<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Professor/førsteamanuensis (95986) NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

Professor/førsteamanuensis i medisin (pediatri) ved Det medisinske fakultet, NTNU Jobbnorge ID: 95986

Ved Det medisinske fakultet, NTNU, er det ledig fast stilling som professor/førsteamanuensis i medisin (pediatri).

Stillingen har en stillingsandel på 100 % og er tilknyttet klinisk bistilling som overlege ved Barne- og ungdomsklinikken, St. Olavs Hospital HF. Stillingen kan eventuelt deles i to stillingsandeler på 50 % kombinert med 50 % klinisk stilling som overlege ved Barne- og ungdomsklinikken, St. Olavs Hospital HF, såfremt slik overlegestilling er tilgjengelig. Tiltredelse høsten 2014.

Stillingen er administrativt tilknyttet Institutt for laboratoriemedisin, barne- og kvinnesykdommer (LBK) ved Det medisinske fakultet. Instituttet omfatter fagområdene pediatri, gynekologi/obstetrikk, anatomi/patologi/rettsmedisin, medisinsk mikrobiologi, farmakologi, medisinsk genetikk, medisinsk biokjemi og immunologi/transfusjonsmedisin. For mer informasjon om instituttet se www.ntnu.no/lbk. Det er tett samarbeid mellom de ansatte innen pediatri ved LBK og Barne- og ungdomsklinikken, St. Olavs Hospital HF.

Fagområde og beskrivelse av ansvarsområde for stillingen

Stillingsinnehaveren har sammen med instituttets øvrige vitenskapelige tilsatte ansvar for undervisning og forskning innen fagområdet pediatri. Dette omfatter også egen forskning, og veiledning av studenter innen fagområdet. Videre plikter stillingsinnehaveren å ta del i administrativt arbeid.

Det er et mål for LBK å samle forskningen innen pediatri til større og mer fokuserte grupper på tre prioriterte forskningsfelt: perinatal hjerneskade, luftveisinfeksjoner og revmatologi/smerte. Det vil derfor bli lagt vekt på at stillingsinnehaverens forskningsaktivitet integreres i allerede pågående relevant forskning og fortrinnsvis kan tilføre noe nytt på de aktuelle feltene. Det vil være spesielt ønskelig om slik kompetanse kan knytte pågående forskning innenfor instituttgruppens hovedsatsningsfelt ytterligere sammen. Det legges vekt på høy faglig kvalitet. Forskningsaktiviteten i pediatri er i stor grad tverrfaglig med samarbeid med andre forskningsgrupper slik som avansert MR/bildediagnostikk, klinisk mikrobiologi og genetikk, samt samfunnsmedisin/epidemiologi. Det legges også vekt på samarbeid med St. Olavs Hospital HF og andre nasjonale og internasjonale kontakter.

Kvalifikasjoner

Ved tilsetting som professor kreves det vitenskapelig nivå i samsvar med etablerte internasjonale eller nasjonale standarder. I tillegg er det krav om dokumentert relevant praktisk-pedagogisk kompetanse på grunnlag av utdanning eller undervisning og veiledning, dokumentasjon på kunnskaps- og forskningsformidling, samt dokumentasjon på utdanning og praksis i administrasjon og ledelse.

Ved tilsetting som førsteamanuensis kreves det doktorgrad på aktuelt fagområde eller kompetanse på tilsvarende nivå dokumentert ved vitenskapelig arbeid av samme omfang og kvalitet. I tillegg er det krav om dokumentert relevant praktisk-pedagogisk kompetanse på grunnlag av utdanning eller undervisning og veiledning.

Den som tilsettes må kunne dokumentere omfattende faglige og kliniske kvalifikasjoner, og dokumentert vitenskapelig kompetanse innen én eller flere deler av fagområdet som denne stillingen har ansvar for. Det vil bli lagt vekt på evne til å initiere og lede forsknings- og undervisningsarbeid, samt veiledning på ph.d.-nivå. I tillegg vil det bli lagt vekt på pedagogiske ferdigheter. Vurderingen vil bygge på dokumentert pedagogisk materiale, herunder pedagogisk utdanning, framstillingsform i vitenskapelige arbeider, erfaring fra undervisning og pedagogisk bakgrunn av annen art. Kvalitet og bredde vil bli vurdert. Det vil bli lagt vekt på personlig egnethet.

Søkere som ikke er kvalifisert til professoratet kan tilsettes som førsteamanuensis. I henhold til KDs forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger av 09.02.2006 gis den som tilsettes som førsteamanuensis mulighet til å søke personlig opprykk til professor.

