Om stillingen
På Havforskningsinstituttet har vi nå ledig en fast forskerstilling innen miljøkjemi og analytisk organisk kjemi. Vi ser etter deg som brenner for dette området, og som ønsker å være med å utvikle fagfeltet. Stillingen tilhører seksjon for fremmed- og smittestoff, og arbeidsted er for tiden Bergen.
Om forskningsgruppen
Forskningsgruppe fremmed- og smittestoff består i dag av rundt 30 forskere og stipendiater. Gruppen er i stor grad involvert i vitenskapelige spørsmål og råd som instituttet arbeider med som nasjonal rådgiver. En av gruppens viktigste oppgaver er å studere forekomsten av fremmedstoffer og annen forurensning i marint miljø, samt å overvåke uønskede stoffer i sjømat.
Sentrale arbeidsoppgaver
Stillingen vil omfatte ansvar for metodeutvikling og analyser av prøver fra kartleggings- og overvåkningsprosjekter i felt, samt eksperimentelle studier av effekter av forurensning i marint miljø. Den som blir ansatt i stillingen vil bidra til å kontinuerlig styrke kvaliteten på instituttets rådgivning til myndighetene på spørsmål som gjelder miljø- og sjømattrygghet. Dette vil i stor grad innebære deltakelse i instituttets rådgivning til myndighetene på spørsmål som gjelder miljø- og sjømattrygghet. Arbeidet vil foregå i samarbeid med andre forskningsgrupper og laboratorier på Havforskningsinstituttet. Disse dekker en rekke fagområder fra fysisk oseanografi til økosystemmodellering, metodeutvikling og trygg sjømat.
Kvalifikasjonskrav
Vi ser etter deg som
- har en doktorgrad innen relevant fagfelt/miljøkjemi
- har erfaring innen metodeutvikling og analyser av organiske fremmedstoff av både kjente og ukjente forbindelser i biota, vann og sediment
Arbeidsspråket på Havforskningsinstituttet er norsk. Det å kunne kommunisere godt på norsk er en viktig forutsetning både for den ansatte og for instituttet. Det forventes at ikke-norskspråklige ansatte gjennomfører norskkurs i løpet av de to første årene av ansettelsesforholdet. Norskopplæring vil bli dekket av instituttet etter fullførte og beståtte kurs.
Ønskelig kompetanse
- forskererfaring innen tema knyttet til miljøkjemi, analytisk organisk kjemi eller tilstøtende fag
- erfaring innenfor analyser av oljeforurensning og organiske miljøgifter i marine organismer og marint miljø
- erfaring med rådgivningsarbeid innen fagfeltet. Det vil være en fordel at dette kan dokumenteres
Personlige egenskaper
Vi på Havforskningsinstituttet er overbevist om at personlighet spiller en rolle i hvordan man jobber, kommuniserer og trives på arbeidsplassen. Til denne stillingen ser vi for oss en medarbeider som
- har evne til å arbeide målbevisst og strukturert
- har evne til å styre tiden sin og planlegge arbeidet sitt opp mot gjeldende, og ofte korte frister
- trives med å arbeide selvstendig
- samarbeider godt med ulike mennesketyper og trives i tverrfaglig samarbeid
- fremmer god lagånd
Vi tilbyr
- muligheten til å bli en del av et spennede team som jobber bredt innenfor miljøkjemi, sjømattrygghet og havets helse
- arbeid i en av Europas ledende forskningsinstitusjoner, med stor samfunnsmessig betydning
- et spennende, kreativt og solid fagmiljø med stor internasjonal kontakt
- lokaler sentralt i Bergen
- fleksitidsordning, med sommer- og vintertid
- offentlig tjenestepensjonsordning i Statens pensjonskasse
- bedriftshytter og bedriftsidrettslag
Dette må søknaden inneholde:
- En kort redegjørelse om dine forskningsinteresser og din motivasjon for å søke stillingen
- Navn og kontaktopplysninger til minst to referanser, der disse bør være hovedveileder fra doktorgraden og fra andre nylige ansettelsesforhold
- CV
- Karakterutskrifter og vitnemål
- Relevante attester
- Liste over vitenskapelige publikasjoner
Ytterligere informasjon
Stillingen lønnes som 1109/1110 forsker, avhengig av kvalifikasjoner, i samsvar med Hovedtariffavtalen i staten, avhengig av kvalifikasjoner. Fra lønnen trekkes det 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.
Søknad sendes elektronisk via Jobb Norge. CV, vitnemål og andre relevante attester legges ved i søknaden. Det gjøres oppmerksom på at opplysninger om søkere kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om å være unntatt søkerlisten. Søker vil bli orientert om dette på forhånd.
Havforskningsinstituttet har fokus på mangfold, og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke jobb hos oss, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, nasjonalitet eller etnisk bakgrunn. Havforskningsinstituttet er en IA-bedrift, og ønsker å legge forholdene til rette for søkere med redusert funksjonsevne.
Ønsker du flere opplysninger om stillingen kan du kontakte forksningssjef Monica Sanden på telefon Logg inn for å se kontaktinformasjon.
Bli med oss på jobb!
Her får du et lite innblikk i hva dagen kan inneholde når du jobber for Havforskningsinstituttet.
Video: https://youtu.be/rFvM3GUmWUo
Vil du følge oss på sosiale medier?
Se annonsen og søk på stillingen