(KarriereStart.no):

– Helt siden jeg var liten, har jeg hatt lyst til å bygge hus, sier Marius Kløften.

 

Det er med andre ord ingen tilfeldighet at han nå er inne i sitt andre år som tømrer for AF Gruppen i Oslo. Ett år med praktisk erfaring er unnagjort – og så langt har det vært en lærerik erfaring.

 

– Dette året har vært veldig interessant. Jeg har sett omfanget av hva man faktisk må kunne som tømrer. Det har vært utfordrende å ta til seg all lærdommen, fra mange flinke kolleger, sier han.

 

I starten bød overgangen fra skole til jobb på noen utfordringer. Første dagen ble litt tung og slitsom, blant annet fordi han måtte stå opp tidliger enn vanlig, og at dagene var litt lengre. Men det gikk seg heldigvis veldig fort til. Og til gjengjeld er det praktiske arbeidet langt mer givende enn å sitte på skolebenken.

 

– Det aller beste med å være tømrer, er å snu seg rundt når arbeidsdagen er over, og se hvor mye man har fått gjort i løpet av én dag. Komme hjem og være litt sliten i kroppen, og sette seg ned med god samvittighet.


 

Han forklarer at kremjobben som tømrer, er å få sette opp bindingsverk og reisverk.

 

– Det som gjør det spennende, er at man får reist et helt bygg på veldig kort tid. Du får sett at du får gjort mye på én gang.


Nå som han har vært tømrer i ett år, ser han lyst på fremtiden. Bransjen kommer ikke til å gå tom for oppdrag med det første – og i tillegg har han gode muligheter for å utvikle seg gjennom de mange videreutdanningene som finnes innen faget.

 

– Hvis jeg skulle gitt noen tips til de som vil begynne som tømrer, er det å være interessert, stille spørsmål hvis du kommer på byggeplassen som utplasseringselev – og stå på, avslutter Marius.

 

Les mer om arbeidsgivere og jobbmuligheter innen bygg og anlegg