(KarriereStart.no):

En controller har ansvaret for økonomien i en bedrift. Controlleren driver aktiv lønnsomhetsovervåking, men deltar i tillegg i utvikling og verdiskapning i organisasjonen.

– Som controller har jeg ansvar for å følge opp budsjett mot regnskap, for å bidra med analyser til nye beslutninger, og så støtter jeg økonomisjefene for at de skal få en bedre hverdag, sier Michael.

En controller kan kanskje minne om en revisor eller regnskapsfører, men jobber i realiteten bredere enn revisorer og regnskapsførere gjør.

 

– Når du blir controller er det mer fokus på analyse og det som skaper verdi i bedriften. Noe går på det å følge opp regnskap. Det kan være møter med ledelse, møter med økonomisjefer og gjennomføring av diverse analyser.

 

Menneskekjenner

Som controller er det viktig å ha forståelse for regnskap og økonomi, samt teknologiforståelse og det å kjenne mennesker.

 

Det er mennesker som skal ta beslutninger, og det er mennesker som bidrar i bedriften, sier Michael.

 

Michael forteller at en controller kan jobbe i en hvilken som helst bedrift, og at alle større bedrifter har en controller.


 

- Det er mange veier til å bli controller. Ofte har man bakgrunn fra regnskapsføring eller revisjon. Du kan gjerne starte som regnskapsfører og jobbe med det i ett eller to år. Så kan du ta steget videre og bidra med analyser, hvor du bruker de tallene som regnskapsførerne skaper.

 

Det jeg liker best med å jobbe som controller er å jobbe tett med ledelsen og være tett på de beslutningene som tas i bedrifter, avslutter Michael.

 

 

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger