(KarriereStart.no):

– En jobbkonsulent er en som hjelper folk ut i utdanning eller jobb. Det gjør vi på litt forskjellige måter. Vi jobber mye med karriereveiledning, og å finne ut av interesser eller hvilken vei man ønsker å gå. Så finner vi yrker som passer i forhold til de interessene, forklarer Sara Ettajani, som er jobbkonsulent i Spir Oslo.

 

Hovedvekten av jobben handler om veiledning. Gjennom samtaler kartlegger og utforsker personene selv hva de har drevet med før, hva interessene deres er og hva de ønsker å gjøre videre.

 

Sara og kollegene er opptatt av å jobbe med hele mennesket. Det innebærer aspekter som økonomi, bolig, det sosiale livet, familiesituasjon, og alt som må være på plass rundt personen for å kunne lykkes i en jobb.

 

– Jeg tror den viktigste personlige egenskapen er at du er åpen for å møte nye mennesker, at du er interessert og nysgjerrig og at du har troen på mennesker og en endringsprosess, forklarer hun.

 

For å bli jobbkonsulent bør du ha en bachelorgrad, men det er også en fordel å ha en bakgrunn innenfor sosialt arbeid eller pedagogikk, og at du har markedskompetanse. Selv har Sara en mastergrad i sosialantropologi.


 

Jobbkonsulenter kan jobbe i både privat og offentlig sektor. For eksempel i Nav eller i en arbeids- og inkluderingsbedrift som Spir Oslo, hvor Sara jobber.

 

– Jeg synes du skal bli jobbkonsulent, fordi det er meningsfullt, du får møte mange forskjellige mennesker og du får være en støttespiller i andre sitt liv.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger