<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Landbruksdirektoratet Jurist (førstekonsulent/rådgiver)- 2-årig engasjement

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

Om arbeidsområdet

Knyttet til den nasjonale avviklingen av pelsdyrhold har Landbruksdirektoratet ansvar for kompensasjons- og erstatningsordningene. I den forbindelse har vi ledig et 2-årig engasjement for en jurist. Lov om forbud mot hold av pelsdyr bestemmer at pelsdyroppdrett skal avvikles innen 1. februar 2025, og dette engasjementet er knyttet til avviklingen. Avhengig av sakstilførsel vil det være aktuelt å arbeide med generelle erstatningsrettslige problemstillinger i perioden.

Landbruksdirektoratet etablerte seg på Steinkjer i 2019. I forbindelse med etableringen har vi fokus på opplæring og kompetanseoverføring, og du vil også være en viktig ressurs i oppbyggingen av fagfeltet på Steinkjer. Vi oppfordrer også nyutdannede til å søke da Landbruksdirektoratet tilbyr god veiledning og opplæring både i starten av og i den videre utvikling av arbeidsforholdet. Det er også anledning til å avtale inntil 2 dager hjemmekontor i uka.


Om seksjonen

Andre sentrale oppgaver for seksjonen er å forvalte den statlige naturskadeerstatningen, erstatningsordningene i landbruket, tilskudd til genressurstiltak og til utvikling av plantemateriale samt utrednings- og utviklingsarbeid på fagfeltene.  Seksjonen er delt inn i to team. Ett team har ansvar for erstatningsordninger i landbruket, tilskudd til genressurstiltak, tilskudd til utvikling av plantemateriale med mer. Det andre teamet har ansvar for statens naturskadeerstatning.


Arbeidsoppgaver
  • Rådgivning og saksbehandling i saker om erstatning etter avvikling av pelsdyrhold
  • Rådgivning og saksbehandling i erstatningssaker etter offentlige pålegg i husdyrproduksjon
  • Innsynsbegjæringer
  • Noe utrednings- og utviklingsoppgaver
  • Statistikk, prognoser, rapportering og informasjonsarbeid
  • Besvare henvendelser på e-post og telefon
  • Andre relevante oppgaver innenfor seksjonens samlede arbeidsområde, eksempelvis andre landbrukserstatninger og forvaltning av genetiske ressurser, må påregnes.
Kvalifikasjonskrav
  • Fullført master i rettsvitenskap/juridisk embetseksamen.
  • God norsk skriftlig og muntlig fremstillingsevne.
  • Kunnskap om offentlig forvaltning.
  • Erfaring fra offentlig saksbehandling og utredning vil være en fordel.

Personlige egenskaper
  • Du er strukturert med god evne til problemløsning
  • Du er selvstendig, men trives også med teambasert arbeid og oppgaveløsning
  • Du har gode kommunikasjonsevner
  • Du er fleksibel og serviceinnstilt

Personlig egnethet vil bli tillagt vekt.


Spørsmål om stillingen?

Ta kontakt med seksjonssjef Kai Terje Dretvik på telefonnummer Logg inn for å se kontaktinformasjon.

Vi tilbyr
  • Et 2-årig engasjement som førstekonsulent i lønnsspenn fra kr. 468 300,- til kr. 524 900,- (ltr. 51-58) eller som rådgiver i lønnsspenn fra kr. 483 700,- til kr 594 300,- (ltr. 53-65). For særskilt kvalifiserte søkere kan stilling som seniorrådgiver med tilhørende lønnsspenn vurderes. Fra lønnen trekkes pensjonsinnskudd etter gjeldende regler.
  • Sentral beliggenhet i nye kontorlokaler i Steinkjer
  • Bedriftsidrettslag og refusjon av utgifter til trening
  • Familievennlig og fleksibel personalpolitikk
  • Mulighet til å inngå avtale om inntil 2 dagers hjemmekontor i uka
  • Gode arbeidstidsordninger (fleksibel arbeidstid, sommertid, betalt overtid)
  • Medlemskap i Statens Pensjonskasse som blant annet gir muligheter for boliglån

Generelle opplysninger
  • Attester/vitnemål registreres i portalen eller ettersendes pr. post innen søknadsfristen. Innsendte dokumenter vil ikke bli returnert. Søkere som blir innkalt til intervju, bes ta med bekreftede kopier av attester og vitnemål.
  • Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si positivt særbehandlet på denne måten, må søkerne oppfylle visse krav. .
  • Vi oppfordrer søkere til å krysse av i jobbportalen dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter.
  • Dersom en søker ønsker å reservere seg fra en offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten. Hvis ønsket reservasjon ikke vil bli tatt til følge vil søkeren bli varslet om dette før offentlig søkerliste utformes.
  • Søknad sendes elektronisk. Hvis du har problemer med utfylling av elektronisk CV, kan du kontakte kundeservice hos Jobbnorge på e-post  eller på telefon Logg inn for å se kontaktinformasjon.




Om arbeidsgiveren

Landbruksdirektoratet er en kunnskapsorganisasjon med et tverrfaglig miljø som setter landbruks- og matpolitikken ut i livet og er et støtte- og utredningsorgan for Landbruks- og matdepartementet (LMD). Medarbeidernes kunnskaps- og erfaringsmangfold er vår styrke. 

Landbruksdirektoratet skal forvalte de landbrukspolitiske virkemidlene rettet mot bønder, skogeiere, reineiere, grunneiere og landbruksbasert matindustri, overvåke markedet for landbruksvarer og administrere importvernet.

Landbruksdirektoratet skal ha oversikt over utviklingen i ressursgrunnlaget og utviklingstrekkene i hele verdikjeden. Vi skal ha god kunnskap om gjeldende politiske mål, om resultatoppnåelse og gi råd til LMD om utvikling av virkemidler. Vi skal ha god erfaringsutveksling med næringen og annen forvaltning.

For å løse våre oppgaver innen fagområdene ressurs og areal, skog, landskapsproduksjon, reindrift, handel og industri, kommunikasjon, IKT og administrasjon har vi behov for mennesker med ulik utdannings- og erfaringsbakgrunn.

I Landbruksdirektoratet arbeider det derfor blant annet mange jurister, økonomer, naturvitere, samfunnsvitere og IKT-medarbeidere. Landbruksdirektoratet rekrutterer ofte nyutdannede, men vi ønsker også å tiltrekke oss erfarne fagpersoner.

Som kollega ønsker vi deg som er dyktig, engasjert og som liker å dele kompetanse og samarbeide med andre.

Les mer om Landbruksdirektoratet

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Kandidatmatch
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%

Se flere annonser

Vi er på jakt etter dyktige frisører og lærlinger til både hel- og deltidsstillinger i flere av våre salonger. Vil
Fortløpende Flere steder
Vil du jobbe sammen med 110hyggelige kollegaer - da bør du søke jobb hos oss. Vi gleder oss til å
Fortløpende Flere steder
Om oss I Bane NOR har vi ett felles mål – å sette spor vi er stolte av, som kan
19.05.2024 Trondheim
Veidekke har stadig behov for flinke og dyktige folk med ulik bakgrunn og kompetanse - både nyutdannede og mer erfarne
21.05.2024 Sør-Varanger
Om stillingen: Utbyggingsdivisjonen er ansvarlig for planlegging, utredning og bygging av nye dobbeltsporstrekninger i Bane NOR. Vi har en av
28.05.2024 Flere steder
I Bane NOR har vi ett felles mål – å sette spor vi er stolte av, som kan drive samfunnet
29.05.2024 Flere steder
Om oss Trives du med å planlegge, organisere og disponere arbeid og mannskap?   Har du erfaring fra planlegging, både på
07.06.2024 Oslo
Om oss Vil du jobbe for en samferdselsaktør i utvikling og bidra til økt digital dokumentutveksling og kvalitetssikring? Vi ser
27.05.2024 Hamar
Vis alle 29.713 ledige stillinger