(KarriereStart.no): 

Interaksjonsdesign handler om samspillet mellom menneske og maskin. Som interaksjonsdesigner benytter du kunnskap om hvordan mennesker leter etter, oppfatter og finner informasjon. Mari Furnes Breivik jobber som interaksjonsdesigner i Evry, og forteller at interaksjonsdesign handler om å lage gode systemer. 

 

– En interaksjonsdesigner er en person som designer møter mellom mennesker og maskin. Det vi gjør er å finne gode løsninger som er lette å bruke, slik at folk skjønner hva de skal gjøre i et IT-system, forteller Mari.

 

En god interaksjonsdesigner må alltid være på jakt etter gode løsninger.

 

– For å vær en god interaksjonsdesigner må du være god på å finne løsninger der andre ser problemer. Du må også være veldig åpen og klar for nye impulser. I tillegg må du være god til å lytte. Det viktigste er at du klarer å forstå mennesker like godt som du forstår maskiner. Det vil si at du må være både utadvendt og ha en god teknisk kompetanse i bunn.

 

– En trygg jobb

For å bli interaksjonsdesigner har Mari tatt en bachelorgrad i webdesign, før hun tok mastergrad i interaksjonsdesign. Hun forteller at du må ha studiekompetanse i bunn, samt en bachelorgrad innenfor interaksjonsdesign eller design. 


 

– Det jeg liker best med å være interaksjonsdesigner, er at jeg får jobbe med både mennesker og maskiner, jeg får lov til å finne nye, spennende løsninger og jobbe med ny teknologi, sier Mari.

 

Som interaksjonsdesigner gjør Mari alt fra å tegne skjermbilder til å fasilitere worskhops. 

 

– På en workshop tar man med seg en gruppe mennesker og bruker et par timer på å sammen løse et problem, og finne ut hvordan man skal videreutvikle det.

 

– Interaksjonsdesign er en trygg jobb det kommer til å være stor etterspørsel etter i fremtiden, og det er et utrolig spennende yrke, avslutter Mari.

 

 

 

 

 

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger