Nofima

Forskning og utvikling
Nofima er et nytt forskningskonsern som driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien. Konsernet omfatter all virksomhet ved tidligere Akvaforsk, Fiskeriforskning, Matforsk og Norconserv.
Les mer om Nofima
Logg inn for å få full tilgang
Er du interessert i arbeidsgivere som denne? Da bør du opprette din profil slik at arbeidsgivere kan oppdage deg. Vi vil også tipse deg om relevante jobbmuligheter.
Ikke medlem? Registrer deg gratis her!
,,
Ledige stillinger og jobbmuligheter

Ledige stillinger hos Nofima

Om stillingenNofima i Ås har ledig 3-årig postdoktorstilling i avdeling "Trygg og holdbar mat". Stillingen er en av to postdoktorstillinger i den strategiske forskningssatsingen PackTech. Disse postdoktorene vil ha forskjellig forskningsfokus, men vil samarbeide innenfor deler av prosjektet.Målet med prosjektet PackTech er å utvikle neste generasjon bærekraftige emballeringsløsninger gjennom design av "grønne" og optimale emballeringsløsninger for å bidra til å redusere plast/emballasje, avfall og matsvinn, og samtidig bevare matkvaliteten.Dette skal oppnås ved bruk av funksjonelle nanomaterialer for å forbedre materialenes mekaniske og barriereegenskaper. Videre skal det utvikles nanobaserte sensorer og antimikrobielle/ antioksidative løsninger.Til arbeidet, som skal gjennomføres i Nofima divisjon Mat, ser vi etter en postdoktorkandidat som vil arbeide med utvikling og karakterisering av funksjonelle nanomaterialer og anvendelse av disse i aktive og intelligente emballeringsløsninger.Arbeidsoppgaver: Kandidaten skal utføre forskning på:Syntese og karakterisering av funksjonelle nanopartiklerInkorporering og frigivelse av aktive komponenter fra porøse partiklerUtvikling og anvendelse av skreddersydde nanopartiklerAnvendelse og validering av nye materialer og emballeringskonsepterKvalifikasjonskrav:Kandidaten må ha doktorgrad innen kjemi, materialteknologi/materialvitenskap, farmasi eller tilsvarende område. Erfaring innen nanoteknologi er en fordelErfaring innen forsøksarbeidMotivert, med evne til å arbeide både selvstendig og i team, med gode samarbeids- og kommunikasjonsegenskaperFlytende engelsk, beherske norsk eller et annet skandinavisk språkVi tilbyr:Stillingen vil være en del av forskningsgruppen innen emballering på Nofima, Divisjon Mat. Vi tilbyr spennende samarbeid med norske og internasjonale forskningsmiljøer. Arbeidsplassen vil være på Nofima på Ås, med tett samarbeid med, og reise til Nofima i Stavanger. Noe reisevirksomhet må medregnes.Nofima arbeider innenfor mange spennende fagområder og vi har et profesjonelt, godt og tverrfaglig arbeidsmiljø. Vi tilbyr konkurransedyktige betingelser og gode pensjons- og forsikringsordninger.Spørsmål om stillingenFor spørsmål vedrørende stillingen kan du kontakte seniorforsker Dr. Marit Kvalvåg Pettersen på tlf: +47 649 70 280 / +47 928 07 951, forsker Dr. Jawad Sarfraz på tlf: +47 900 26 526 eller forskningssjef Dr. Helga Næs på tlf: +47 915 94 67. Adresse: Ås Web: http://nofima.no/
Snarest Ås
Om stillingenNofima AS har ledig 3-årig postdoktorstilling i avdeling "Prosessteknologi". Stillingen er en av to postdoktorstillinger i den strategiske forskningssatsingen PackTech. Disse postdoktorene vil ha forskjellig forskningsfokus, men vil samarbeide innenfor deler av prosjektet.Målet med prosjektet PackTech er å utvikle neste generasjon bærekraftige emballeringsløsninger gjennom design av "grønne" og optimale emballeringsløsninger for å bidra til å redusere plast/emballasje avfall og matsvinn og samtidig bevare matkvaliteten.Dette skal oppnås ved bruk av funksjonelle nanomaterialer for å forbedre materialenes mekaniske-og barriereegenskaper. Videre skal det utvikles nanobaserte sensorer og antimikrobielle/antioksidative løsninger.Til arbeidet som skal gjennomføres i Nofima divisjon Sjømat ser vi etter en postdoktorkandidat som vil arbeide med hvilken effekt ulike prosessteknologier har på pakkematerialene, samt anvendelse og validering av funksjonelle nanomaterialer i aktive og intelligente emballeringsløsninger.Arbeidsoppgaver: Kandidaten skal utføre forskning på:Effekten ulike prosesseringsteknologier (som Cold Plasma, MW, UV, RF og HPP) har på ulike pakkematerialerBarriereegenskaper migrasjon og mekaniske egenskaperAnvendelse og validering av nye materialer og emballeringskonsepter for fremtidenKvalifikasjonskrav:Kandidaten må ha doktorgrad innen kjemi, matvitenskap, farmasi eller tilsvarende områdeErfaring innen forsøksarbeid og forsøksplanleggingMotivert, med evne til å arbeide både selvstendig og i team, med gode samarbeids- og kommunikasjonsegenskaperFlytende engelsk, beherske norsk eller et annet skandinavisk språkVi tilbyr:Stillingen vil være en del av forskningsgruppen på Nofima AS, divisjon Sjømat. Vi tilbyr spennende samarbeid med norske og internasjonale forskningsmiljøer. Arbeidsplassen vil være på Nofima i Stavanger, med tett samarbeid med, og reise til Nofima på Ås. Noe reisevirksomhet må dermed påregnes.Nofima arbeider innenfor mange spennende fagområder og vi har et profesjonelt, godt og tverrfaglig arbeidsmiljø. Vi tilbyr konkurransedyktige betingelser og gode pensjons- og forsikringsordninger.Spørsmål om stillingenFor spørsmål vedrørende stillingen kontakt forskningsjef Dr. Morten Sivertsvik på tlf: +47 905 97 998, eller forsker Dr. Bjørn Tore Rotabakk +47 957 41 115, eller prosjektleder Dr. Marit Kvalvåg Pettersen + 47 649 70 280 / +47 928 07 951. Adresse: Stavanger Web: http://nofima.no/
Snarest Stavanger

Registrer deg i CV databasen!

Opprett en brukerkonto, og del din CV og kandidatprofil slik at aktuelle arbeidsgivere får tilgang til deg dersom du matcher en nåværende eller fremtidig jobbmulighet.

  • Opprett en profesjonell kandidatprofil
  • Del profilen med aktuelle arbeidsgivere
  • Bli oppdaget av hodejegere