i Gjøvik by, som er geografisk plassert helt i sørenden av kommunen med samme navn. I tillegg til byen består Gjøvik kommune av bygdene Vardal, Snertingdal og Biri. Byen er forretningssentrum for Toten og store deler av Vestoppland, og har sykehus og høgskole. Mustad fabrikker, HOFF Norske Potetindustrier og Hunton fiber holder til i Gjøvik. Viktige industrigrener er særlig jern- og metallindustri og trevarer. Mustad er i dag kjent som verdens største fiskekrokprodusent. Gjøvik er knutepunkt og samferdselssentrum for et befolkningsområde som teller drøyt 100 000 mennesker. Innpendlingsområdet gjelder i første rekke Søndre og Nordre Land kommuner i tillegg til Østre og Vestre Toten. I tillegg er Gjøvik nærmeste by og kommunikasjonssentrum for befolkningen i Hadeland. Høgskolen i Gjøvik (HiG) ligger på Kallerud sørvest for Gjøvik sentrum. Befolkning 28 426 (2008)
Logg inn for å få full tilgang
Er du interessert i arbeidsgivere som denne? Da bør du opprette din profil slik at arbeidsgivere kan oppdage deg. Vi vil også tipse deg om relevante jobbmuligheter.
Ikke medlem? Registrer deg gratis her!
Bedriftsprofil
Her kan du lese om jobbmuligheter og
ledige stillinger

Registrer deg i CV-database!

Opprett en brukerkonto, og del din CV og kandidatprofil slik at aktuelle arbeidsgivere får tilgang til deg dersom du matcher en nåværende eller fremtidig jobbmulighet.

  • Opprett en profesjonell kandidatprofil
  • Del profilen med aktuelle arbeidsgivere
  • Bli oppdaget av hodejegere

Fakta om Gjøvik kommune