Spesifikke krav til kvalifikasjoner

Søkere må ha graden cand.med. og det er ønskelig med bred klinisk erfaring innen pediatri. Det er vesentlig at søkerne har gode samarbeidsevner og evne til å arbeide på tvers av tradisjonelle faggrenser, samt at den som ansettes er motivert for stillingen. Siden vi ønsker å konsentrere forskningsaktiviteten innen våre hovedsatsningsområder, vil en del av undervisningen skje innenfor emner som ikke dekkes av stillingsinnehavers spesialkompetanse. Da en stor del av undervisningen i pediatri for medisinstudentene foregår i engelsk semester, må søkere beherske muntlig engelsk på tilfredsstillende nivå.

Generelt for stillingen

Stillingsinnehaveren plikter å delta i gjennomføringen av undervisningsopplegget etter gjeldende studieplaner og i videreutvikling av fagområdene og undervisningsoppleggene, herunder etter- og videreutdanning.

Stillingsinnehaveren skal bidra til at studentene får et globalt helseperspektiv og kunnskap om globale helseutfordringer innenfor eget fagfelt, og bidra til samarbeid rundt globale helseutfordringer både i forskning og utdanning.

Profesjonsstudiet i medisin ved NTNU foregår etter en integrert studiemodell hvor prekliniske, parakliniske og kliniske fag samordnes allerede fra første studieår. Undervisningen gis dels i små grupper sentrert om pasientbeskrivelser, dels som forelesninger, seminarer, laboratorieøvelser og trening i ferdighetslaboratorium. I pediatri skjer også en del av undervisningen som praktisk, klinisk undervisning, såkalt uketjeneste. En vesentlig del av undervisningen skjer ved problembasert læring i studentgrupper med universitetslærere som veiledere. Stillingsinnehaveren plikter å delta som veileder i slike grupper og i den praktisk-kliniske undervisningen.

Stillingsinnehaverne må rette seg etter de vedtak om endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringer som vedtak vedrørende universitetets virksomhet kan medføre.

Tilsettingen skjer på de vilkår som til enhver tid gjelder for offentlige tjenestemenn.

Vi kan tilby:
  • Utfordrende og utviklende arbeidsoppgaver
  • Et godt arbeidsmiljø
  • Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse
  • Stilling som professor i kode 1013 avlønnes i lønnstrinn 68-101 i Statens lønnsregulativ, brutto fra kr 578 800-1 228 800 per år. Normalt avlønnes stilling som professor ved DMF i lønnsspennet 68-90, brutto fra 578 800 - 997 000. Stilling som førsteamanuensis i kode 1011 avlønnes i lønnstrinn 57-77, brutto fra kr 473 500 - 696 600. Normalt avlønnes stilling som førsteamanuensis i lønnsspennet 59-77, brutto fra 490 600 - 696 600.

Et godt arbeidsmiljø er preget av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn. Arbeidsplassen vil om nødvendig bli lagt til rette for personer med nedsatt funksjonsevne. NTNU har et sterkt ønske om å øke antall kvinner i vitenskapelige stillinger. Kvinner som ansettes i fast stilling i mannsdominerte fagmiljø tilbys startpakker. I tillegg har NTNU kvalifiseringsstipend og mentorprogram for kvinnelige forskere.

Den som tilsettes pålegges å gjennomføre PBL-kurs for veiledere. Tilsatte uten formell universitetspedagogisk kompetanse og som ikke kan dokumentere tilsvarende kvalifikasjoner, pålegges å gjennomgå godkjent kurs i universitetspedagogikk i løpet av to år etter tiltredelsen. Universitetet tilbyr slikt kurs.

Nytilsatte som ikke behersker et skandinavisk språk må innen tre år vise kunnskaper i norsk eller et annet skandinavisk språk, på linje med trinn tre i kurset Norsk for fremmedspråklige ved Institutt for anvendt språkvitenskap. Universitetet gir tilbud om slikt kurs.

Søknaden skal gi en kortfattet oversikt over utdanning, eksamener, tidligere praksis og motivasjon for stillingen. Søkerne bes også å redegjøre for sine pedagogiske kvalifikasjoner med utgangspunkt i dokument "Retningslinjer for vurdering av pedagogiske kvalifikasjoner hos søkere til vitenskapelige stillinger" som finnes på nettadresse:http://www.ntnu.no/dmf/adm/skjema-rekruttering.

