<  
>  

Trysil kommune

Statlig / Offentlig / Kommunal sektor
Trysil er en kommune i Østerdalen i Hedmark. Den grenser i nord til Engerdal og Rendalen, i vest til Åmot, og i sørvest mot Elverum og Våler. Den østre delen av kommunen er en norsk utbulning mot Sverige, slik at Sverige omgir kommunen både i nord, øst og sør. Jord- og skogbruk er tradisjonelt de viktigste næringene, og kommunene har flere treforedlingsrelaterte bedrifter. Trysilelva var en av de siste elvene i Norge med tømmerfløting, men denne virksomheten ble nedlagt i 1991. Trysil er dessuten Norges største elgkommune, med 1050 felte elg i 2004. Vinterturisme er en vekstnæring i kommunen, og Trysil har Norges største skianlegg, Trysilfjellet. Anlegget var fra starten et andelslag med berørte grunneiere, og ble i 2005 solgt til det svenske selskapet Skistar. Trysil er kjent for sine forfattere og skiløpere. Trysilgutten, stiftet 1861 er verdens eldste skiklubb, og verdens første offisielle, sivile skirenn ble arrangert her i 1855. I sentrum, Innbygda, ligger landets eldste bygdemuseum, Trysil bygdetun, stiftet i 1901. Museet omfatter i dag våningshus, driftsbygninger og utmarksbebyggelse Befolkning 6 741 (2008)
Fakta om Trysil kommune
,,
Her kan du lese om jobbmuligheter og ledige stillinger
Logg inn for å få full tilgang
Er du interessert i arbeidsgivere som denne? Da bør du opprette din profil slik at arbeidsgivere kan oppdage deg. Vi vil også tipse deg om relevante jobbmuligheter.
Ikke medlem? Registrer deg gratis her!

Registrer deg i CV-database!

Opprett en brukerkonto, og del din CV og kandidatprofil slik at aktuelle arbeidsgivere får tilgang til deg dersom du matcher en nåværende eller fremtidig jobbmulighet.

  • Opprett en profesjonell kandidatprofil
  • Del profilen med aktuelle arbeidsgivere
  • Bli oppdaget av hodejegere
Jobbmuligheter (56)

Fakta om Trysil kommune