<  
>  

Stord kommune

Statlig / Offentlig / Kommunal sektor
Stord er en kommune i Hordaland. Også navn på øya Stord, hvis sørlige halvdel dekkes av Stord kommune, og den nordlige av Fitjar. Over sund og fjorder kommer man i øst til Tysnes og Kvinnherad, i sør til Sveio og i vest til Bømlo. Stord kommune ble by i 1997. Etter en heftig diskusjon om det var regionsenteret Leirvik eller hele kommunen som skulle være by, vedtok politikerene at hele Stord kommune skulle ha bystatus. Stord er den eneste byen i Sunnhordland, og den største byen i Norge som har nynorsk som skriftspråk. Største hovednæring er leverandørindustrien innen olje og gass – hovedsakelig feltutvikling men òg teknologiutvikling, drift, vedlikehold og modifikasjoner. Aker Stord, Aker Elektro, Wartsila og Leirvik Module Technology har samlet over 3000 ansatte. Børtveit kraftverk ligger på Stord. Det gjør også Stord lufthavn, Sørstokken. Aker Stord, sammen med partnere, gjennomførte i perioden 2005–2007 Ormen Lange-prosjektet for Norsk Hydro på Aukra, hvor Aker Stord hadde rundt 10 000 mennesker i rotasjon for seg. Befolkning 17 092 (2008)
Fakta om Stord kommune
Logg inn for å få full tilgang
Er du interessert i arbeidsgivere som denne? Da bør du opprette din profil slik at arbeidsgivere kan oppdage deg. Vi vil også tipse deg om relevante jobbmuligheter.
Ikke medlem? Registrer deg gratis her!

Ledige stillinger hos Stord kommune

Stord brann og redning sin brannstasjon på Leirvik har i dag 34 heil- og deltidstilsette. Utover dagkasernert beredskap, vil utrykkingsleiar
08.10.2023 Stord

Registrer deg i CV-database!

Opprett en brukerkonto, og del din CV og kandidatprofil slik at aktuelle arbeidsgivere får tilgang til deg dersom du matcher en nåværende eller fremtidig jobbmulighet.

  • Opprett en profesjonell kandidatprofil
  • Del profilen med aktuelle arbeidsgivere
  • Bli oppdaget av hodejegere
Jobbmuligheter (50)

Fakta om Stord kommune