Følgende vedlegg må ligge ved Jobbnorge-søknaden i pdf-format:


  • CV, vitnemål og attester. To referanser bes oppgitt.
  • Inntil 15 vitenskapelige arbeider - publiserte eller under publisering - som søkeren ønsker det skal tas hensyn til ved bedømmelsen (vitenskapelige arbeider må også vedlegges i pdf-format)
  • Beskrivelse av de vitenskapelige arbeider som søkeren anser mest betydningsfulle, og som søkeren spesielt vil ha lagt til grunn for bedømmelsen
  • Liste over alle søkerens arbeider med opplysning om hvor de er offentliggjort.

Det vil bli tatt hensyn til fellesarbeider. Dersom det i fellesarbeid er vanskelig å identifisere innsatsen til søkeren, må søkeren legge ved en kort redegjørelse for sin medvirkning.

Søkere som tidligere har gjennomgått pedagogisk vurdering ved DMF bes om å vedlegge dokumentasjon.

De mest aktuelle søkerne vil normalt bli innkalt til intervju og prøving av pedagogiske ferdigheter.

Nærmere opplysninger om den vitenskapelige stillingen fås ved henvendelse til:

Professor/Instituttleder Marite Rygg, Institutt for laboratoriemedisin, barne- og kvinnesykdommer, NTNU, tlf.: 72 57 46 56, e-post:marite.rygg@ntnu.no

Nærmere opplysninger om den kliniske stillingen fås ved henvendelse til:

Klinikksjef Elisabeth Selvaag, Barne- og ungdomsklinikken, St. Olavs Hospital, tlf.: 72 57 40 73, e-post:Elisabeth.Selvaag@stolav.no

Nærmere opplysninger om søknadsprosessen fås ved henvendelse til:

HR-konsulent Marta Lang, HR-seksjonen DMF, NTNU, tlf.: 73 59 88 73, e-post:marta.lang@ntnu.no

Søknad sendes elektronisk via denne siden (www.jobbnorge.no) innen søknadsfristen03.10.2013. Søknaden bes merket Jnr. DMF 86-13.

Vi gjør oppmerksom på at søknader blir vurdert ut fra den informasjon som er lagt inn i www.jobbnorge.no. Det er søkers ansvar å sørge for at alle relevante vedlegg er lagt inn innen fristen.

Vi ønsker ikke henvendelser fra rekrutteringsbyråer, annonsører og lignende.

Se annonsen og søk på stillingenwww.jobbnorge.no




Adresse: 7491 TRONDHEIM



Om arbeidsgiveren
NTNU - Det skapende universitet
Ved NTNU i Trondheim er den teknologiske kunnskapen i Norge samlet. I tillegg til teknologi og naturvitenskap har vi et rikt fagtilbud i samfunnsvitenskap, humanistiske fag, realfag, medisin, lærerutdanning, arkitektur og kunstfag. Samarbeid på tvers av faggrensene gjør oss i stand til å tenke tanker ingen har tenkt før, og skape løsninger som forandrer hverdagen.

Det medisinske fakultet
Institutt for laboratoriemedisin, barne- og kvinnesykdommer
Les mer om NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Rekrutteringskalender

  • APR 25
    2025
    1 STILLING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)
  • APR 27
    2025
    2 STILLING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)
  • APR 28
    2025
    2 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
6 ledige stillinger
Kandidatmatch
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 82%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 82%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 80%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 80%

Se flere annonser

Nyutdannet økonom og på utkikk etter en spennende rolle?
11.05.2025 Oslo
Om oss I Bane NOR har vi ett felles mål – å sette spor vi er stolte av, som kan
04.05.2025 Fauske
I Bane NOR jobber vi målrettet med bærekraft, modernisering og knutepunkt. Vi har ett felles mål om å sette spor
18.05.2025 Oslo
Norconsult er Norges ledende tverrfaglige rådgivermiljø innen fornybar energi og industri med mer enn 1000 medarbeidere som til daglig utfører
18.05.2025 Flere steder
Vil du bli del av et stort elkraftmiljø? Vi søker høyspentrådgiver apparat- og kabelanlegg til kontoret vårt i Molde! For
31.12.2025 Flere steder
Om barnehagen: Damsgård Kanvas-barnehage er en del av den ideelle barnehagestiftelsen Kanvas. Vi holder til i moderne lokaler sentralt på
08.05.2025 Bergen
Ønsker du sammen med oss å utvikle barnehagen videre? Da håper vi du søker hos oss.
19.05.2025 Oslo
Paletten Kanvas-barnehage er en del av den ideelle barnehagestiftelsen Kanvas. Vi er en 4-avdelingsbarnehage som ligger i et veletablert boligområde
10.05.2025 Asker
Vis alle 28.337 ledige stillinger

Fakta om NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet