(KarriereStart.no):

Katinka Sollie jobber som psykolog ved institutt for psykologisk rådgivning, som er Norges største kompetansemiljø innen emosjonsfokusert terapi (EFT). I sin hverdag som psykolog møter hun mange ulike mennesker, og jobber med folk i alle aldre.

 

– En psykolog jobber med mennesker i alle aldre, fra spedbarn til eldre med livsbelastninger, sier Katinka.

 

Som psykolog hjelper man folk med forskjellige problemer, og driver både med utredning og behandling. For å bli psykolog må man ta et seksårig profesjonsstudium, og etter dette er det vanlig å spesialisere seg videre.

 

– Man kan jobbe både privat og offentlig, både klinisk og ikke klinisk. En psykolog jobber steder der man tilbyr tjenester for å hjelpe folk i ulike livsbelastninger.

 

Les også: Vurderer du å studere profesjonsstudiet i psykologi? Les dette først!

 

Bør være genuint nysgjerrig

Hvis du ønsker å jobbe som psykolog, mener Katinka at man bør være genuint nysgjerrig, glad i mennesker, og prøve å forstå hvordan andre har det. I den forstand kan psykolog-yrket også være krevende.

 

– Det jeg opplever som mest krevende i arbeidet, er å tåle den smerten man får høre om. Det krever et arbeid der man bruker seg selv som et verktøy for å kunne forstå og hjelpe den som oppsøker hjelp.


 

Men yrket byr også på mange positive opplevelser, og Katinka vektlegger det givende i å kunne hjelpe andre mennesker med å håndtere sine utfordringer.

 

– Det jeg liker best ved jobben min, er det utrolig givende arbeidet når man ser at folk håndterer livsbelastningene sine, og får økt livskvalitet, avslutter Katinka.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger
 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger