Besøket var en del av Skoglunds plan om å besøke sentrale høgskoler og universiteter på steder der JM har virksomhet. Tidligere har Skoglund besøkt Kungliga tekniska högskolan i Stockholm, Uppsala universitet, Chalmers tekniska högskola i Göteborg og Lunds tekniska universitet. Men hvorfor prioriterer konsernsjefen i JM å reise rundt på høyskoler og universiteter for å snakke med studenter?

- JM vokser og vi behøver hele tiden fylle på med kompetente medarbeidere. Å tiltrekke flere dyktige jenter og gutter er en av mine viktigste arbeidsoppgaver, sier Johan Skoglund.

At Skoglund engasjerer seg i markedsføring av JM som arbeidsplass har også blitt lagt merke til utenfor byggebransjen. I 2017 vant han prisen "Årets administrerende direktør" innenfor Employer Branding. Prisen deles ut av Magnet Awards, som er en konkurransearena der arbeidsgivere fra forskjellige bransjer får målt sine sterke sider mot hverandre.

Fullbooket arrangement

Forrige gang JM gjennomførte et slikt arrangement hadde de en kapasitet på 50 tilhørere. Denne gangen var det økt til 100. Studentene hadde registrert seg på forhånd og arrangementet var helt fulltegnet. De forventningsfulle studentene som kom på JMs bedriftspresentasjon hos NTNU på Gløshaugen fikk høre om JM fra flere perspektiv. Johan Skoglund hadde med seg en mannsterk gjeng fra JM; to traineer, administrerende direktør for JM Norge, HR-direktør og hele kontoret fra Trondheim selvsagt.

Johan ledet showet - som sist - med en flott presentasjon av konsernet JM og våre prioriteringer. Deretter fortalte HR-direktør Ann Kristin Søreid om hvordan vi jobber i JM og hvilke muligheter det er for studentene å søke seg til oss. Tone Ødegaard avsluttet med et innlegg om det er å være trainee i JM, noe som var populært hos studentene.

Studentene gir innsikt

Etter en times presentasjon inviterte JM til et bedre måltid på restaurant. Noe som også ble godt mottatt hos sultne studenter. Johan Skoglund var veldig fornøyd med arrangementet og er klar på hva han synes er mest gøy ved dra rundt å møte studenter.

- Det beste er å møte unge forventningsfulle studenter som stiller spennende og annerledes spørsmål. Det gir meg innsikt i hva som vil være viktig fremover, sier Johan og smiler.

- Jeg får ofte spørsmål om bærekraft, karrieremuligheter og verdier, og dette er jo temaer som i i JM er veldig opptatte av.