(KarriereStart.no):

– En eiendomsmegler er en som sikrer handelen mellom kjøper og selger, forklarer Sarah Aamodt, som er eiendomsmegler i Krogsveen.

 

I hennes øyne er en god eiendomsmegler en som tar telefonen når kundene ringer og som er tilgjengelig for råd. Men ikke minst også en som får solgt boligen til en god pris – også i litt dårligere tider på eiendomsmarkedet.

 

Hun forklarer at prosessen med å selge en bolig starter med et kundemøte, hvor en kunde velger en megler som de har tillit til at skal gjøre en så god jobb som mulig.

 

– For veldig mange boligkjøpere er jo prisen på boligen det viktigste. Så blir man enige om en avtale. Vi må alltid ha en skriftlig avtale for at kjøper og selger skal finne hverandre.

 

Klikk her for å se alle studier innen eiendomsmegling

 

Videre skal en takstmann på banen for å gjøre en verdivurdering av boligen, en fotograf skal ta bilder for å presentere den på best mulig måte, før boligen skal markedsføres via nettannonsering og/eller avisannonsering. Og så kjører de visninger.

 

– Vi holder gjerne to visninger i boligen, gjerne en søndag og en mandag, og budrunden er da på en tirsdag. Det er i budrunden vi gjør store deler av jobben for å få best mulig pris på din bolig, sier Sarah.


 

LES OGSÅ: Vil du jobbe for OBOS? Les HR-sjefens tips til søknadsprosessen

 

Hun forklarer at dette ikke er en A4-jobb hvor man jobber fra åtte til fire.

 

– Du må jobbe litt ukurante tider, gjerne kvelder og helger. Samtidig har du en frihet som jeg ikke tror du får så veldig mange andre steder. Man jobber på 100% provisjon. Om du vil ha møter klokken seks om morgenen eller ti på kvelden styrer du selv. Om du vil ta en treningsøkt midt på dagen, så gjør du det.

 

– Det hele bunner og grunner i at du skal selge de boligene du har for salg, og du skal få inn nye oppdrag, legger hun til.

 

For å bli eiendomsmegler må du ta en bachelorgrad i eiendomsmegling. Deretter må du ha to år med praksis før du kan søke om meglerbrevet, som er bevilgningen til å drive som eiendomsmegler.

 

– Jeg synes du skal bli eiendomsmegler, fordi du får møte utrolig mange hyggelige mennesker, og du får ta del i en særdeles stor beslutning i en families liv, avslutter Sarah.

 

Les mer om arbeidsgivere og jobbmuligheter i eiendomsbransjen