<  
>  

Hole kommune

Statlig / Offentlig / Kommunal sektor
Hole er en kommune i Buskerud. Den grenser i nord til Ringerike, i øst til Bærum og i sør til Lier. Sør i Tyrifjorden grenser kommunen også til Modum. 1/3 av kommunens areal ligger i Tyrifjorden og fjorden var tidlig en viktig ferdselsåre og fiskeressursene hadde stor betydning som matkilde. Hole har en frodig jord og har innslag av enkelte sjeldne orkideer. Nesten halvparten av arealet består av skog og mesteparten er produktiv. Hole har fire kongekroner i sitt kommunevåpen, som symboliserer kommunens rikholdige og lange historie. Bak hver krone skjuler seg en kongeskikkelse med tilknytning til Norges tidlig middel-alder, men av uviss historisk tilknytning til Hole som sådan. Disse er Halvdan Svarte, Sigurd Syr, Olav den hellige og Harald Hardråde. Eventyrsamleren Jørgen Moe ble født på Mo gård i Hole. Befolkning 5 754 (2008)
Les mer
Logg inn for å få full tilgang
Er du interessert i arbeidsgivere som denne? Da bør du opprette din profil slik at arbeidsgivere kan oppdage deg. Vi vil også tipse deg om relevante jobbmuligheter.
Ikke medlem? Registrer deg gratis her!
Bedriftsprofil
Her kan du lese om jobbmuligheter og
ledige stillinger

Registrer deg i CV databasen!

Opprett en brukerkonto, og del din CV og kandidatprofil slik at aktuelle arbeidsgivere får tilgang til deg dersom du matcher en nåværende eller fremtidig jobbmulighet.

  • Opprett en profesjonell kandidatprofil
  • Del profilen med aktuelle arbeidsgivere
  • Bli oppdaget av hodejegere