<  
>  

Microsoft University

IKT / Telekom, IT: Hardware / Software

Microsoft University er et traineeprogram for nyutdannede i regi av Microsoft for Microsoft sine kunder og partnerbedrifter. Gjennom programmet får man fast jobb hos en av Microsoft sine partnere eller kunder, samt seks intensive uker med kurs og sertifiseringer. Programmet er et samarbeid mellom Microsoft, Glasspaper og Microsoft sine partnere og kunder og gir nyutdannede en helt unik karrierestart! 

Programmet består av følgende spesialiseringsfelt: Advanced Cloud Analytics/Azure Data Engineer, .NET Azure Developer, Cloud Security, Dynamics 365 Customer Engagement, Azure Cloud Platform, Cloud AI & Machine Learning, Dynamics 365 For Finance and Operations, Microsoft 365 App Developer og Dynamics 365 Business Central.

Microsoft University har siden 2007 gitt hundrevis av nyutdannede en kick-start på karrieren. Disse har gjennomført MSU og jobber i dag hos noen av Microsofts mest spennende partnere eller kunder. Microsoft University kan være DIN mulighet til å realisere karrieredrømmen.

Les mer her: https://www.glasspaper.no/tjenester/microsoft-university/

Fakta om Microsoft University
Hovedkontor
Oslo
Antall ansatte
201-500
Etablert år
2007
Se alle fakta
Arbeidsgiverprofil
Les om jobbmuligheter

Ledige stillinger hos Microsoft University

Microsoft University er et traineeprogram for Microsoft University sine partnere og kunder.
28.02.2023 Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Grimstad, Drammen, Hamar, Moss, Sarpsborg, Nordre Follo, Asker
Jobbmuligheter i Microsoft University
Jobbmuligheter i Microsoft University

Microsoft University (MSU) er et utdanningsprogram for nyutdannede i regi av Microsoft og Microsoft sine kunder og partnerbedrifter. MSU ble etablert i år 2007 som et svar på stor etterspørsel av Microsoftkompetanse i det norske markedet. Prosjektet er et samarbeid mellom Microsoft, Glasspaper og Microsoft partnere og kunder.

Påmeldte partnere og kunder får tilgang til en kandidatportal som inneholder kvalifiserte nyutdannede som har vært gjennom et førstegangsintervju. Deretter kaller man inn kandidater til intervju og skriver under en arbeidskontrakt med kandidaten man ønsker å ansette med oppstart senest første kursdag. Kandidatene går gjennom seks intensive uker med kurs og sertifiseringer. Dette bidrar til at de nyutdannede kommer raskt ut i fakturerbart arbeid. Det er rekruttert hundrevis av konsulenter gjennom MSU siden 2007. MSU ble i 2019 for fjerde år på rad, kåret til det mest attraktive trainee-programmet innen IT-sektoren.

Microsoft University består av følgende spesialiseringer: Advanced Cloud Analytics/ Azure Data Engineer, Cloud AI and Machine Learning, Dynamics 365 Customer Engagement, .Net Azure Developer, Cloud Security, Azure Cloud Platform, Dynamics 365 Finance and Operations, Microsoft 365 App Developer og Dynamics 365 Business Central.

Glasspaper leverer alt av kurs og kursmateriell, i tillegg til å håndtere første del av rekrutteringsprosessen til MSU. Glasspaper Learning tilbyr et bredt kurssortiment som Norges største kompetanseleverandør og testsenter innenfor teknologi. GPL har kurset opp de tyngste konsulentmiljøene i Norge og har rundt 10.000 kursdeltakere i året og sertifiserer rundt 4000 årlig. Selskapet har blant annet 80 % markedsandel på Microsoft kurs, og har vunnet en rekke Microsoft priser.

Glasspaper People er Microsofts sin rekrutteringspartner for Microsoft University, og har vært en bidragsyter til å finne unge talenter til utdanningsprogrammet siden år 2013. Glasspaper People er et selskap som har spesialisert seg på rekruttering og utleie av IT-personell, og har vært MSU sin rekrutteringspartner siden år 2013.

Jobbmuligheter for studenter og nyutdannede

Microsoft University tilbyr deg som nyutdannet en rakettstart på karrieren. Med plass på programmet får du et lønnet intensivkurs på seks uker i et av ni spesialiseringsfelt innenfor Microsoft teknologi. De seks ukene er selvsagt fult lønnet. Med plass på kurset, vet du også at du har fått en fast jobb hos en ledende Microsoft partner eller kunde. I løpet av de seks ukene vil man treffe andre nyutdannede, samarbeide tverrfaglig, knytte nettverk og delta på morsomme sosiale aktiviter sammen. Når de seks ukene er gjennomført sitter man igjen med 2-3 sertifiseringer og en kick-start på karrieren. 

Microsoft University søker personer med ulik bakgrunn og ser etter deg som er nyutdannet med minimum tre års høyere utdannelse, maks tre års relevant arbeidserfaring og interesse for ett eller flere av følgende områder: informatikk, datateknikk, programmering, spilldesign, spillprogrammering, mobil apputvikling, webutvikling, informasjonssikkerhet, kommunikasjons- og informasjonsteknologi, E-business, digital markedsføring, digitale medier, IT-økonomi, økonomi og administrasjon. Microsoft University har oppstart i begynnelsen av august, og varer til midten av september.

Microsoft University Trainee

Vil du bli en del av det store "Microsoftmiljøet" og jobbe med de mest innovative aktørene i markedet? Da er
Trainee
150
Sted
Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Grimstad, Drammen, Hamar, Moss, Sarpsborg, Nordre Follo, Asker
Les mer

Bli kjent med oss

Hos oss får du
Full lønn
Intensivkurs innen Microsoft teknologi
Fast jobb hos en ledende Microsoft partner eller kunde
Bildegalleri

Kontaktperson

Filmer

Jobbmuligheter (31)
logo
Microsoft University
Microsoft University er et utdanningsprogram som drives av Microsoft for Microsoft sine partnere og kunder i Norge. Prosjektet er et samarbeid mellom Microsoft, Glasspaper og Microsofts partnere og kunder og gir nyutdannede en helt unik karrierestart. Dersom du får plass på Microsoft University blir du ansatt hos en ledende Microsoft partner- eller kunde som sender deg gjennom et 6 ukers lønnet intensivkurs, med opplæring og sertifiseringer. Traineeprogrammet ble etablert i 2007 som et svar på en økt etterspørsel etter Microsoft kompetanse i markedet. Merkenavnet Microsoft University har bygget seg en sterk posisjon i markedet og bedrifter kjenner til programmet og vet at om de ansetter en MSU-er, så ansetter de kvalitet. MSU-ere er blant bransjens fremste talenter, og etterspørselen er stor. Microsoft University søker personer med ulik bakgrunn og ser etter deg som er nyutdannet med minimum tre års høyere utdannelse, maks tre års relevant arbeidserfaring og interesse for ett eller flere av følgende områder: informatikk, datateknikk, programmering, spilldesign, spillprogrammering, mobil apputvikling, webutvikling, informasjonssikkerhet, kommunikasjons- og informasjonsteknologi, E-business, digital markedsføring, digitale medier, IT-økonomi, økonomi og administrasjon. Microsoft University har oppstart i begynnelsen av august, og varer til midten av september. Glasspaper leverer alt av kurs og kursmateriell, i tillegg til å håndtere første del av rekrutteringsprosessen til MSU. Glasspaper Learning tilbyr et bredt kurssortiment som Norges største kompetanseleverandør og testsenter innenfor teknologi. GPL har kurset opp de tyngste konsulentmiljøene i Norge og har rundt 10.000 kursdeltakere i året og sertifiserer rundt 4000 årlig. Selskapet har blant annet 80 % markedsandel på Microsoft kurs, og har vunnet en rekke Microsoft priser.  Les mer her: https://www.glasspaper.no/tjenester/microsoft-university/
logo
Azure Cloud Platform
Spesialiseringen gir kandidaten en bred kunnskap og innsikt i bruken av Azure Cloud både når det gjelder infrastrukturtjenester og plattformtjenester. Azure tilbyr et rikt spekter av tjenester fra basis infrastrukturtjenester (som for eksempel lagring, nettverk, og prosesseringskraft i form av virtuelle maskiner), til plattformtjenester for IoT, Analytics, Machine Learning, Media, Cognitive tjenester, mm. Azure er også en plattform for utvikling av applikasjoner, og plattformen hvor Microsoft produserer sine egne «Software-as-a-service» som Office365, Dynamics 365 etc. Sertifiseringer: AZ-104: Microsoft Azure Administrator AZ-303: Microsoft Azure Architect Technologies AZ-304: Microsoft Azure Architect Design Kandidatprofil: Teknisk orientert med interesse for infrastruktur/fabrikken. Gjerne med IT rettet utdannelse.
logo
Amesto TechHouse
Vi er et ledende skandinavisk konsern innen forretningsrådgivning, programvare og tjenester, med sterk forankring i utvikling og anvendelse av ny teknologi. Som en av Nordens største Visma- og SuperOffice forhandlere tilbyr vi forretningssystemer innen ERP, CRM, HRM og BI. Vi jobber hardt for å skape verdi ved å forenkle våre kunders forretningsdrift. Vi samarbeider med kundene våre om å automatisere og effektivisere forretningsprosessene deres. Vi har både systemer og erfaring som skaper verdi, både for toppleder, på produksjonsgulvet og i kontorlandskapet.  I Insight-avdelingen brenner vi for endring. Vi vet at innsikten vi skaper sammen med kundene fører til utvikling, endring og gode valg for fremtiden. Derfor starter våre prosjekter aldri med teknologien, de starter med kundens mål og visjoner. For å skape endring må vi forstå, vi må kommunisere med menneskene bak målene. Derfor har de fleste av våre konsulenter utdannelse og bred erfaring innen økonomi og forretning. Gjennom vår sterke delings- og læringskultur har vi bygget en arena hvor vi tar vare på hverandre, hjelper hverandre frem og lærer noe nytt hver dag. Våre verktøy er Microsoft Azure og Power BI, vår styrke er empatiske og modige medarbeidere.   Kontaktpersoner, Amesto TechHouse AS   Simen Barmoen, Manager Insight E-post:  simen.barmoen@amesto.no Tlf: (+47) 480 42 446   Kristoffer Absalonsen, Manager Insight E-post:  kristoffer.absalonsen@amesto.no Tlf: (+47) 979 54 193
logo
DNV
DNV is an independent assurance and risk management provider, operating in more than 100 countries, with the purpose of safeguarding life, property, and the environment. Whether assessing a new ship design, qualifying technology for a floating wind farm, analysing sensor data from a gas pipeline or certifying a food company's supply chain, DNV enables its customers and their stakeholders to manage technological and regulatory complexity with confidence. As a trusted voice for many of the world’s most successful organizations, we use our broad experience and deep expertise to advance safety and sustainable performance, set industry standards, and inspire and invent solutions. About Veracity Veracity is DNV's independent data platform and industry ecosystem. It brings together all the key players in the maritime and energy sectors to drive business innovation and digital transformation. Today, Veracity has over 18 000 companies and 200 000 users on the platform, enjoying frictionless connection through the exchange and sales of datasets, APIs applications and insights. Veracity is a natively born digital unit in DNV, working with global partners to grow our industry network to increase customer satisfaction through speed and automation in service delivery. As a member of this team, you take part in building the future by solving today’s problems. Veracity is DNV’s independent data network and assurance and innovation platform. Joining us, you become part of DNV, a global organisation where knowledge, innovation and expertise is at the core. Working in DNV will challenge you In DNV we are proud to lead the development in our main industries. Whether we work with some of the world’s leading companies to help solve some of their risk or safety challenges or we initiate joint industry projects to solve an industry-wide technical issue, we always aim to deliver expert insight and value to our customers and stakeholders. You will work with experts from a wide range of disciplines and build your competence, problem-solving abilities. It will broaden your view. Driven by a higher purpose Joining DNV is an opportunity to make an impact and contribute to making the world a better place. Employees in DNV feel strongly about the company’s Purpose to “safeguard life, property and the environment”. This is our reason for being since our formation in 1864. Our Vision to be “a trusted voice to tackle global transformations”, gives our people direction and expresses what we would like to accomplish in the long term to help us deliver on our Purpose. International opportunities With close to 130 nationalities in almost 100 countries we are a truly international company. Whether you work in Oslo, Singapore, Houston or Hamburg you will be a part of an international team and work with colleagues and customers from different countries and cultures. You will also have opportunities to work outside your home country for both short and long term assignments. Competence development In DNV, we invest in developing our people and as a new employee you will join a large network of like-minded colleagues. Through different forums, we share best practices, new learnings, insights etc. to widen our professional horizon and stay up to date. We also have Development opportunities and training tailored to each level and role: Global training portfolio Mentoring programmes Leadership development Education Fund to sponsor employees’ further education financiall   Social networks and happenings We have many social events, networks and happenings. Connect (Høvik and Bergen) Professional and social networking for employees who are “Young at heart” Payday gatherings, trips, exciting professional events etc. Various social happenings in teams/units   Sports activities and clubs At the office in Høvik, you can join sports clubs with access to sailboats, kayaks, tennis court etc. and other leisure activities. Membership in VBIL gives access to additional framework agreements with some fitness clubs and sporting goods stores Well-equipped exercise centre (Høvik)   Employee health and work-life-balance We take our employee’s health seriously and everyone is entitled to a good work-life balance. 6 weeks holiday Company Health Services (physician, nurse and phusiotherapist) for work related conditions Massage therapist at Høvik campus   Insurance DNV has employee benefits insurances that provide financial compensation to you as an employee or to your family if you suffer an accident or illness or should you die. The insurance covers: Statutory occupational injury insurance Extended occupational injury/illness Non-occupational accident Offshore accident – only for employees who are working offshore Group life (compensation on death regardless of cause) Other illness (illness that is not covered by the occupational injury insurance)   Pension All new employees are entered into our Defined Contribution Pension scheme and can take active part in the investment profile to maximise pension savings. Annual contribution is paid as follows: 5% base salary between 0 – 7,1 G 15% base salary between 7,1 – 12 G Chains through certification, verification, assessment and training services across a wide range of industries.   Transportation Free parking and available parking arrangements for electric cars Electric cars at disposal for work related meetings/ appointments and private Free shuttle bus services from Sandvika and Skøyen to Høvik   Other benefits Company cabins in Norway Subsidized canteen Framework agreements with banks/credi card companies (annual fee covered for Eurocard)   www.dnv.com Kontaktperson, DNV Øyvind Strand, Head of Veracity Engineering E-post: oyvind.strand@dnv.com Tlf: (+47) 988 36 018
logo
Dynamics 365 Customer Engagement
Kandidaten lærer om fagområdet CRM. Dette omhandler om å kjenne sine kunder, leverandører og andre forretningsforbindelser bedre. CRM-systemer er verktøy som hjelper bedrifter med å håndtere disse forbindelsene på en mer strukturert og oversiktlig måte. Som kandidat lærer du å sette opp løsningen for ulike kunder, og bruker tilpasse løsningen etter kunders ønske. Du vil også lære å sette opp verktøyet som en skyløsning i Azure. Her er det samtidig viktig å forstå seg på verktøyet, de ulike funksjonene og tilpasse disse etter kundenes egne behov. Sertifiseringer: MB-210: Microsoft Dynamics 365 Sales MB-200: Microsoft Power Platform + Dynamics 365 Core MB-230: Microsoft Dynamics 365 for Customer Service Kandidatprofil: Teknisk orientert. Trenger ikke å ha en it-rettet utdannelse, men gjerne valgfag innen noe it-rettet. Bør ha kundeomsorg og interesse for sine kunder. Fordel om man er analytisk og forretningsorientert av natur slik at man forstår markedstrender, kundens behov og hvordan vi kan møte disse behovene.
logo
Cloud Security
Løpet har som mål om at kandidaten skal lære seg blant annet utarbeidelse av risikovurdering og sårbarhetsanalyser, samt ulike policy og rammer for sikker bruk av moderne IT løsninger. Videre skal kandidaten lære å implementere optimale løsninger for Identitetshåndtering, brukeradministrasjon og rettighetsstyrt tilgang, og løsninger for sikker lagring av informasjon og sikkerhetstiltak for hybride løsninger. Kandidatene skal også kunne etter endt kursløp definere løsninger for sikker administrasjon og drift av moderne IT løsninger og formidle teknologikompetanse på sertifikathåndtering, kryptering, informasjonsbeskyttelse, håndtering av trusselbeskyttelse, mm. Sertifiseringer: AZ-500: Microsoft Azure Security Technologies MS-500: Microsoft 365 Security Administration Kandidatprofil: Kandidaten bør ha tydelig interesse eller bakgrunn fra IT sikkerhet. Kandidaten bør være analytisk, samvittighetsfull og nøyaktig. Det kan være en fordel å ha en interesse for retningslinjer, struktur og GDPR.
logo
.NET Azure Developer
Spesialiseringen som omhandler utvikling og koding i kodespråket .Net. .Net er den mest tekniske spesialiseringen i utdanningsløpet. Du som kandidat skal under MSU bli kompetente til å lage/utvikle applikasjoner, både til web og mobil. De blir opplæring om alt som har med ren utvikling av Microsoft .NET i utviklingsmiljøet Visual Studio på .Net plattformen og med C# og Visual Basic som kodespråk. Videre får du også et kurs innen skyløsningen Azure, for å bli kompetent til å knytte utviklingen/programmeringen i skyen. Dette er som sagt en veldig teknisk spesialisering, hvor hovedandelen av kandidatene har en utdanning innen informatikk/dataingeniør/programmering etc. Her er det en stor fordel å ha noe erfaring med programmering/koding/utvikling med samme eller andre språk som eksempelvis Java. Sertifiseringer: AZ-204: Developing Solutions for Microsoft Azure AZ-400: Designing and Implementing Microsoft DevOps Kandidatprofil: Kandidaten bør ha programmeringskunnskap eller utdannelse i informatikk eller lignende – der en lærer å kode med ulike språk.
logo
Advanced Cloud Analytics - Azure Data Engineer
Business Intelligence (BI) er et verktøy og brukes for å hente ut nøkkeltall, og brukes som en forretningsstøtte i bedriften. Som kandidat lærer du om datamodellering og datavarehus for å vite hvordan å hente ut data og kverne dette til å få ut meningsfullt innhold. Her lærer kandidaten om SQL databaser, visualisering av data, og hvordan å bruke funnene til å ta gode virksomhetsbeslutninger. Du som kandidat får en grundig opplæring i SQL-databaser og hvordan hente ut data herfra. Spesialiseringen har fokus på Azure Data services, inkludert Power BI med rapporter og statistiske analyse. Disse vil fungere som et grunnlag og en beslutningsstøtte for å så kunne ta gode virksomhetsbeslutninger basert på funnene og analysen. Sertifiseringer: DP-203: Implementing an Azure Data Solution DA-100: Analyzing Data with Microsoft Power BI Kandidatprofil: Kandidaten bør være teknisk orientert og gjerne ha IT utdannelse. Det er en fordel om man er analytisk og liker å jobbe med tall kombinert med IT.
logo
Cloud AI and Machine Learning
Spesialiseringen er et studium i Azure maskinlæring og analyse av store datamengder. Som kandidat får du i løpet av de seks uker med kurs god kjennskap og praktisk erfaring med maskinlæring, dataanalyse og AI-utvikling for ulike typer kunder og ulike størrelser på ulike prosjekter. Du vil også gjøre noen praktiske dykk ned i teknologiene rundt Azure AI. Du vil blant annet bli kurset innen Big Data med Azure teknologi, design og implementering av Data Science løsninger med Azure og designe og implementere Azure AI løsninger. Her er det fordel å ha en god akademisk bakgrunn fra matematikk, statistikk, informatikk og/eller andre relevante fagfelt. Sertifiseringer: AI-100: Designing and Implementing an Azure AI SolutionDP-100: Designing and Implementing a Data Science Kandidatprofil: Det er en fordel om kandidaten kan litt koding og har forståelse for analyse, algoritmer og Machine Learning fra før av. Vi søker kandidater med bakgrunn fra fysikk, matte, kybernetikk og rene IT utdannelser. Kandidaten bør ha sterke analytiske evner og en viss forretningsforståelse, samt interesse for kunstig intelligens.
logo
Dynamics 365 for Finance and Operations
Dynamics 365 for Finance and Operation er et ERP-programvare som omfatter logistikk, økonomi, innkjøp, produksjon, fakturering etc. ERP er forretningssystemer også kalt virksomhetssystem, som er selve hjertet til bedriften. Kandidaten blir kurset opp i å konfigurere programvaren, implementere informasjon, samt de ulike delene det innefatter og kunne sitte og jobbe med verktøyet. Det er også et analyseverktøy for å finne statistikk. Sertifiseringer: MB-920: Microsoft Dynamics 365 Fundamentals (ERP) MB-300: Microsoft Dynamics 365: Core Finance and Operations MB-310: Microsoft Dynamics 365 Finance/MB-330: Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management Kandidatprofil: Vi ser etter strukturerte studenter med bakgrunn fra logistikk, Supply Chain Management og økonomi med god fremstillingsevne og økonomisk forståelse.
logo
Microsoft 365 App Developer
Hensikten med kurset er å gi studentene en grundig innføring i Microsoft Teams, kombinert med Power Platform for å gjøre studenten i stand til å identifisere mulighetene som finnes ved integrasjon av Power Apps, Power Automate, Power BI og Power Virtual Agents inn i Microsoft Teams. Med hjelp av produktene som finnes i Power Platform, kan bedrifter møte utfordringer på en effektiv måte ved å analysere data, bygge løsninger, automatisere prosesser og lage virtuelle agenter. Nytten av Power Platform blir enda større om den i tillegg kan knyttes opp mot Microsoft 365, som man vil lære i dette kurset. Studentene vil måtte jobbe i krysningspunktet mellom IT og Business, for å kunne forenkle og effektivisere arbeidsflyt inn i Teams og dermed lage ende-til-ende forretningsløsninger som er lett tilgjengelige. Kurset er praktisk rettet og studentene får selv jobbe i verktøyene de skal lære seg. Sertifiseringer: MS-700: Managing Microsoft Teams PL-900: Microsoft Power Platform Fundamentals PL-100: Microsoft Power Platform App Maker MS-600: Building Solutions and applications with Microsoft 365 Core Services Kandidatprofil: Vi ser etter kandidater som gjerne har interesse og/eller utdannelse innenfor IT, forretning eller UX/grafisk design. Kandidaten bør hvertfall ha valgfag innenfor IT og interesse for området
logo
Dynamics 365 Business Central
Dynamics 365 Business Central (BC) er en av verdens mest utbredte forretningsplattformer og er i kraftig vekst, både i Norge og internasjonalt. BC leverer systemstøtte til kjerneprosessene i en virksomhet og er spesielt sterk innenfor vareflyt, logistikk, produksjon, prosjekt, service og økonomistyring. Som en del av Dynamics 365-familien, benyttes BC ofte i tett samspill med D365 Sales, Marketing og Field Service, Power BI, Power Apps, og en rekke Azure-tjenester. Dette gir kundene tilgang til en verktøykasse som danner et unikt grunnlag for effektivisering av prosesser og bedre ressursutnyttelse. Microsoft sin markedsplass AppSource, inneholder over 3000 tilleggsløsninger til BC utviklet av partnere over hele verden. Sammen med skalerbarheten i plattformen, gjør dette at BC passer for virksomheter fra en håndfull og opp til hundretalls brukere, og i de fleste bransjer. PL-900: Microsoft Power Platform Fundamentals PL-200: Microsoft Power Platform Functional Consultant MB-800: Microsoft Dynamics 365 Business Central Functional Consultant Kandidatprofil: Vi ser etter kandidater som er interessert i teknologi, utvikling og prosjektledelse. Kandidaten vil jobbe tett sammen med ledelse og andre nøkkelpersoner hos virksomheter som ønsker å bruke teknologi til å utnytte sine ressurser på en bedre måte. Kandidaten vil jobbe med både små og store virksomheter, og få veldig god innsikt i hvordan de driver sin forretning. Kandidaten får en variert karriere der en får utfordre seg i grensesnittet mellom teknologi og forretning.
logo
Sopra Steria
Sopra Steria hjelper store private selskaper og offentlige virksomheter med å ta digitalt lederskap, og er opptatt av å skape verdi for kundene og samfunnet. Vi vil bidra til en bedre og mer bærekraftig fremtid. I Norge har vi 1800 medarbeidere, som ikke bare har sikret en årlig omsetning på 2,7 milliarder kroner i 2019, men også sørget for at vi de tre siste årene er blitt rangert som Norges beste arbeidsplass. Hovedkontoret vårt befinner seg med flott utsikt på toppen av Posthuset, midt i Oslosentrum. Vi har også kontorer i Trondheim og Stavanger.  Vi er del av den europeiske Sopra Steria-gruppen med 46 000 medarbeidere i 25 land. Hovedkontoret ligger i Paris, og du kan lese mer om gruppen og investorinformasjon på gruppens nettside.   The world is how we shape it. Dette er slagordet vårt. I det legger vi at verden blir hvordan vi i fellesskap skaper den. Det er opp til oss, og vi skal ta vår aktive del i utviklingen. Og med vi, mener vi våre kollegaer, kunder og vårt økosystem av partnere. Vi tror sterkt på å samarbeide for å skape endring. Målet vårt er å fremme modige valg, handle proaktivt, slik at vi er med og former verden. The world is how we shape it.   https://www.soprasteria.no/
logo
Jobbmuligheter som Trainee - IT / Informatikk
Her kan du lese om relevante jobbmuligheter og stillinger knyttet til yrket Trainee - IT / Informatikk. Dersom du ikke finner relevante stillinger eller informasjon, besøk bedriftsprofilen til arbeidsgiveren for å lese mer om jobbmuligheter og ledige stillinger hos Microsoft University.
logo
Amesto Nextbridge
Amesto NextBridge ønsker å være innovatøren innen datadrevet bærekraft og innsikt. Dette er det eneste vi jobber med. Vi er 40 eksperter innen dette faget, hvorav nesten halvparten har en PhD. Vi har jobbet med Business Analytics i flere tiår, og med AI/ML siden 2016. Dette gjør oss til en av de mest erfarne konsulentmiljøene innen datadrevet innsikt. Vi er Microsoft Gold Partner og ble i 2022 kåret til Norges tredje mest innovative virksomhet. Våre prosjekter er hos de største virksomhetene i Norden. I tillegg jobber vi med AI-drevne startups. Det er moro! Vi trives aller best når vi kan jobbe med prosjekter som bidrar til at verden blir bittelitt bedre. Hvordan er arbeidsmiljøet? Arbeidsmiljøet er faglig sterkt, kleskoden uformell, og dialogen er løs og ledig. Sosialkomiteen sørger for at det skjer noe sosialt og moro hver måned.   Hvordan tilrettelegger dere for videreutvikling og kompetanseheving? Vi lever av kompetanse, så dette er det høyt fokus på. Alle våre konsulenter er sertifiserte, vi kjører fagmøter hver uke og fagkvelder annenhver måned.   Hvilken kandidatprofil ser dere etter? Vi ser etter de engasjerte menneskene, som har ønske om å bli blant de beste i landet på sitt fagfelt.   Hva kan en nyansatt forvente seg? En ekstremt bratt læringskurve, som starter med vårt onboardingprogram, og fortsetter med on-the-job training ute på prosjekt sammen erfarne konsulenter, som husker hvordan det var å være nyutdannet selv. Vårt karriereprogram hjelper deg mot ditt mål. En kandidat fra MSU-2019 har allerede blitt dataplattform arkitekt hos oss. Det sier litt om potensialet. Alle ansatte tilbys eierskap i virksomheten. https://www.amestonextbridge.no/
logo
Orkla
Orkla IT leverer IT-tjenester i bredt omfang til Orkla selskapene. Vi er i dag ca. 150 ansatte i Orkla IT. Vi har de siste årene gjennomført en Young Professional program og har med det mange unge ansatte. Du får en spennende faglig mulighet til å bli med et av Skandinavias største merkevareselskap på veien mot digitalisering, sammen med kreative og dyktige kolleger. Vi kan tilby konkurransedyktige betingelser og flotte lokaler på Skøyen i Oslo. Vi er også fleksible med delvis bruk av hjemmekontor. Omfanget og mangfoldet i Orkla IT/Orkla vil gi de riktige kandidatene gode muligheter til videre karriere. Vi tilbyr ansattgoder som treningssenter i kontorlokalet, personalbutikk med rabatt for ansatte, fleksibel arbeidstid og gode pensjonsordninger. Vi er en kompetansebedrift og er veldig opptatt av kompetanseutvikling og videreutvikling generelt for våre ansatte. Har du erfaring med Microsoft 365/og eller Power Plattformen, og brenner for å implementere fremtidens digitale arbeidsplass og arbeidsprosesser? Orkla har etablert Microsoft 365 som en felles plattform for personlig produktivitet, samhandling og kommunikasjon. Vi er i dag omtrent 12.000 aktive brukere på plattformen. Vi er på en reise der vi nå flytter enda flere av våre tjenester ut i skyen for å levere mer fleksible og fremtidsrettede tjenester til Orkla selskapene som skal gi en enda bedre brukeropplevelse. Automatisering og forbedring av våre arbeidsprosesser står sentralt. Vi har et meget godt fagmiljø og ser nå behovet for å styrke dette ytterligere.  Kanskje er det nettopp deg vi søker? Vi tør påstå at vi er blant de som er lengst framme på området og har et sterkt fagmiljø innenfor Microsoft 365 og samhandling generelt. Hos oss i Orkla IT vil du bli en del av teamet Digital Workplace hvor du får være med å designe og iverksette den fremtidige moderne digitale arbeidsplass i Orkla. Vi er opptatt av å utvikle våre ansatte videre, samtidig som vi har det gøy på jobb. Dette gjør vi ved å ha mange spennende digitaliseringsprosjekter mot våre selskap i Orkla. Du vil blant annet kunne jobbe med Microsoft sine Power plattformer og automatisering av prosesser, skjema og søk, løsningsdesign og kravhåndtering- og estimering og implementering av dette hos våre selskaper. Som person har du stor iver etter å stadig lære mer. Du er også glad i å dele kunnskapen du sitter på, det være seg med kunder, kolleger eller samfunnet. Du har gode kommunikasjonsegenskaper, og du samarbeider godt med tekniske og ikke-tekniske ressurser. Du har høyere utdanning innenfor informasjonsteknologi, og gjerne også relevante sertifiseringer. IT og teknologi – Orkla Kontaktperson, Orkla Jens Anders Berg, Head of Digital Workplace E-post: jens.berg@orkla.no Tlf (+47): 995 42 757
logo
Piont Taken
Point Taken har kontorer i Oslo, Halden, Arendal og Kristiansand. Vi er eksperter på digital samhandling og hjelper arbeidstakere i små og store virksomheter med å utnytte potensialet i skyen, og jobbe smartere og sikrere. Vi tilbyr rådgivning og konsulenttjenester på alle Microsoft løsninger og skytjenester: SharePoint, Microsoft 365, Dynamics CRM, Nintex, Teams, Azure og Power Platform. Veivisere til en enklere hverdag Point Taken kan hjelpe deg å bygge komplette forretningsløsninger tilpasset din virksomhet. Det gjøres blant annet ved å sy sammen Microsoft 365 og Dynamics 365 ved bruk av Power Plattform, og å utnytte kraften og sikkerheten i skyplattformen Azure maksimalt. Point Taken sin Azure avdeling overvåker, forvalter og supporterer dine løsninger. I 2022 ble vi tildelt Microsoft sin partnerpris som beste Modern Work Partner. I 2021 ble vi tildelt Microsoft sin partnerpris for beste Teams Partner. I 2020 mottok vi partnerprisen som beste Modern Work Partner. Rådgivning og konsulenttjenester Point Taken har som Microsoft Gold- og Fast Track partner et kompetanseløp som sikrer din bedrift god brukeradopsjon. Våre konsulenter er alle eksperter på sitt område, og har lang erfaring som rådgivere, konsulenter og utviklere. Noen har også fått utmerkelsen Microsoft MVP. Kundene til Point Taken består av alt fra små- og mellomstore bedrifter til noen av Norges største virksomheter. Eksempler på kunder er NorgesGruppen, OBOS, Vipps, Utenriksdepartementet, Statnett, og Nordic Semiconductor. Point Taken hjelper deg med: Rådgivning rundt digitalisering Bli bedre på digital samhandling Flytte tjenester og plattform til skyen Sikre IT-miljøet Effektivisere salgsprosesser med CRM og tilleggstjenester Automatisere repetitive oppgaver i bedriften Hvordan er arbeidsmiljøet hos Point Taken AS? Det er meget bra. Vi setter ansatt tilfredshet veldig høyt, og setter det i samband med kundetilfredshet. Vi kjører en enkel spørreundersøkelse på hvor fornøyd den enkelte er hver torsdag året gjennom. Dette gir leder rask tilbakemelding på om det er noe en må ta tak i. Vi ligger jevnt over på en meget høy score på ansatt tilfredshet og vi har ekstremt lavt snitt på sykefravær.  Hvordan tilrettelegger dere for videreutvikling og kompetanseheving? Vi har felles Team (IT-Pro) hvor de ansatte kan spørre hverandre, veksle erfaringer, poste nyheter etc. Vi har fagkveld en gang hver måned. Som Microsoft Partner er vi helt avhengig av de ansattes vilje og ønske til å stadig å øke kompetansen, ta nye sertifiseringer og kurs. Vi både oppmuntrer til det, sprer «g\heder og ære» til de som tar sertifisering, og vi legger selvsagt til rette for det. Vi har eget kontor kun til sertifisering, som konsulentene kan benytte. Sertifiseringer tas i arbeidstiden 08-16.   Hvilken kandidatprofil ser dere etter? Vi ser etter både IT Pro og utviklere med god kjennskap til Microsoft Plattformen og som ønsker å jobbe i et firma i sterk vekst og med meget høyt tempo. Kandidaten må evne å både tenke som en konsulent, men også være en lagspiller, for Point Taken er et lag. Vi setter pris på utadvendte personer. Hva kan en nyansatt forvente seg? Meget godt arbeidsmiljø, sosialt, godt kompetansemiljø, delaktig i bedriftens suksess og muligheten for selv å vokse og ta steg som konsulent. Så får også konsulenten jobbe med Microsoft-produkter hver dag. www.pointtaken.no   Kontaktperson, Point Taken Remi Lorentsen, Regionsleder E-post: remi.lorentsen@pointtaken.no Tlf (+47): 477 01 187
logo
Evelon
Evelon er en ny utfordrer i bransjen – vi skal være en totalleverandør av IT-tjenester som er stor nok til å utfordre de større leverandørene i bransjen, men samtidig liten nok til å beholde de personlige relasjonene og engasjementet som gjerne kjennetegner mindre aktører. Vi har 4 avdelingskontorer: Lillehammer, Oslo, Tønsberg og Brevik, og ila neste år er vi også å finne i Kongsberg og Drammen.   Hvordan er arbeidsmiljøet i Evelon? Vi har claimet domenet debestefolka.no, og det er ikke uten grunn. Som ansatt i Evelon er du er en del av Evelon-familien, hvor alle alltid går den ekstra milen – både for hverandre og for våre kunder. Vi bygger på hverandres styrker, erkjenner hverandres forbedringsområder, og står alltid samlet. Det er viktig å ha det gøy på jobb og bli kjent med sine kollegaer – derfor arrangerer vi sosiale aktiviteter en gang i måneden. De ansatte kommer med innspill til aktiviteter, og vi har prøvd alt fra frisbeegolf og sandvolley til brettspill, bowling og Bingo. Vi legger mye arbeid i at våre ansatte skal trives på jobb, både sosialt og med sine arbeidsoppgaver. Vi tror at gleden og motivasjonen ansatte får når de trives og har det bra på jobb vil reflekteres i arbeidet de gjør. Våre ansatte er over snittet interesserte i sine fagfelt og engasjerer seg utover det vanlige når det kommer til tilegnelse av ny kunnskap, så om du ønsker å lære deg noe nytt har du kommet til rett sted! Vi er et kompetansehus med mange fagspesialister, og selskapet er minimum gullpartner hos alle våre viktigste leverandører.   Hvordan tilrettelegger dere for videreutvikling og kompetanseheving? Videreutvikling og kompetanseheving er to av hovedfokusområdene i selskapet. Flere ganger i året har man fagsamtaler med sin nærmeste leder hvor man snakker om sine arbeidsoppgaver, hva man ønsker seg mer/mindre av, og om det er noen områder man ønsker å spesialisere seg innenfor. Basert på samtalene vil selskapet tilrettelegge for at den ansatte skal kunne nå sine ønsker og mål. Vi har fokus på å bygge eksisterende ansatte istedenfor å rekruttere internt, og vi har flere eksempler på ansatte som startet i selskapet som lærlinger, og som har jobbet seg oppover til andre avdelinger og roller med både personal- og fagansvar. Når det kommer til kompetanseheving har selskapet flere ulike arenaer internt hvor fokuset er på erfaringsdeling og kompetanseheving gjennom å lære av andre. I tillegg er vi åpne for å sende ansatte på kurs, og sponser eventuelle sertifiseringer de ansatte ønsker å ta.   Hvilken kandidatprofil ser dere etter? Vi ser etter deg som har IT som hobby, som er lærevillig og arbeidsom. Du må være uredd og tørre å prøve (og feile!), ta initiativ og gjerne være nytenkende og utfordre vårt tankesett. Andre egenskaper vi ser etter: utadvendt, lagspiller, selvgående og systematisk. Kulturen i selskapet er svært viktig for oss, og vi er en sosial gjeng på kontoret med mye god stemning. Dette burde derfor være noe som også er viktig for deg, og noe du ønsker å bidra til. Hva du faglig kan akkurat nå er ikke det viktigste, det som teller er hvor du vil og at du er villig til å jobbe hardt for å komme dit, så skal vi bistå med resten!   Hva kan en nyansatt i Evelon for vente seg? En nyansatt i Evelon kan forvente en utrolig fin gjeng av kollegaer, et sterkt fagmiljø, spennende kundecaser og en variert arbeidshverdag. Du vil få en fadder som vil være din go-to person den første tiden, selv om resten av gjengen også står klare til å hjelpe deg. Vi ønsker at du skal prøve og feile, og at du kommer med forslag til forbedringer, nye idéer og andre innspill. Om det passer for deg og oss, vil vi gjerne få deg med på laget så fort som mulig, så det vil være mulig å starte før det planlagte kurset i august om dette er ønskelig. Vi har en stor variasjon i vår kundeportefølje – alt fra selskaper med 5 ansatte til flere tusen. Arbeidshverdagen er derfor sjeldent lik, og du vil få mulighet til å jobbe med mange forskjellige problemstillinger På teknisk side er vi organisert i 4 avdelinger: førstelinje, andrelinje, rådgivere og operations. Det er kandidater til vår rådgiver- og operationsavdeling vi er på jakt etter, og her vil kandidaten selv komme med ønsker til avdeling med tanke på interessefelt og personlighet. www.evelon.no Kontaktperson, Evelon Marianne Aarhus, Salgs og markedsdirektør E-post: marianne.aarhus@evelon.no Tlf: (+47) 952 76 390

Adresse

Brynsveien 12, 0667 Oslo