This is NTNU
På NTNU jobber 8 000 ansatte og 42 000 studenter med å skape kunnskap for en bedre verden.
NTNU søker engasjerte medarbeidere.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=cIgKd1SwGLI
Om stillingen
Det er ledig en stilling som postdoktor innen matematikkdidaktikk / matematisk literacy / digitale læringsplattformer for matematikk. Stillingen er treårig med pliktarbeid eller toårig uten pliktarbeid etter avtale. Stillingen er tilknyttet satsingsområdet Faglig literacy i skole og lærerutdanning ved Institutt for lærerutdanning, NTNU.
Planlagt oppstart er 15.08.20 eller så snart som mulig etter avtale.
Stillingen er knyttet til det tverrfaglige forskningsmiljøet <>, som representerer et strategisk satsingsområde for forskning ved instituttet: https://www.ntnu.no/ilu/literacy
Matematisk literacy handler om å benytte det matematiske skriftspråkets mange representasjoner (som tekst, symboler, grafer, modeller, skisser) til å resonnere rundt og løse matematiske problemer.
Postdoktoren vil være en del av den tverrfaglige forskningsgruppen for matematisk kognisjon og literacy ved institutt for lærerutdanning: https://www.ntnu.no/ilu/matematisk-kognisjon
Forskningsgruppen utnytter digitale plattformer til å forske på hvordan vi lærer og tenker innen matematikk, og spesielt på rollen til multimodale tekster, representasjoner og abstraksjon. Gruppen samarbeider med nasjonale og internasjonale eksperter innen matematikkdidaktikk, matematisk kognisjon og resonnering, interaksjonsdesign og maskinlæring.
Det kan være aktuelt at postdoktoren bidrar inn i et pågående prosjekt som bruker digitale verktøy for å vurdere, forstå og utvikle barneskoleelevers tallforståelse.
Det kan også være aktuelt å jobbe med forskningsgruppen for resonnering og bevis på barnetrinnet. https://www.ntnu.no/ilu/proprimed
Aktuelle søkere oppfordres til å ta kontakt for mer informasjon om stillingen og mulige forskningsprosjekter.
Arbeidsoppgaver
- Forskning innen matematisk literacy
- Ved treårig stilling utgjør 1/3 av stillingen undervisning innen lærerutdanning eller andre relevante oppgaver for instituttet.
Kvalifikasjonskrav
Postdoktorstillingen er en kvalifiseringsstilling der hovedmålet er kvalifisering for arbeid i vitenskapelige stillinger innen utdanningsvitenskap. Det kreves fullført norsk doktorgrad innen relevant fagområde eller tilsvarende utenlandsk doktorgrad som er vurdert likeverdig med norsk doktorgrad. Undervisningserfaring vil være en fordel.
Vi ser etter en kandidat med doktorgrad i matematikkdidaktikk eller et tilsvarende relevant fagfelt som utdanningsvitenskap, pedagogikk eller psykologi med erfaring fra forskning på læring og/eller undervisning i matematikk.
Gode språkkunnskaper i engelsk er nødvendig
Vi viser til Forskrift om ansettelsesvillkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat for generelle kriterier for stillingen.
NTNU forplikter seg til å følge evalueringskriterier for forskningskvalitet i henhold til The San Francisco Declaration on Research Assessment - DORA.
Ønskede kvalifikasjoner:
- Sterkt engasjement for læring og undervisning i matematikk
- Erfaring fra forskning på læring eller analyser av tekst og grafiske representasjoner er en fordel
- Erfaring med digitale læringsplattformer er en fordel
- Programmeringserfaring er en fordel (f.eks. Javascript eller Python)
Personlige egenskaper
At kandidaten er selvmotivert, strukturert, tar initiativ til å løse utfordringer og er innstilt på å bidra til et godt arbeidsmiljø vil bli tillagt stor vekt.
Ved vurdering av den best kvalifiserte, skal det legges vekt på utdanning, erfaring og personlig egnethet, samt motivasjon for stillingen.
Vi tilbyr
- spennende og utviklende oppgaver i et sterkt og internasjonalt fagmiljø
- åpent ogmed engasjerte kolleger
- gunstige vilkår i
- ansattegoder og fordeler
Lønn og vilkår
Ansettelsesperioden er 2 år uten pliktarbeid, eller 3 år med pliktarbeid etter avtale.
Stillingen som Postdoktor kode 1352 lønnes brutto kr 542 400 pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønn trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansattloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.
Det er en forutsetning at du kan være til stede ved og tilgjengelig for institusjonen på daglig basis.
Generell informasjon
Et godt arbeidsmiljø er preget av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn. I henhold til offentleglova kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.
Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til forskningsgruppeleder Trygve Solstad på epost Logg inn for å se kontaktinformasjon
Opplysninger om søknadsprosessen kan fås ved henvendelse til HR-seksjonen, ved Aaste Line Strand e- post Logg inn for å se kontaktinformasjon
Om søknaden:
Sammen med søknaden vedlegges
. Publikasjonsliste
. Vitenskapelige arbeider (ikke fler enn fem)
. Kort beskrivelse av forskningsinteresser
. Skisse til prosjektbeskrivelse på 6-10 sider som viser tydelig relevans for forskningsgruppen og matematisk literacy. Vitenskapelig kvalitet og gjennomførbarhet er viktige vurderingskriterier.
. CV, attester og vitnemål
. Kontaktinformasjon til minst tre referanser
Publikasjoner og andre vitenskapelige arbeider som søker ønsker det skal tas hensyn til ved vurdering, må følge søknaden. Det vil bli tatt hensyn til fellesarbeider. Dersom det i fellesarbeider er vanskelig å identifisere den enkelte søkers innsats, må søkeren legge ved en kort redegjørelse for sin medvirkning.
Søknad med CV, vitnemål og attester sendes elektronisk via jobbnorge. Søkere som inviteres til intervju må ta med bekreftede kopier av attester og vitnemål. Søknaden merkes med referansenummer: SU-396
Søknadsfrist: 15.02.2020
Se annonsen og søk på stillingen