<  
>  

Tromsø Kommune

Statlig / Offentlig / Kommunal sektor
Tromsø er en by og en kommune i Troms fylke. Den er den største byen i Nord-Norge, og den 7. største i Norge. Byen regnes som landsdelens hovedstad, med universitet, Universitetssykehuset i Nord-Norge som største arbeidsplasser. Byen har siden 1800-tallet hatt tilnavnet «Nordens Paris». Byen fikk byprivilegier i 1794. De to største bedriftene (målt i omsetning) som har hovedkontor i Tromsø er SpareBank 1 Nord-Norge og Norges Råfisklag. Forøvrig er selskapene i energikonsernet Troms Kraft betydningsfulle. Industri er av liten betydning for Tromsø, da kun ca. 4% av arbeidstakerne er ansatt i industrivirksomhet. Macks Ølbryggeri er muligens byens mest kjente merkevare, men det finnes også dataindustri, produksjon av oljelenser og produksjon av det rekeskallbaserte stoffet kitosan som brukes i kosmetikk. En stor andel av den norske fiskerieksporten selges fra Tromsø, og i tillegg til private eksportforetak har Eksportutvalget for fisk sitt hovedkvarter i Tromsø. To bedrifter tilknyttet Kongsberg-gruppen tar ned satelittdata fra verdensrommet på oppdrag fra kunder i inn- og utland. Offentlige arbeidsplasser utgjør 50% av arbeidsplassene. Byens største arbeidsgiver er Universitetssykehuset Nord-Norge, UNN, med ca. 5000 ansatte. Videre finnes Universitetet i Tromsø med 1 800 ansatte, Høgskolen i Tromsø, Norsk Polarinstitutt, Troms Fylkeskommune, Fylkesmannen i Troms. Befolkning 66 283 (2008)
Logg inn for å få full tilgang
Er du interessert i arbeidsgivere som denne? Da bør du opprette din profil slik at arbeidsgivere kan oppdage deg. Vi vil også tipse deg om relevante jobbmuligheter.
Ikke medlem? Registrer deg gratis her!
Bedriftsprofil
Her kan du lese om jobbmuligheter og
ledige stillinger

Ledige stillinger hos Tromsø Kommune

Org. nr: 940101808 Stillingsident: 4397966008 Presentasjon av stillingen:Vil du bidra til å sikre Tromsø kommunes mulighet til videre vekst og
22.08.2021 Tromsø
Org. nr: 940101808 Stillingsident: 4397975861 Presentasjon av stillingen: Er du en god relasjonsbygger, med lyst til å skape et godt
22.08.2021 Tromsø

Registrer deg i CV-database!

Opprett en brukerkonto, og del din CV og kandidatprofil slik at aktuelle arbeidsgivere får tilgang til deg dersom du matcher en nåværende eller fremtidig jobbmulighet.

  • Opprett en profesjonell kandidatprofil
  • Del profilen med aktuelle arbeidsgivere
  • Bli oppdaget av hodejegere

Fakta om Tromsø Kommune