ABB

Forskning og utvikling, Høyteknologi / Elektronikk, Olje / Gass / Energi / Kraft

ABB er et ledende selskap innen kraft- og automasjonsteknologi. Våre løsninger gjør det mulig for kundene å øke effektiviteten, produktiviteten og kvaliteten i sine virksomheter samtidig som man reduserer miljøpåvirkningen. ABB forsøker alltid å ligge i forkant når det gjelder innovasjon, og mange av de teknologiene som er drivkraften i et moderne samfunn, ble utviklet av ABB.

 

ABB i Norge er en del av den verdensomspennende ABB-gruppen som har hovedkontor i Sveits. ABB har virksomhet over hele landet med ca. 2300 ansatte og en årlig omsetning på rundt 10,8 milliarder kroner.

 

ABB har en over 100 år lang tradisjon innen kraft- og automasjonsteknologi og satser hvert år store ressurser på forskning og utvikling. Teknologi, produkter og systemer fra ABB er i bruk over hele verden.

 

Våre produkter og systemer gir en mer stabil strømforsyning og bedre utnyttelse av eksisterende energi. Høyere energieffektivitet er siktemålet for alt vi gjør. Våre løsninger bidrar til økt produktivitet og dermed økt lønnsomhet for våre kunder.

ABB er i dag verdens største leverandør av industrielle motorer og frekvensomformere, generatorer til vindkraftindustrien og av produkter og systemer til strømnett.

Les mer her

Les mer
Fakta
Hovedkontor
Billingstad (Asker)
Antall ansatte
1001-5000
Se alle fakta
Vi ser etter
Ledig Stilling
14.07.2019
Stavanger
Se flere videoer fra ABB

Bli kjent med ABB

Du har potensialet. Vi har mulighetene.

Med pågangsmot og samarbeid er det ingen grenser for hva vi kan oppnå sammen!

 

Når du jobber i ABB, får du muligheten til å påvirke utviklingen, og sammen kan vi skape en bedre verden. Vi søker etter medarbeidere med integritet, et globalt tankesett og et ønske om å utgjøre en forskjell.

Arbeid målbevisst

Uansett hva din rolle i ABB er, kan du være sikker på at du er med på å skape en bedre verden. Fra å bygge bærekraftige kraftverk i avsidesliggende hjørner av verden eller øke sikkerheten til arbeidere i bilfabrikker, til å utvikle nye teknologier for å bekjempe forurensning - det arbeidet vi gjør, berører livene til millioner av mennesker.

Vær global

I ABB er vi 132 000 medarbeidere som samarbeider på tvers av mer enn 100 land over hele verden. Vi verdsetter mangfold og er overbevist om at evnen til å se på utfordringene fra mange ulike synsvinkler er grunnleggende for vår fremgang.

Utfordre deg selv

Vil vi lykkes med å redusere CO2-utslippene? Vil likestrøm endelig vinne over vekselstrøm? Vil smarte strømnett føre til at kraftgenerering blir mer bærekraftig og pålitelig? 

 

ABB takler noen av de mest utfordrende prosjekter verden står overfor i dag. Hos oss vil du ha muligheten til å utfordre deg selv, utvide dine horisonter og få en fremgangsrik karriere.

Vær en teknologipioner

Oljeutvinning 3000 meter under vann, banemotorer til tunge lokomotiver, elbilladere som leverer 100 kW på noen minutter - dette er bare noen av de områdene hvor vi er verdensledende. 

 

For at vi skal opprettholde vårt teknologiforsprang, trenger vi folk som er i fremste rekke innenfor sitt felt og som har en lidenskap for teknologi.

Ta ledelsen, samarbeid

Vi oppmuntrer til lederskap på alle nivåer og oppfordrer våre ansatte til å ta initiativ, komme med ideer og ta ansvar for sine egne karrierer. Vi forventer ikke bare at våre ansatte proaktivt påtar seg ansvar, men også at de forener sine talenter for å skape noe som er større enn det de kan oppnå alene. 

 

Til syvende og sist oppnår vi mer ved å ta ledelsen og arbeide sammen.

Vis mer
Dette kan vi tilby deg
Ingen "salgsargumenter" lagt til!
Kan variere med stilling / arbeidsted
Ingen frynsegoder lagt til!
Vi ser etter
Ledig Stilling
14.07.2019
Stavanger
Divisjon Power Grids leverer kraft- og automasjonsprodukter, systemer, service og softwareløsninger over hele verdikjeden innen kraftgenerering, -overføring og -fordeling. Porteføljen omfatter nettintegrasjon, overføring, distribusjon og automasjonsløsninger og en komplett portefølje av høyspenningsprodukter og transformatorer. Oppgaver : Innenfor Grid & Power Quality Solutions søker ABB en prosjektleder med fokus på HMS, kvalitet og gjennomføringsevne. Du må trives med å jobbe i og utvikle prosjektlaget ditt, og bidra til at prosjektet oppnår sine mål til det beste for både kunden og ABB. Grid & Power Quality Solutions opplever økende ordreinngang, og vi leverer komplette løsninger til nettselskap, industri og transportsektoren. Dette inkluderer alt fra. konvensjonelle samt miljøvennlige digitale transformatorstasjoner til nettselskap, krafkrevende industri og vindkraftutbyggere, til landstrømanlegg for forsyning av skip som ligger til kai. Krav: Du har relevant utdanning fra høgskole/universitetDu har minst fem års erfaring fra installasjon, prosjektledelse eller salg innenfor kraftsystembransjenSøkere med prosjektledererfaring fra sammenlignbare bransjer oppfordres også til å søkeDu har erfaring med håndtering av kundeforhold og kultivering av disseDu har god forståelse for hvordan bedrifter opptrer for å oppnå suksess innenfor HMS- og kvalitetsmål, finansmål samt integritetsmål, og opptrer i henhold til dette i kontakt med andre.Du kommuniserer flytende både muntlig og skriftlig på minst ett av de skandinaviske språkene, i tillegg til engelsk.* Erfaring med MS Office og SAP er en fordel* Prosjektledersertifisering oppnådd tidligere vil telle positivt* Du er sosial og kan skape og vedlikeholde sterke relasjoner til kolleger, kunder og leverandører* Du er dedikert i ditt arbeid og evner å styre og strukturere din egen arbeidstid* Du er en lagspiller og er dedikert til å spille dine kolleger gode* Du evner å ta initiativ, ansvar og leverer i henhold til definerte mål* Du kommuniserer effektivt i både en lokal og global organisasjon* Du innehar en høy grad av profesjonell integritet* Du bidrar med positiv energi i ditt arbeidsmiljø Tilleggsinformasjon Vi kan tilby:- Teknisk og personlig utvikling i et positivt og innovativt miljø- Varierende og utfordrende arbeidsoppgaver- Ansattfordeler (hytter og fordelaktige ansattavtaler)- Godt og positivt arbeidsmiljø Tilleggsinformasjon:Arbeidssted er ved ABBs lokaler i Ole Deviks vei i Oslo, og involverer noe reisevirksomhet, primært i Norge.Anders Morstad anders.morstad@no.abb.comTel: 22 87 20 00, Operations and Engineering Manager Norway.Vi gjør oppmerksom på at i samarbeid med Meditor gjennomfører vi bakgrunnsundersøkelse på alle kandidater som mottar tilbud om ansettelse i ABB Norge. Dette for å sikre best mulig kvalitet i rekrutteringsprosessen, i henhold til ABBs selskapspolicy.
17.06.2019 Oslo
Forretningsområde Motion leverer produkter, løsninger og relaterte tjenester som er med på å øke industriell produktivitet og gi økt energieffektivitet. Våre frekvensomformere, motorer og generatorer gir kraft, bevegelse og kontroll til et bredt spekter av applikasjoner innen industriell automasjon. Oppgaver : Vi søker deg som har erfaring fra PLS-systemer primært, med generelt bred erfaring på elektriske systemer. Erfaring fra skip er en fordel.Jobben består i hovedsak av å:- Utvikle og vedlikeholde PLS systemer.- Inneha en rolle i Lifecycle Management av våre frekvensomformere.- Inneha rolle på ordrebehandling eller innkjøp. - Utarbeide teknisk dokumentasjon.- Gi teknisk support til salg, prosjekt og service.Stillingen medfører en del kontakt med både norske og utenlandske underleverandører og kunder.Noe reisevirksomhet må påregnes. Krav: For å kunne gå inn i denne rollen bør du kunne oppfylle disse kriteriene;- Høyskole/Universitet 3-5 år (Bachelor / Master) og/eller Maritimt teknisk personell/ ingeniør. - Kjennskap til elektriske systemer ombord på skip er en fordel.- Generelt gode datakunnskaper. - Det forutsettes at vedkommende behersker engelsk skriftlig og muntligEvne og ønske om å påta seg ansvar, utføre oppgaver på en systematisk og målrettet måte, samt ambisjoner om faglig og personlig utvikling vektlegges. Du må ha evne til å kunne arbeide selvstendig og i team. Tilleggsinformasjon Som arbeidsgiver vil ABB kunne tilby;• Spennende og varierte arbeidsoppgaver. • Personlig utviklings- og karrieremuligheter innenfor ABB. • Internasjonale muligheter innenfor ABB konsernet. • Konkurransedyktige betingelser • Fleksibel arbeidstidsordning. • Pensjonsordning, gruppelivs- og ulykkesforsikring. • Trivelige og gode arbeidsforhold, med uformell og god kontakt mellom medarbeidere og ledere på alle plan.Arbeidssted vil være Ulsteinvik
25.06.2019 Ulstein
ABB is a leader in power and automation technologies that enable utility and industry customers to improve their performance while lowering environmental impact. The ABB Group of companies operates in around 100 countries and employs about 135,000 people. To the shipping industry, ABB offers an extensive portfolio of integrated marine systems and solutions that improve the flexibility, reliability and energy efficiency of vessels. By coupling power, automation and advisory, proven fuel-efficient technologies and services that ensure maximum vessel uptime, ABB is in a unique position to improve the profitability of customers' business throughout the entire lifecycle of a fleet. Oppgaver : We are looking for a Global Product Specialist, Shore Charging Systems at ABB Oy, Marine & Ports business line in Vuosaari, Helsinki, Finland or in Billingstad, Oslo, Norway. Energy storage systems and batteries for different vessel types are part of ABB’s offering to the marine industry. In this position, your responsibility is to establish a road map for shore charging systems that will be applied to our installation deliveries. This role reports to Global PG Manager, PG Electric Solutions.Your responsibilities• Building a roadmap and product portfolio for shore charging systems• Managing the development and taking ownership of relevant products and solutions• Mapping shore charging system requirements for different vessel types and operations• Creating shore charging system designs to internal stakeholders, including functional design, operation and safety• Building up the delivery capability (incl. suppliers and partners)• Determining qualification agreements for component suppliers together with SCM• Building and developing relationships with key customers and stakeholdersWe offer• An interesting and challenging global role in the marine industry • International and dynamic working environment• The opportunity to become an expert in energy storage systems• The opportunity to develop your career in a global company  Krav: • A B.Sc. or M.Sc. degree in electrical engineering or similar. Alternatively, relevant experience can be considered.• A few years of work experience related to energy storage systems and batteries or electrical power systems• Experience in engineering related product management tasks• Excellent communication and organization skills• Ability to analyse and propose solutions• Business and customer orientation• Willingness to take ownership and responsibility• Excellent English skills. Finnish, Swedish and Norwegian language skills are considered an advantage• Willingness to travel around 75 days globally per yearIdeally, you have• Prior knowledge of energy storage systems and batteries and their charging connection to land grid• Experience working in an international environment and specific local requirements• Understanding and willingness to learn local electric grid requirements Tilleggsinformasjon Interested in joining the crew? Apply for the position by June 25, 2019. If you have questions, please contact Alf Kare Adnanes, tel. +86 1772133 6723 or email alfkare.adnanes@cn.abb.com
25.06.2019 Akershus
Are you ready to take the next step in your career, being a part of the ABB division Power Grid and business unit Grid Integration? At HVDC and FACTS Service in Oslo, we have now a position available as Service Coordinator. We are currently a growing organization, serving the Norwegian HVDC and FACTS customers with a broad service portfolio. We are looking for a Service coordinator, with high integrity and customer focus orientation – with desire to help continue to grow our business. You have previous working experience or are a recent graduate looking to join our team of technology pioneers. On a daily basis, you wish to challenge yourself to work on some of the most complex technical energy transmission systems facing a wide range of applications, well adapted into the environment and renewable energy transmission. You are structured with good analytical skills, enjoying transforming theory into practice. You must appreciate working in teams and be able to take lead where needed. Oppgaver : As a Service coordinator, you will identify service opportunities together with our experienced service engineers through close planning and follow up of our daily service cases. Service opportunities are identified based on our HVDC and FACTS service portfolio, typically including emergency phone support, corrective maintenance, condition monitoring, data analytics, remote services, cyber security offerings, spare parts ordering and partial upgrades. You will take responsibility of promoting, and develop, this service portfolio towards our customer and work close together with them to plan services to be performed. Based upon customer input and service engineer experiences, you will take lead in service portfolio tendering and further through the ordering processes and service case close-out. During the tender and service case execution, you will be responsible of coordination between parties, typically coordination of our service team, customer representatives and our sub-suppliers. Cases differ in nature and consists of planning of yearly maintenance activities, spare part ordering and emergency support. You will be using the ABB Service Desk tools and system for case reporting and follow up.Main tasks; - ABB service desk management; handling of HVDC and FACTS service cases- Service case lead; coordination between ABB and external parties (customer and suppliers) throughout service deliveries- Coordination between ABB internal parties (ABB Sweden Global HVDC and FACTS centers)- Identification of service opportunities- Customer communication- Spare part tendering and order management - Invoicing- Taking part in positioning ABB PG as preferred supplier of HVDC and FACTS power technology- Identifying customer needs and demands and translate those into business cases- Contribute in the implementation of new service products and solutions- Contribute to sales activities and planning of execution phase- Participate in projects related to our service business- Contribute in securing good internal and external cooperation’s and beneficial business models Travel can be expected (Norway), but is limited. Krav: - Safety focused- Taking great ownership and responsibility to assigned tasks- Systematic, well organized, independent and team player- Good communication skills- Result orientated- Structured- Initiative and ability to cooperate, and ability to work independently and as part of a larger project team - Ability to perform tasks in an orderly and systematic mannerAdvantages;- Experience from service business is an advantage, but not required- Good understanding of electrical system, hereby HVDC/FACTS converter technology and (control) system topologies, preferred but not required- Experience from work on site (installation, test, commissioning) is an advantage, not requiredLanguage skillsNorwegian or other Scandinavian language preferred. English, fluent verbally and in writing preferred. Tilleggsinformasjon We offer;- Personal development and career opportunities- Technical and personal challenges in a positive and innovative environment- Competitive conditions, salary according to qualifications- Flexible working hours - Pension, group life and accident insurance- Comfortable and good working relationship with informal and close contact between employees and managers at all levelsWe look forward to receiving your motivational letter and CV via the ABB portal.Application-deadline; 26.06.2019Please note that in cooperation with Meditor search we conduct a background screening on all candidates that receive an offer of employment in ABB Norway. This to ensure best quality in our recruitment process, according with ABBs company policy. Sted: Oslo, Oslo, Norway Kontraktstype :Regular/PermanentForretningsområde :Grid Integration Innleggsdato :2019-05-27Stillingskategori:Service and MaintenancePubliserings-ID:NO69068541_E1
26.06.2019 Oslo
ABB is a pioneering technology leader in electrification products, robotics and motion, industrial automation and power grids, serving customers in utilities, industry and transport & infrastructure globally. Continuing more than a 125-year history of innovation, ABB today is writing the future of industrial digitalization and driving the Energy and Fourth Industrial Revolutions. To the shipping industry, ABB offers an extensive portfolio of integrated marine systems and solutions that improve the flexibility, reliability and energy efficiency of vessels. By coupling power, automation and marine software, proven fuel-efficient technologies and services that ensure maximum vessel uptime, ABB is in a unique position to improve the profitability of customers' business throughout the entire lifecycle of a fleet. ABB in Norway develop and deliver solutions for marine power, propulsion and automation systems. We are responsible for deliveries of electric propulsion, power and automation systems to Oil & Gas related vessels, such as LNG Carriers, Drilling vessels, and Offshore Support Vessels and Navy Vessels ABB is looking for a dedicated and knowledgeable QA Manager for our Navy Product Group, working with processes for all aspects of the business, product/solution development, sales, execution and service. The office location will be Billingstad. Oppgaver : - Act as QA Manager for PG NAVY- Maintain and develop the processes for the execution of NAVY projects- Ensure QA requirements with sub-vendors/contract is compliant with ABB QA requirements- Work with local governmental requirement where applicable.- Ensure certification for needed standard - Preform QA audits both internal and external - Develop necessary QA tools in order to minimize workload and improve process efficiency. Krav: - Deep knowledge of QA systems, ISO certifications- Knowledge of military QA systems, AQAP - Experience and understanding of NAVAL business- Self-going, creative, proactive and team player- Enjoy finding solutions to unforeseen problems- Some travel activity may be expected. Tilleggsinformasjon We can offer:- Personal challenges with wide career possibilities in a positive and innovative environment- Flexible working time with balance between office work and travelling- Enthusiastic colleagues who are eager to share their knowledge with you- Employee Benefits (cabins and favorable employee agreements)- Various and challenging work-tasksApplication-deadline; 30.06.2019For more information contact Egil Johansen, email egil.johansen@no.abb.com, mobile +47 92 40 59 09.Please note that in cooperation with Meditor Search we conduct a background screening on all candidates that receive an offer of employment in ABB Norway. This to ensure best quality in our recruitment process, according with ABBs company policy.
30.06.2019 Akershus
The Power Grids division is the world’s leading supplier of power and automation products, systems and service solutions across the power value chain. The Regional Lead Center for Transformer Service in Northern-Europe is headquartered in Drammen, where ABB perform remanufacturing and service on power- and industrial transformers. Site service and on-site repair is growing and a focus area. Oppgaver : • Execute basic and complex projects after hand-off from sales team• Be responsible for the complete project, including health, safety and environment, quality management, financials and on time delivery for the project• Manage multiple projects • Develop further the local project management process Krav: You have a relevant degree from college/university. It is qualifying if you are a certified project manager. A bachelor in electrical or mechanical engineering is an advantage. Scandinavian language (Swedish, Danish or Norwegian) fluent and English is required. You are sociable and can create and maintain strong relations with colleagues, customers and suppliers. You are highly committed in your work. To be successful in the position, a great sense for business and additional sales is necessary.  Tilleggsinformasjon Additional information (we offer)• Various and challenging work-tasks• Good working environment• Excellent development opportunities, both personal end technical• Employee benefits (cabins and favourable employee agreements)• Competitive conditions, wages by qualificationsInterested in joining our team? If so, we look forward to receiving your full application (motivation letter, CV, references) only via our online careers tool. www.abb.com/careersPlease note that in cooperation with Meditor search we conduct a background screening on all candidates that receive an offer of employment in ABB Norway. This to insure best quality in our recruitment process, according with ABBs companypolicy.
07.07.2019 Drammen
ABB is a supplier of solutions for increased productivity and energy efficiency. ABB Industrial Automation provide safety and automation systems, IT-solutions, drives and electrical systems, telecommunication systems and instrumentation to onshore and offshore installations. We deliver solutions to a wide variety of industries e.g. aluminium, cement, chemical, food and beverage, life sciences, metal, mining, oil & gas, power generation and pulp & paper. ABB’s Industrial Automation-operations in Norway are located in Oslo, Bergen, Stavanger, Hammerfest and Stord. Are you ready to challenge yourself and work as Lead engineer for some of the most complex digital and energy systems facing a wide range of applications? We are looking for result-oriented, enthusiastic and outgoing studies Lead engineer with people skills. To join us you need business commitment, integrity, a global mindset and the desire to make a difference. Oppgaver : We are offering two positions as Lead engineer at ABB AS, within the business unit IAEN – Industrial Automation Energy Industries in Norway. You will be part of the electrification, automation, telecom and digital studies team, lead consultancy and front-end studies and contribute in opportunity projects. Developing new business opportunities and contribute to the growth of our Energy Industries portfolio in a transforming market, will be an important part of your assignment.Position IAEN as the preferred supplier within New Projects and Major modifications, providing safe and reliable solutions to offshore installations, including Aqua and Wind, and onshore worldwide. Lead front-end consultancy tasks and studies engineering in the project development phase for our customers, in close cooperation with the local and global projects and services execution organization, ABB factories and suppliers, will be an essential part of the role. You should be able to take the lead, with focus on team effort and maintain compliance with integrity, HSE and corporate standards. A good understanding of evaluations for investment and strategic decisions, feasibility and concept screening and selection studies, cost estimation, design engineering and the customer challenges are valued skills as well as a genuine interest for the energy and offshore market. As a Lead engineer you will take a central role in our Studies engineering services to support Customers in determining the most technically appropriate and cost-effective solutions, prepare and present the resulting analysis and position ABB as a preferred partner in the new digital world for energy future. Main objectives and tasks:• Position ABB as preferred supplier and project Lifecycle partner • Lead and manage consultancy engagements and studies of medium complexity• Support Account management and Market development in activities • Participate in continuous improvement of processes and tools to enhance engineering effectiveness • Develop external relationships and represent ABB in marketing digital and energy industry• Create work plans and cost estimates in one’s area of responsibility• Form and lead study teams on project basis, and provide technical guidance to colleagues, to deliver assignments• Involve ABB factories and Suppliers to secure good cooperation and beneficial business models• Some traveling, national and international Krav: You hold relevant M.Sc. or B.Sc. degree and have project engineering management, consultancy or business-to-business segment sales experience, and good customer understanding, preferably in the oil and gas sector. We also see the right candidate having good leadership skills. You have a systematic and independent way of working, be able to lead and enjoy working with teams. It is an advantage with good marked knowledge of the oil and gas business and renewable market.This job requires good communication and motivation skills as well as an ability to manage heavy workload. You have fluent skills in both written and spoken Norwegian (Scandinavian) and English. Personal characteristics:• Structured and pragmatic• Results oriented• Positive and opportunistic• Self-starter and proactive, takes ownership• Establishes good working relationships• Good communication skillsWe emphasize:• Customer orientation• Initiative and ability to cooperate, and to work independently and as part of larger organization • Ability to perform tasks in an orderly and systematic manner• Responsible• Focus on safety and ethics Tilleggsinformasjon We can offer:• A job in a profiled technological company with international business• Excellent possibilities to learn and develop new skills• Various and challenging work-task• Flexible working conditions and a large degree of responsibility• Competitive conditions• Great colleagues who are eager to share their knowledge with you• Employee benefits (cabins and favorable employee agreements)• Fun at workThe positions are located at ABB’s office in Oslo and Stavanger.We are looking forward to receiving your application through the ABB job portal.
14.07.2019 Stavanger

Traineeprogram

Globalt traineeprogram

Are you ready to take on the world's energy problems? Or solve the financial and IT challenges we face as one of the world's technology pioneers? Are you ready to lead? Every year, some of the brightest and most talented graduates from all over the world start our global trainee programs. Each of our six programs combines on-the-job and formal training with up to four assignments in two or three countries over 18-24 months. You will get the exposure you would expect from a global leader, experienced mentors, supportive colleagues and the freedom to take your career where you want. All you need, in fact, to create a lasting legacy for the business, for society and for yourself.
Antall traineer
2 (varierer)
Sted
Utlandet, Norge

Internship

Sommerjobber / Internship

ABB jobber målrettet for å gjøre seg kjent blant studenter og for å tilby muligheter til relevant arbeidserfaring og praksis under studiet. Sommerjobber/InternshipsFor studenter som ønsker å bruke sommeren til å skaffe seg praksis i et ledende teknologifirma, kan ABB tilby sommerjobber innen ulike fagmiljøer. Disse stillingene blir publisert under våre ordinære ledige stillinger i Norge. Du finner sommerjobbene ved å velge søkekriterium: Land: Norge. Vi er også åpne for at du kontakter oss direkte på den lokasjonen du kan jobbe ved. Følg linken under: http://www.abb.no/references/default.aspx?db=db/db0004/db001502&c=BDF80708C3D30104C1257339002B7A41&att=Country&value=Norway
Antall interns
20 (Flere)
Sted
Oslo

Rekrutteringskalender

  • JUN 17
    2019
    1 STILLING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)

Registrer deg i CV databasen!

Opprett en brukerkonto, og del din CV og kandidatprofil slik at aktuelle arbeidsgivere får tilgang til deg dersom du matcher en nåværende eller fremtidig jobbmulighet.

  • Opprett en profesjonell kandidatprofil
  • Del profilen med aktuelle arbeidsgivere
  • Bli oppdaget av hodejegere

Kontaktperson

Talent Partner

Filmer

Let's write the Future. Together. Vår "brand movie"...
Vi er stolte over å ha åpnet vårt nye digitale kundeopplevelsessenter
På jakt etter en spennende arbeidsplass? Katja Thonäng forteller litt om sine erfaringer i ABB
På jakt etter en spennende arbeidsplass? Henrik Pedersen forteller litt om sine erfaringer i ABB
Kundeopplevelsessenter skaper verdier
I serien #MarteOppdagerABB har turen kommet til verdens nordligste ABB-kontor. Hammerfest-lokasjonen ble åpnet i 2012 og har nesten 20 ansatte i dag. Se filmen og bli kjent med noen av de som jobber der og hva virksomheten driver med til daglig.
I serien #MarteOppdagerABB har turen kommet til Bryne og Jæren, hvor ABBs robotvirksomhet har holdt i gang siden 1960-tallet. Se hva dette har å gjøre med Boeing og BMW - og møt en kjenning fra «Star Wars»-universet!
Jobbhverdagen til de ansatte i Bergen består blant annet av elektro, automasjon og telekommunikasjon. Rundt 450 av våre ansatte jobber der , møt noen av dem.
Vi tar deg med inn i skipsverden når vi viser hva ABB driver med i Ulsteinvik. Store skip som opererer i røffe farvann har mye utstyr fra ABB installert.
Strømmen skal frem og det blir lettere med produktene våre som blir laget på fabrikken vår i Skien. Klarer de å gjette hva Marte kommer med?
Møt to av våre sommerstudenter, Katarina og Vetle. De har blant annet jobbet med programmering av samarbeidsroboten YuMi og laget noen kule triks til han
Har du ofte lurt på hva som finnes inne i en nettstasjon og hva de er godt for? Ta en titt her, så finner du ut at de faktisk leverer strøm til huset ditt!
ABB and Formula E partner to write the future of e-mobility
Utslipssfritt battericruise på norske fjorder? Naturligvis!
A new era dawns for European transportation, as ABB technology helps to complete a landmark tunnel underneath the Swiss Alps.

Fakta om ABB

Adresse

ABB AS

Bergerveien 12
Postboks 94
1375 BILLINGSTAD

Telefon 22 87 20 00