– En forhandler jobber i hovedsak med å forhandle avtaler mellom feltene på norsk sokkel. Et felt er eiet av en gruppe selskaper, og sammen skal man forvalte verdiene og de feltene på best mulig måte. Du kan også gjøre dette i andre selskaper, men dette er ganske spesifikt for norsk sokkel, sier Kathinka Tysnes, som er forhandler i Total Energies.


Hun forklarer at en forhandler jobber i sjiktet mellom det tekniske og det kommersielle, og kan brukes til mange andre stillinger også. Det er en veldig god bakgrunn å ha for å forstå bredden i bransjen.


– Jeg synes det er en veldig spennende jobb. Man jobber tett på flere disipliner, både teknisk, juridisk og kommersielt, for å finne optimale løsninger.


Det å jobbe som forhandler er noe man sjeldent får jobbe med som helt nyutdannet. Man må ha en viss bakgrunn, som kan være både fra finans, innkjøp, teknisk eller juss. Kathinka studerte industriell økonomi ved NTNU i Trondheim, og hun synes det har vært en veldig fin bakgrunn for å jobbe som forhandler.– Olje og gass kommer fortsatt til å være veldig viktig for Norge, men vi må tenke litt annerledes og fornye oss. Den reisen er veldig spennende å være med på. Forhandlerens rolle må være å skape rammeverk og avtaler for hvordan vi kan samarbeide og gjøre produksjonen vår mer bærekraftig. Å jobbe som forhandler er gøy, fordi man sammen finner gode løsninger som bringer både feltene og selskapene videre, avslutter Kathinka Tysnes, som er forhandler i TotalEnergies.

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger