<  
>  

Sporveien

Eiendom / Eiendomsmegling, Transport / Distribusjon / Logistikk, Statlig / Offentlig / Kommunal sektor

Sporveien er Norges største leverandør av kollektivtransport målt i antall reiser. I datterselskapene Sporveien Trikken, Sporveien T-banen og Unibuss ble det i 2018 gjennomført 275 millioner enkeltreiser.

Konsernet har om lag 3800 ansatte og det er stor variasjon i stillinger, oppgaver og roller. Våre stillinger spenner fra fører, vedlikeholdsarbeid, teamleder i drift, til analyse, administrasjon og forretningsutvikling. Det er stor mulighet til intern karriere, ettersom man gjerne kan vokse og søke nye utfordringer på tvers.

Sporveien eier, utvikler og forvalter infrastrukturen knyttet til T-bane og trikk - det vil si skinner, stasjoner, tuneller, baser, bygninger og signalanlegg.  Konsernet har også et helhetlig ansvar for driften av kollektivtrafikken, inkludert vedlikehold og oppgraderinger av vogner, skinner og annen infrastruktur. Sporveien er 100 prosent eid av Oslo kommune.

Vårt samfunnsoppdrag er å skape mer kollektivtrafikk for pengene. Det betyr å frakte flest mulig fornøyde passasjerer dit de vil - raskt, trygt og til minst mulig kostnad for samfunnet og miljøet. Det er et oppdrag vi tar på stort alvor.

Les mer
Fakta om Sporveien
Hovedkontor
Oslo
Antall ansatte
1001-5000
Etablert år
1875
Se alle fakta
Arbeidsgiverprofil
Les om jobbmuligheter
,,
Ledige stillinger og jobbmuligheter
Ingen "salgsargumenter" lagt til!
Kan variere med stilling / arbeidsted
Ingen frynsegoder lagt til!

Traineeprogram

Traineeprogram i Sporveien

En unik mulighet! Traineeprogrammet går over to år med fire utplasseringsperioder på 6 måneder. Traineene blir utplassert i flere av enhetene Trikken, T-banen, Unibuss, Infrastrukturenheten og Konsernstab for å kunne opparbeide seg forståelse for Sporveiens kjernevirksomhet og organisasjonen på tvers. Hver utplassering bringer med seg oppgaver der du både leverer, utvikler deg og lærer. Vanskelighetsgrad og ansvar vil økes utover i programmet og tilpasses et nivå og innhold som passer deg og din utvikling. Traineer som har fullført programmet, fikk etter endt program stillinger som Vedlikeholdsplanlegger, Forretningsutvikler og Analytiker. Programmet er under utvikling, og vi mener at aktuelle stillinger endt program også kan være prosjektleder, kontrollingeniør o.l.  Konsernet har en betydelig prosjektportefølje med blant annet nytt signalsystem til T-banen (CBTC-prosjektet), trikkeprogrammet (anskaffelse av 87 nye trikker, ombygging av trikkeinfrastrukturen i hele byen og nye baser), nye Majorstuen stasjon og ny sentrumstunell. Som trainee vil du stifte bekjentskap med strategiske prosjekter som får betydning for folks hverdag i fremtiden. Les mer om prosjektene våre her, Prosjekter.   Fordeler med å være trainee hos Sporveien: Fast stilling fra første dag Faglig og personlig utvikling Egen mentor Individuell utviklingsplan Bredde i oppgaver, prosjekter, kolleger og nettverk Ansvar og tillit Erfaring med prosjektledelse Erfaring med å gå ut av komfortsonen Eksponering mot toppledelsen Mulighet for å bygge stort nettverk   Selv være med å skreddersy og bestemme din karrierevei Egnet stilling etter endt program    Vi søker sultne traineer som vi kan lære av, som vil lære av oss, som vil lære sammen med oss! Er du klar for en kickstart på karrieren?   Les mer om traineeprogrammet påSporveiens nettside under «Jobb i Sporveien», her.
Antall traineer
4
Sted
Oslo

Lærlinger

Lærling i Sporveien

Har du lyst til å være en del av pulsen av Oslo? Er du opptatt av miljø og ønsker å delta på spennende prosjekter som direkte påvirker kollektivtransporten i Oslo? Vil du trives med å jobbe i en fremtidsrettet bedrift? Er svarene på dette ja – så kan en lærlingplass i Sporveien være noe for deg. Sporveien ser det som en svært viktig oppgave å tilby lærling- og praksisplasser for å utdanne nye fagarbeidere til bedriften. Vi er en godkjent lærlingebedrift og tar inn 8-10 nye lærlinger per år. Fagene som vil være relevante for oss er banemontør, telekommunikasjonsmontør, signalmontør, elektriker, industrimontør og togelektriker. Hos oss får du praktisert teorien, samtidig som du bidrar samfunnsnyttig fra første dag. Å jobbe i Sporveien Oslo, innebærer å arbeide i et miljø hvor verdiene Pålitelig-Engasjert-Samhandlende står i fokus. Rekruttering av nye lærlinger Annonsering av ledige lærlingplasser skjer via vår hjemmeside samt på andre relevante nettsteder.  Hvem kan søke om lærlingplass? Opptakskravene for å bli tatt inn som lærling er relevant 2 årig videregående utdannelse iht ønsket fagretning. Se også våre utlyste stillinger på www.sporveien.com  Som lærling forventes det at du har kunnskap om og systemforståelse for det relevante fagområde du skal jobbe med. Som lærling i Sporveien får du ofte ansvaret for store og utfordrende arbeidsoppgaver som krever selvstendighet og evne til å samarbeide med andre faggrupper. Vi ønsker oss lærlinger som er engasjerte, lærevillige og interesserte i faget sitt. I tillegg til de formelle kravene vektlegger vi at du har lite udokumentert fravær og gode karakterer. Til flere av stillingene kreves også at man gjennomfører og består vår helsekontroll. Læretiden vil variere mellom 2 og 2,5 år og avsluttes med en skriftlig eksamen før man avlegger en praktisk fagprøve. Fullført og bestått opplæring fører fram til fagbrev. Hvorfor skal du velge oss? Som lærling i Sporveien får du tett oppfølging av veilederne dine og du vil arbeide sammen med erfarne fagarbeidere. Under hele læretiden vil du bli fulgt opp av Opplæringskontoret for jernbanesektoren. Opplæringskontoret har sammen med oss som oppgave å se til at opplæringen du får er i henhold til opplæringsloven. Kvalitetsstyringssystemet i Sporveien inkluderer styringssystemer for kontinuerlig forbedring av kvalitet og sikkerhet. Som lærling i Sporveien tilbys du: Muligheter for faglig- og karrieremessig utvikling og utfordrende arbeidsoppgaver. Et arbeidsmiljø som legger vekt på trivsel med takhøyde, mangfold og humor Trimrom, treningsstøtte og muligheter for å være med på mange sportslige aktiviteter Frikort for kollektivreiser i Oslo på Ruters linjer Muligheter for fast ansettelse etter bestått fagprøve  
Antall lærlinger
10 (varierer)
Sted
Oslo
Bildegalleri

Filmer

Adresse

Ønsker du mer informasjon kan du kontakte rekruttering@sporveien.com